Rysslands krig motsvarar utsläppen från 175 länder

UKRAINA & MILJÖN. Rysslands invasion har resulterat i utsläpp av 175 miljoner ton koldioxidekvivalenter genom krigföring, bränder, omlagda flygrutter, folkfördrivning och läckor orsakade av attacker mot fossilinfrastruktur, visar en omfattande studie enligt The Guardian. De två första åren av kriget i Ukraina har inneburit utsläpp av växthusgaser motsvarande 175 länders årliga utsläpp. I FN är 193 länder medlemmar.

Sveriges utsläpp har minskat sedan runt 1970. Anledningen stavas kärnkraft.

Studien är utförd av Initiative on Greenhouse Gas Accounting of War, som delvis finansieras av Sveriges och Tysklands regeringar, och European Climate Foundation.

Forskarna beräknar att Ryssland är skyldigt motsvarande 320 miljarder kronor i klimatskadestånd. Ryska federationen måste betala sin skuld till Ukraina och till de länder i den globala södern som kommer ta den största smällen av klimatskadorna, säger huvudförfattaren Lennard de Klerk.

Läs hela studien…

-Pettersson tror att när Miljöpartiet läser sådana här rapporter och konstaterar att Kina ÖKAR sina utsläpp lika mycket på en vecka som Sverige totalt släpper ut på ett helt år skriker de mer vindkraft och höj skatterna, ställ bilen, börja cykla och förbjud flyget…

Tio länder, Kina, Indien, Indonesien, Vietnam, Iran, Turkiet, Saudiarabien, Pakistan, Ryssland och Brasilien står för 75 procent av den globala ökningen. Ett 20-tal länder, däribland Sverige, har sedan minst ett decennium tillbaka stadigt minskat sina växthusgasutsläpp. Källa: IPCC:s sjätte utvärderingsrapport, AR6.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Rysslands krig motsvarar utsläppen från 175 länder

  1. Hoppas det blir ett slut på mycket galenskapare
    och elände om Trump administrationen vinner
    nov 5. Trump vill ha med Elon Musk till vita huset.

    14
    3
    • ”Dr” Philmjölk är en charlatan, en nödvändig produkt skapad av Oprah Winfreys pengar och popularitetshunger.
      Bara en psykopat har lyckats driva den showen vidare
      – till en ekonomisk (!) framgång.
      De amerikanska fårskallarna, ja, de finns även där.., köper och äter ALLT han lev. – med hull o hår.

      7
      1
  2. VAR ÄR GRETA THUNBERG
    VAR ÄR STENEVI TOWATT, AMANDA, ROMSSON.
    Allah de som klagar på vanliga svenskar verkar stå den ryska fascismen närmast

    35
  3. Pettersson tror att när Miljöpartiet läser sådana här rapporter, skriker de mer vindkraft och höj skatterna, ställ bilen, börja cykla och förbjud flyget…

    Miljöpartiet kanske mest omhuldade miljömål är målet ”Fit for 55”, som innebär att utsläppen av växthusgaser till år 2030 ska minska med 55 procent av 1990 års emissioner, och Patrik Engellau i DGS, skriver bland annat:
    ”De orealistiska dårarna inom Miljöpartiet, att döma av partiets valmanifest till EU-valet, jublar över de plågor som kommer att drabba människorna när politiken slår till. Titta på bilden över emissionerna och de krav på nedskärningar och livskvalitetsförändringar som de orealistiska ivrarna ställer. Läs partiets valmanifest, ett första krav är att Sverige helt och hållet underkastar sig EU.
    Så kommer en målformulering som närapå tar andan ur mig:
    ”All relevant lagstiftning måste uppdateras till att vara i linje med Parisavtalet till 2030…Anpassa våra samhällen till det rådande klimatnödläget”. Så där håller det på sida efter sida i Miljöpartiets valmanifest. Vi får hålla ögonen på dessa extremister. Dessa människor är besatta av ett större och mer självförhärligande högmod än jag tidigare anat. Det är sådana omogna människor som i sin högfärd och förmätenhet ligger bakom historiens mördarkatastrofer som exempelvis Lenins, Hitlers, Mao Zedongs, Pol Pots och i ännu modernare tid Hamas.”
    https://detgodasamhallet.com/2024/06/13/patrik-engellau-tricotoser/#more-90375

    33
    • Om han inte säger det rakt ut är det ju så att hela den här klimatgrejen är ett medel att flytta makten från vanligt folk och avveckla demokratin. Det är vad det handlar om.

      15
  4. Nu blir FN-chefen ännu argare. Nog inte på Putin utan på Zelenskyj.

    Jorden brinner upp i morgon. Vi måste alla ta på tagelskjortan. Utom vi som bestämmer vad som gäller.

    28
  5. Hur går de för er Globalist-Lovers på Petterssons.

    Ni vill mörda alla männ i hela Ukraina…

    Ni Avgudar det korrupta Washington DC.

    Ni gillar även Vatikanen, som har fallit, och Kunga familjen i London, som har fallit…

    Vad har ni kvar?

    Saudi slutar handla med dollar.
    Ryssland slutar handla med dollar..

    Dessutom avskyr ni Trump?..

    Det enda som återstår är att ni beställer och försöker att kompostera eran Kung, Joe Bidens Blöjor..

    22
    37

KommenteraAvbryt svar