När världen kom till Ronneby

INVANDRING & SVT. I samband med flyktingströmmen 2015 fick Ronneby 3000 nya invånare och skolorna 1000 nya elever. Tom Alandh reste till Ronneby för att ta reda på hur detta påverkat samhället och invånarna och deras verkliga och upplevda trygghet, skriver SVT om dokumentären ”När världen kom till Ronneby”.

-Pettersson skrev om invandringen och brottsligheten i Ronneby redan 2015, så SVT är sent ute. År 2015 ljög SVT om ur välutbildade invandrarna var som kom till Sverige. SVT blåljög då och fortsätter än idag.

Nu har jag inte sett dokumentären men tvivlar på att den skildrar verkligheten om att Ronneby är än av många svenska idyller som förstörts av massinvandringspolitiken från dysfunktionella länder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “När världen kom till Ronneby

 1. Ett av de bra program som ibland presenteras av SVT.
  Tom Alandh med sin lugna röst får fram vad skett utan att hemfalla till PK prat.
  Ordföranden i Kommunen, Moderat ger också en bra beskrivning av vad hans chef Reinfeldt och sossemaffian ställt till med.

  Folk får komma till tals och säger vad vi tänker, men kan naturligtvis inte ge besked om hur det skall lösas.
  Lösningarna måste komma från dem vi röstar in i Riksdagen och de som utgör Regeringen, med hjälp av våra myndigheter.

  Lyssna och se, väl värt tiden!

  13
  • Enda lösningen på allt och allas problem är att dessa 1,2 miljoner som inte försörjer sig själva ske resa hem igen, efter en allt för lång betald semester

   15
 2. Felet ligger hos beslutsfattare som är för fega att sätta upp gränser för att få
  komma in i samhället, däremot så flyttar invällarna hela tiden fram sina possitioner.
  Det syns på antalet brott.

  18
 3. Utbildningsnivå var en självskattning av flyktingarna. De hade inga betyg eller intyg med sig. Som in vet ljuger dom om sin identitet, var dom kommer ifrån, sin ålder, så varför skulle dom inte ljuga om sin utbildning? Speciellt som nästan ingen fått jobb inom yrket för sin höga utbildning.

  45

 4. …bara en enkel undran…vitsen varför sosseväljarna gör sig själva och Sverige
  å i slutänden oss bofasta denna BJÖRNTJÄNST…hur bär man sig åt för att få
  JUBELIDIOTER att kunna skilja på vad som är rätt å vad som är uppenbara
  fel …VARFÖR??

  40
 5. Var i min ungdom på 60-talet några sommarveckor i Ronneby. En genomsvensk idyll. Ett fint hederligt samhälle i det nordiska ljuset..En underbar oförglömlig upplevelse med en kamrats släktingar. Ljustrade ål i skärgården. Idag socialdemokratins odemokratiska mångkultur. Ett samhälle i förfall. Varför? Hur kan man vara så ända in i hästarna korkad. Vänstern är ett avskum. Tusentals muslimrövar i parken. Inte mitt Sverige.

  56
 6. Har inte heller sett den förmodade propagandan, då jag är tämligen säker på att den bara innehåller folkuppfostran som skall visa att allt är bara bra.

  Men jag har själv besökt Ronneby en gång för ett par år sen efter att vi hade varit på flyguppvisning och ville ha något att äta efteråt.

  Det var bland det jävligaste jag har upplevt! Måtte jag aldrig hamna där igen.

  Hela stan var ockuperad av olika gäng som drog runt och blängde. Bara väntade på bråk. En konstig tryckt stämning som jag aldrig varken tidigare eller senare har upplevt låg över allt.

  Precis som om alla bara väntade på att nåt skulle hända. Riktigt otäckt!

  Jag var rädd på riktigt. Vi vågade inte lämna bilen utan åkte bara vidare.

  75
  1
 7. Vad är det för skillnad på verklig och upplevd trygghet? Trygghet är en känsla och den är verklig. Alltid ska man försöka förminska, ifrågasätta och relativisera. När kommer undersökningen om verklig och upplevd rasism?

  47
  • Tog besväret och tittade på eländet Det genomgående i allas åsikter verkar vara total oförståelse varför problem uppstår
   Till och med en sån som Trädgård talar om Vi har varit dåliga på att integrera, Vilka Vi Om man inte förstår orsaken till bristen på integration då måste jag ifrågasätta vederbörandes forskning.

   13

Kommentera