Stäng

En pågående nationell skandal i Ronneby

INVANDRING. Kriminella får härja fritt. Hederliga medborgare får stänga butiker och sitta hemma. Efter mängder av stölder, inbrott och skadegörelse mot Pressbyrån vid järnvägsstationen i Ronneby kommer butiken att få en ny ägare. Den förra ägaren, Ensera Alijaj, valde att sluta: “…visst, det finns brott överallt, men såsom jag upplever kriminaliteten i Ronneby har jag aldrig upplevt den tidigare. Det är mycket här”, skriver Blekinge Läns Tidning i en ledare av Emma Jaenson

Ronneby. Bild från Wikipedia

Larmet från Ronneby är dock bara ett i raden. Enligt Svensk Handel är var femte handlare villig att flytta eller stänga ner sin verksamhet på grund av stölder och trakasserier. Det stjäls varje år för närmare sju miljarder kronor från butiker och hot mot butikspersonal har ökat dramatiskt.

Många mindre butiker har inte råd att anställa väktare eller skaffa annan skyddsutrustning. Tryggheten och möjligheten att bedriva näringsverksamhet har blivit en plånboksfråga, i Sverige 2019.

Kriminaliteten leder till att kunder inte vågar besöka centrum av rädsla för brott. Handel, butiker och restauranger skapar trygga närmiljöer. Försvinner de, blir det mörkt och tyst på gatorna.

Staten har dragit sig tillbaka. Den frihet och den öppenhet som Sverige står för utnyttjas av kriminella invandrare.

-Pettersson säger att läs gärna om Ronneby på bloggen, men kom ihåg att Ronneby är inget undantag, så ser det ut över stora delar av Sverige. Politiker från sju partier och en ynklig journalistkår är de ansvariga.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Allt för många har kommit till Sverige på felaktiga grunder, de ska uppmuntras att återvända. Vänligt men bestämt.

21 reaktioner på “En pågående nationell skandal i Ronneby

 1. Den svenska och Steffes mångkulturella trygghet anno 2019 bara fortsätter !
  Eftet valet 2022 kan eller rättare sagt har nog Sveriges riksdag ett Islamistiskt parti, spännande.

 2. Ja att det är fega ynkryggar som van styr landet kan väl
  knappast någon ha missat , och dom gör det medvetet,
  det underliga är att vi inte verka att ha någon
  opposition heller, Ulf Kristersson mumlar lite i bland men
  somnar sen om, vet inte ifall han inväntar en invit från
  Sossarna om att styra tillsammans, något konstigt är det.

  Och i så fall är Svenska folket grundlurade än en gång,
  då är ju hela patrasket tillbaks, dom som är orsaken till
  allt elände som sker i Sverige idag!

  Det finns anledning att vara misstänksam till Moderater
  Deras ungdomsförbund vill regera tillsammans med Sossar
  för att hålla SD utanför. Alltså både Pest o kolera samtidigt!

  Det finns ju tusen skäl annars att begära ett
  misstroendevotum mot den misskötsel som
  landet är utsatt för, men inget händer, det fortsätts sölas
  och nya bidragsfall flygs in varje dag. för att påskynda
  landets undergång, och kriminella som fått utv. beslut
  blir kvar på någon luddig regel från Migrationsöverdomstol,
  som verkar vara den myndighet som styr landet medan
  regeringen sover!

 3. Varför skall vi finansiera lön till våra politiker via skatten för att få anarki? Det finns liksom inget behov av en regering då…

 4. Ja det går allt fortare mot slutet för landet,som sin Nationalsång sjunger om ” hur vårt namn gick över världen”…
  Forna stormakten blir om några år bekant genom att som första tidigare civiliserat land,blivit Nordens islamska stat !

 5. ronnyby kommun har ca 11 ”orter” och en kategori överiga inom kommunen. Orten ronneby har lägst antal förvärvsarbetande och medianinkomster i hela kommunen. Ronneby orten har fler antal ensamboende utan barn och ensamstående med barn än sammanboende både med och utan barn.

  Så fattiga och singelboende verkar inte vara ett framtids kpncept som ger välfärd och trygghet. Det finns ett mansöverskott i ronneny orten med.

 6. Nu kommer BT att mista det statliga presstödet när de skriver om verkligheten i sin stad. Man måste skriva om Jesus-Greta och den nya klimatreligionen då ramlar det manna från himmeln, alltså svenska skattebetalare.

 7. tycker det låter som alarmister och rasister och foljehattar med konspirationsteorier.

  Enligt brå är folk i sverige som tryggast på länge.

 8. Som vanligt är det vi skattebetalare som får stå för notan, allt för att världens sämsta politiker ska kunna fortsätta sin sjuka dröm för att rädda Sverigebilden som i dax läget är en förljugen bild av det perfekta samhället det en gång var. Allt medan hederliga medborgare ska känna rädsla, oro, otrygghet och andra länder undrar vad vi håller på med, med alla bomber, skjutningar och våldtäckter. Vi har en statsminister som inte visar sig, vi har en regering som inte vet vad de håller på med, ändå får de betalt, vet de vem som betalar deras löner!! Vi har ett skämt till regering som borde ta sitt ansvar och avgå, eller börja jobba och göra rätt för sin lön, själva hade vi fått sparken för länge sedan för vi inte hade utfört vårt jobb!!! Men som svensk medborgare ska vi bara acceptera läget, medan politikerna på Rosenbad bara ska ha mer utan att göra ett skit för oss svenska medborgare.

 9. Finns folkslag, exempelvis Kurderna, som kämpar om att få ha ett eget land.

  Sedan finns det Svenskarna, som med all ansträngning och med alla tillgängliga medel kämpar om att få bli av med sitt land, och helt upphöra att existera som folk.

  Konstiga typer dom där Svenskarna var….

 10. Sveriges historia börjar likna Serbiens, där härskaren importerade muslimska krigare under 1400- 1600 talet, för att göra Serbien muslimskt.
  Vi vet hur det sedan urartade på slutet av 1900-talet med inbördeskrig. De pålästa vet att historien upprepar sig.

 11. Jag hade inbrott i min affär för någon vecka sedan.
  Nu hade min granne inbrott. Polisen kommer inte när det gäller butiksinbrott, de har inte tid.

  1. Be TT att slå upp det stort i media, så kommer linslusen Löfven direkt och säger att polisen ska få mer pengar och att det ska bli bättre. Tyvärr växer Löfvens näsa varje gång han uttalar sig.

  1. Min sambo tillhör fortfarande de naivkorkade som blir såå ledsna när svetsloppan får kritik, det är synd om honom för han måste ta hänsyn till andra. Ingen insikt i att han själv satt sig i den här smörjan. I övrigt är hon en vettig människa

 12. Samma i hela Sverige, Tack för att ni valde Sverige.
  Men Reinfeldt hjälpte till att förstöra Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: