Ett viktigt val?

Vi står inför ett mycket viktigt val. Så låter det från samtliga partier, men hur viktigt är egentligen valet för politikerna själva?

Vi står inför ett EU-val, ett väldigt viktigt sådant enligt de politiker som vill att vi ska rösta på just deras parti. I drygt två veckor har vi nu dagligen matats med Kalla Faktas kalkon-granskning av SD:s ”trollfabriker” och det viktiga valet med frågor om migration, brottsbekämpning, säkerhet, arbetslöshet, yttre hot, ekonomi och annat som berör EU:s medborgare, har helt tappats bort.

Debatter om för EU viktiga frågor pågår bara i EU:s övriga länder. I Sverige pågår en tramsdebatt i syfte att splittra regeringen och med den underliggande agendan att få både partier och väljare att vända SD ryggen. Det vill säga inget som har med stundande EU-val att göra.

Jag hade förmånen/oturen att kunna lyssna på gårdagens partiledardebatt i riksdagen. En debatt som skulle handla om det viktiga EU-valet. Största delen av oppositionens framträdande ägnades istället åt att angripa SD för deras anonyma konton, inte åt vilken politik som respektive parti vill föra nere i Bryssel.

Efterspelet kring denna partiledardebatt ägnades även det åt helt andra saker än EU-frågor. Muharrem Demirok (C) ville visa att han är lika mogen som en person i yngre tonåren och tog med ett ”penntroll” i talarstolen som han förmodligen köpt i en leksaksaffär. Samme Demirok och andra oppositionspolitiker förfasades i efterhand när media gick hårt åt Johan Pehrson för att denna hördes viska något till Jimmie Åkesson. Den nivån ligger det på.

Vi står inför ett viktigt EU-val. Budskapet från alla partier är tydligt. Om nu politikerna själva anser, att för EU-medborgarna viktiga frågor är av mindre vikt. Varför ska då vi väljare gå och rösta?

Jag erkänner att jag i riksdagsvalet 2010 gav SD min röst och i det fallet var det mer än proteströst p.g.a. övriga partiers omogna uppträdande. Alla ska givetvis rösta, så också i kommande EU-val. Lika lätt som det var att lägga en proteströst 2010, borde det vara för många att göra detsamma nu. Det finns en rad alternativ att välja mellan för alla som tycker att den s.k. ”7-klövern” visar väljarna en respektlös inställning till viktiga frågor.

11 thoughts on “Ett viktigt val?

  1. För er som tycker att EU slösar bor våra skattepengar, prackar på oss kriminella låtsasflyktingar och lägger sig i vårt jordbruk och skogsbruk skulle jag rekommendera en röst på Svexit.

    13
  2. Minns ni vad såzzarna gjorde vid förra EU-valet och även vid något riksdagsval ? Man sänkte sig till att agera som en girig telefonförsäljare genom att terrorisera folk med SMS där man uppmanade väljarna att rösta på
    såzzarna. Man spred även falsk propaganda genom påhittade ”fakta” om sina motståndare. Såzzarna blev JO-anmälda för brott mot GDPR och allmänt sunkigt betéende. Den oförbätterlige valfuskaren Baastad stod bakom den lömska kampanjen.

    19
    • Bra att Du påminner om sossarnas agerande! Deras osmakliga import och överenskommelse med muslimska föreningar inte att förglömma!

      12
  3. Jag ska rösta i EU-valet och har därför försökt informera mig om vilka åsikter partierna och deras EU-representanter har, i för mig, viktiga frågor. Jodå, det går väl rätt bra att ta reda på sådant, men det finns ytterligare en parameter att beakta, EU-kandidaternas inlägg på t.ex. X, Instagram och Facebook.

    ”Bättre vara tyst och bli betraktad som en idiot än att öppna munnen och bevisa det.”, är ett tyskt ordspråk som kan moderniseras till: ”Bättre låta bli att använda sociala medier och bli betraktad som en idiot än att twittra och bevisa det”.

    21
  4. ”Swexit” nu, för att bli av med alla korridornötare som bara jobbar med munnen och skapar mer jävelskap/regler åt folket i alla medlemsländer och utan ansvar, med en enorm kostnad för alla!

    29
    1
  5. En korrekt iakttagelse. Det mesta 7 klövern ägnar sig åt just nu är bara apspel som de tror väljarna går på . Den senaste tidens händelser visar också att det är Generalknas någonstans i det Socialdemokratiska/Vänsterblivna tänket. En snubbe blir diskvalificerad från LO jobbet för något han gjort i ungdomligt oförstånd för 30-40 år sedan . Men när en person kommit upp sig i det Socialdemokratiska Partiet gäller helt andra regler . Det är nog en anledning till den Socialdemokratiska Degenerationen .
    Hallengren och Johan Persson i Kalmar fuskade med medlemssiffrorna när de ledde SSU i Kalmar .
    Shekarabi gjorde detsamma under sin SSU tid.
    Ygeman satt Sverige i fara med sin okunnighet som minister .
    Tobias Baudin ordnade lägenheter åt sina döttrar .
    Fritzin ljuger helt skamlöst om hur hon röstat i Bryssel .
    En Sossekvinna (AA) förstörde Julian Assange liv genom en anmälan som lades ner .
    + det faktum att den hialösa invandringen och obefintliga integrationspolitiken fördärvat Sverige .
    Sverigedemokraternas konton ska ses i ljuset av den behandling de utsatts för . De har inte fått samma mediebehandling som de andra betydligt mindre partierna fått .
    Det vi ser nu är FOLKVILJAN som sakta mobiliserar och med Demokratiska och fredliga medel baxar sig i slagläge .
    Nära nog en exakt kopia av den Socialdemokratiska framväxten för drygt 100 år sedan .
    Och konstigt nog med nästan exakt samma argument .
    Allt går igen .
    Smärtsamt, för vissa .
    Så här ser ett Paradigmskifte ut .

    37
  6. Man behöver inte rösta på något parti om man inte vill.
    Jag röstar på ”STOPPA islamiseringen”
    Det viktigaste är att man röstar

    30

KommenteraAvbryt svar