Statliga myndigheter vill inte ha elbilar

ELBILAR. Staten stoppar bensin- och dieselbilar, skrev bloggen för en dryg månad sedan. Det handlar om att regeringen skärper kraven på de fordon staten och statliga myndigheter köper in. De nya reglerna börjar gälla redan i sommar och betyder i praktiken att bensin och dieselbilar i praktiken blir omöjliga att köpa eller hyra.

Carl-Ingemar Perstad, SVT:s Trafikmagasinet

Carl-Ingemar Perstad, var programledare och producent för det mycket populära SVT:s motor- och trafikprogram Trafikmagasinet, som han grundade och ledde i 24 år.

I februari 2002 avskedades Perstad från SVT med omedelbar verkan, då han långtidshyrt bilar på SVT:s bekostnad utan att bilarna förekommit i programmet; SVT bedömde att bilarna hyrts för eget bruk. Även andra fakturor av privat natur hade Perstad låtit SVT betala, bland annat tog han ut milersättning för bilkörning i USA under sin semester. Perstad tillbakavisade först alla anklagelser men efter två månader accepterade han avskedandet och betalade tillbaka pengarna. Därtill visade det sig att Perstad hade förskingrat cirka 82.000 kronor genom att beställa tjänsteresor som SVT betalade, sedan avboka resorna men behålla pengarna på sitt konto. Åklagare inledde en förundersökning mot Perstad som i november 2002 erkände sig skyldig till förskingring. Straffet blev villkorlig dom och 40 dagsböter.

Idag driver Perstad, 78 år, en YouTube-kanal och berättar att inte ens våra statliga myndigheter verkar tro att elbilar är framtiden och väljer bort el till förmån för bensin, diesel och hybrider.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Statliga myndigheter vill inte ha elbilar

  1. Vem fan vill ha en elbil ?? Elbilar är ju som bilar på gengasens tid.
    Då skulle det eldas och nu ska det laddas hela tiden.
    För att inte tala om kostnaderna som kan uppstå vid batteriskada, hur många har råd att åtgärda sådant … ?
    Det finns en uppsjö av osålda nya elbilar hos återförsäljare från 2022 och framåt.
    Elbilsmarknaden blev precis den flopp som vi klarsynta människor förutspådde.
    Statliga myndigheter kan gott åka i dessa problembilar.

    47
    2

KommenteraAvbryt svar