Stäng

Ytterligare en koranvandalisering i Ronneby

ISLAM. För andra gången på kort tid utreder polisen vandaliseringen av en koran i Ronneby. Den här gången upptäcktes en söndertrasad koran och ett köttstycke utanför en arabisk livsmedelsbutik i centrala Ronneby, rapporterar SVT

Darura ger muslimer möjligheter att äta griskött grillat på glöden från några koraner.

Det var för ungefär två veckor sedan som Akram Abo Hamidi blev vittne till hur fyra personer, två män och två kvinnor, placerade en nedklottrad och söndertrasad koran, samt ett köttstycke utanför en arabisk livsmedelsbutik i centrala Ronneby. – Det stod på koranen att det är slut med Islam. Det gör ont i hjärtat, för vi lever inte i förhistorisk tid, säger Akram Abo Hamidi.

Bara en vecka tidigare hittades två söndertrasade koraner och fläskkött utanför Kallinge Folkets hus – en händelse som polisen menar kan ha varit en utlösande faktor för upploppet i Ronneby.

– Pettersson ser inget om den eventuella anledningen till att folk är förbannade på islam och invandring, bara snyft om muslimer.

Ronneby är en före detta idyll som blivit något helt annat på grund av massinvandring från dysfunktionella länder och en del av dessa invandrar ställer till ett helvete utan att SVT och andra rapporterar sanningen…

Om Ronneby på Petterssons

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 reaktioner på “Ytterligare en koranvandalisering i Ronneby

 1. Jaa, man vet aldrig. Det kan till och med utmynna i aggressiv, fysik kontakt mellan morer, saracener och käcka poliser samt polisflickor i hästsvans.

  Man vet aldrig.

 2. Ronneby kan nog bli den första stad som vi förlorar på riktigt! Råkade hamna där och jag var rädd på riktigt. Otäck stämning med stora gäng som drog runt.

  Aldrig mer!

 3. Vandalisering? Enligt SAOB är det att hänsynslöst eller lustfyllt förstöra något kulturellt värdefullt. I alla andra sammanhang hade en sådan bok antingen förbjudits eller åtminstone fått en åldersgräns om den överhuvudtaget hade getts ut. I dag hade antagligen Muhammed fått bekosta tryckningen själv och boken hade eventuellt köpts av närmaste slä.., f’låt klanen. Hade Muhammed varit svensk hade han dessutom blivit åtalad för hets mot folkgrupp.

 4. Andersson

  23 09 2020 at 12:28
  ”På fredag. Vad skall jag göra där?
  Kommer om ni tillstånd att demonstrera mot koranbränning.”

  Är du dum på riktigt? Du behöver inte tillstånd för att protestera mot koranbränning. Men du kan demonstrera så mycket du vill. Du får ändå in vara med och vända rumpan i vädret för du är ett fruntimmer. Vända rumpan upp kan du göra efter mötet.

  Du far bara med munväder. Tyck vad du vill men tala inte om för andra vad de ska tycka.”

  Vad vill du egentligen ? Är du inte på fel sidor och skriver en massa skit?
  Gå till de rödas sidor så att du känner dig bekväm.
  Om du nu är så bekymrad över fredags böneutropen, varför samlar du inte ihop folket till en gemensam demonstration?

 5. ”Kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson (M) gick tidigt ut och kritiserade tillståndet, ett ställningstagande som efter koranbränningen i Kallinge och upploppet i Ronneby fått kritik för att ha bidragit till att trappa upp stämningen.”

  Vad gör SD? Vad säger Jimmie Åkesson? Det är ju hans hemmaplan.

  1. Jag har inte sett någon fråga honom om saken.
   Du kanske kan skriva till sossar och säga att det här bör tas upp i media.
   Blanda inte SD i det här. Sossar och de gröna har numera ansvar för Sverige! Och det vet du så väl.

   1. Jag har inte blandat in SD. Jag frågar bara varför de inte gör något. Särskilt Jimmie Åkesson.

    Kommer du till fredagsbönen?

 6. ”Alla muslimer som SVT Nyheter Blekinge pratar med efter upploppet har en åsikt gemensamt: de som kastade stenarna på torget är inte ”riktiga muslimer”.”

  Finns det olika sorters muslimer? Jag skulle inte tro det! Samma mög fast i olika högar.

 7. Jag anser att det är inte värdigt att bränna koraner här och där. En gång okey, flera bara pinsamt.
  Vad tjänar man på det.
  Det är mer rumsrent att anordna en öppen demonstration mot moskéutropen.

   1. På fredag. Vad skall jag göra där?
    Kommer om ni tillstånd att demonstrera mot koranbränning.

   2. ”På fredag. Vad skall jag göra där?
    Kommer om ni tillstånd att demonstrera mot koranbränning.”

    Är du dum på riktigt? Du behöver inte tillstånd för att protestera mot koranbränning. Men du kan demonstrera så mycket du vill. Du får ändå in vara med och vända rumpan i vädret för du är ett fruntimmer. Vända rumpan upp kan du göra efter mötet.

    Du far bara med munväder. Tyck vad du vill men tala inte om för andra vad de ska tycka.

  1. Jag skulle inte heller bränna koranen. Dels för att jag ingalunda vill ha med den att göra, dels för att jag inte tror att det skulle förändra något till det bättre. Då är det bättre att förbjuda den och den världsomspännande politiska ideologin som den representerar.

   Med det sagt så är det dock ett lakmustest på det demokratiska samhället. Individer ska kunna bränna vilka böcker som helst utan att det blir upplopp. Staten däremot ska avhålla sig från sådant. Däri ligger skillnaden mellan Nazityskland och motståndarna mot islamiseringen.

   1. Jag förstår heller inte riktigt vad vi skall vinna på dom här koranbränningarna!

   2. Hur ska du bära dig åt för att förbjuda koranen? Svara på det här nu. Har du sagt att ska du säga. Kan du inte förklara är du en stor bluff.

 8. Polisen går väl upp i stabsläge och kallar in speciella insatsstyrkan så brottet snabbt kan lösas.
  Detta måste handla om Särskild händelse!

 9. Det är inte vandalissering att riva sönder ett exemplar av en bok man själv äger.

  Däremot så innefattade ’upploppet i Ronneby’ en hel del vandalisering. Något som Jennifer Alm nogsamt undviker att nämna i sin artikel.

  Hur man kan få en trasig bok och lite fläsk till hets mot folkgrupp. Men den paragrafen går att tänja hur som helst.

  Jag har skrivit till Jennifer och bett henne förklara sig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: