Rysslands krig fördöms i utkast

UKRAINA. I ett utkast till en gemensam kommuniké från fredsmötet i Schweiz, där representanter från över 90 länder deltar, läggs skulden för kriget i Ukraina helt på Ryssland, rapporterar Reuters.

”Ryska federationens pågående krig mot Ukraina fortsätter att orsaka storskaligt mänskligt lidande och förstörelse”, står det i utkastet.

Det står också bland annat att Ukrainas territoriella integritet måste respekteras, att hot om eller bruk av kärnvapen är oacceptabelt, och att sjöfarten i Svarta havet och Azovska sjön måste fredas.

En slutgiltig kommuniké väntas när mötet avslutas på söndagen. Värdlandet Schweiz förhoppning är att alla deltagarländer enhälligt ska ställa sig bakom den.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Rysslands krig fördöms i utkast

  1. Pålsjö, Jag ser att du fått 4 tummar ned på dit inlägg. Det är bara de ryska trollen som varit framme.

    Kanske någon av dem spelat med Turpin i ”4 troll och en låda vodka”

    Vodka har en förmåga att förändra folk till det sämre eller visa upp deras riktiga JAG fyllt av ONDSKA, AVUNDSJUKA, FÖRAKT och tron att man själv är ofelbar och ren.

    Vad var det Adolf Hitler sade om sitt folk WIR SIND UBERMENCHEN. I Deje lever det vidare

    5
    1
  2. Nyhetssajten EurAsian Times, skriver att Ryssland intensifierar sina ansträngningar i afrikanska länder för att rekrytera soldater, och att Storbritanniens militära underrättelsetjänst bedömer det ska kompensera för allvarliga förluster på slagfältet, och för att offensiva operationer på flera fronter ska kunna upprätthållas. Tidigare
    rekryterades fångar, men den tillgången är nästan uttömd, vilket lett till att antalet fångar är på en historiskt låg nivå, från 420 000 före konflikten till nu 266 000.

    …och att även Ukraina enligt en nyligen antagen lag har börjat rekrytera fångar, inklusive dömda för mord eller för bedrägeri, men dock med strängare villkor jämfört med Ryssland, och de som utesluts är seriemördare, narkotikahandlare, dömda för sexuellt våld, korruption eller för brott mot nationell säkerhet.
    https://www.eurasiantimes.com/new-africa-becomes-hotbed-for-russian-military/amp/

    11
    4

KommenteraAvbryt svar