Fredsmöte startar i Schweiz idag

UKRAINA. I helgen deltar representanter från över 80 länder i ett toppmöte i Schweiz för att diskutera en väg mot en fredsprocess för Ukraina. Bara det faktum att mötet äger rum är positivt för Ukrainas del, skriver BBC. För det krigsdrabbade landet är sammankomsten en demonstration av omvärldens stöd i kriget mot Ryssland.

Achim Steiner, chef för FN:s utvecklingsorgan UNDP, säger att toppmöten och konferensen gör en enorm skillnad för Ukrainas återuppbyggnad och väg till fred. – Det stora stödet gör all skillnad mellan att hålla i eller att ge upp. Det är otroligt viktigt ur ett ukrainskt perspektiv.

Det är mötestäta dagar med fokus på Ukraina just nu. En internationell återuppbyggnadskonferens i Berlin som precis avslutats. Ett G7-möte i Italien där beslut om att frysta ryska tillgångar ska lånas ut till Ukraina har fattats. Och en fredskonferens med över 100 deltagande länder och organisationer i Schweiz i helgen.

– Att säga att det handlar om Ukraina, Ryssland eller väst, det är abstrakt. Men det här handlar om människor, säger Achim Steiner.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Fredsmöte startar i Schweiz idag

    • Besök något av de ryska utedsssen.
      Glöm inte ta med ett ex av någon tidning
      Besök Tuva Oblast så blir du garanterat vaccinerad mot fascismen och dess härförare Putin. Fattigdom är bara förnamnet

  1. Fascist Ryssland, Imperialist KINA och Islamist IRAN har gjort allt för att saboterar mötet
    De vill Allah ha den Orwellska 1984 ordningen.
    Dvs fattigdom och ofrihet för folket

    23
    10

KommenteraAvbryt svar