Göteborg bojkottar israeliska varor

ANTISEMITISM. Göteborg styrs av S, V och MP med C som vågmästare. Nu har Göteborgs stad beslutat att stoppa inköp från Israel, rapporterar P4 Göteborg. Beslutet togs i inköps- och upphandlingsnämnden på torsdagen efter förslag från de styrande partierna i Göteborgs stad – S, V och MP – som vill stoppa alla inköp från bland annat Israel.

Israeliskt vin serveras ibland hos Petterssons. Det finns att köpa på Systembolaget.

”Israel bedriver en olaglig ockupation av Västbanken som bara förvärrats i skuggan av det utbredda dödandet av civila i Gaza. Våra skattepengar ska inte gå till att ekonomiskt stödja ockupationsmakter”, har kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Röstsiffrorna i nämnden blev fem mot fyra. Moderaterna, Liberalerna, Sverigedemokraterna och Demokraterna röstade för avslag.

Sarah Ullmark (M) sitter i inköps- och upphandlingsnämnden. Hon menar att beslutet inte borde ha tagits där. – För det första får man konstatera att det som händer i Gaza inte går att ta in, allt mänskligt och civilt lidande. Men för oss får man hålla isär situationen i Gaza med den mer principiella frågan om huruvida Göteborgs stad ska bedriva utrikespolitik, något som staten vanligtvis står för, säger Sarah Ullmark (M).

-Pettersson räknar med att de vänsterblivna i Göteborg är konsekventa och slutar köpa kinesiska varor eftersom Kina ockuperar det jättelika Tibet och kränker de mänskliga rättigheterna i regionen Xinjiang, liksom i det övriga landet samt har konflikter med Indien, Japan, Filipinerna, Vietnam, Taiwan, Bhutan, Malaysia, med flera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Göteborg bojkottar israeliska varor

  1. Dessa efterblivna vänsterblivna politikerpajasar. Man får det som man röstar o sozzesopor förnekar sig inte för att krama mussar o hamassar. Dags att rensa ut, nu! Köp vin från Israel!

    14
  2. Det står alltmer klart att bidrag gör att socialister slutar tänka . Utjämningsbidraget är en styggelse .
    Det visar båse Göteborg och Malmö.

    18
  3. Precis, Göteborg måste bojkotta allt från Kina också, inklusive Volvo och Geely, för att vara konsekventa. Samt Indien, inte att glömma. Har de inte en konflikt med Pakistan om gränsen som inte respekteras?

    13
  4. Bojkotta försörjningsstödet på 3,6 miljarder som Göteborg får i utjämningsbidrag av oss andra. Låt dem stå för sina egna kostnader och beslut!

    32
  5. Göteborg är stället, man undviker att åka till. Ett riktigt skitställe.
    Det socialistiska styret där, lierar sig helst med grupper av mindre begåvade individer, d.v.s muslimer och vänsterväljare. Det får nämligen de styrande att framstå, som begåvade.
    Muslimer klarar inte av att producera något vettigt, så icke heller socialismen!

    26
  6. Jag hade föredragit att bojkotta muslimer. Judarna har gjort mycket gott i världen. Över 200 judar har fått Nobelpris. Endast 3 muslimer har fått Nobelpris. Vem har vi störst vinning av att alliera oss med? Muslimerna tycker vänstern. Vi andra svenskar tror nog mer på judarnas kunskaper och förmågor.

    42
  7. Muteborgs socialister har drabbats av en vanlig sjukdom hos dem nämligen storhetsvansinne.
    Kommunen ska ge sig in i geopolitiska frågor när det endast är kommunens intressen de ska företräda.

    40
  8. Borde ju finnas kommuner som tycker att Israel behöver allt stöd de kan få för att få hem gisslan.

    Dags att de går från ord till handling och lägger alla inköp från Israel.

    Kan bli intressant när olika kommuner gör olika bedömning i samma utrikespolitiska läge.
    Avdelningen tänkte inte på det.

    20
  9. På Förintelsens Minnesdag låtsas dom värna om judarna. Men på de övriga 264 dagarna sprider dom sitt fanatiska hat mot samma folk. Det kan inte vara lätt få logiken att hänga ihop…eller också är det just det för dessa hycklare !

    58
    1

KommenteraAvbryt svar