Ronneby drabbat av ny våldsvåg

INVANDRARBROTT. Ronneby har tidigare varit en idyll med 13.000 invånare, invånarna är kvar men idyllen är bort. Flera dagar av oroligheter har präglat torget i Ronneby, igen. Flera polisanmälningar om bland annat rån och misshandel och vandalisering har kommit in till polisen – under lördagen ska ett 30-tal personer ha vandaliserat en restaurang.

Det är dock oklart om händelserna har något samband med varandra. – Vi har dragit i gång utredningsarbetet i dag och det kommer att hållas ett antal förhör i de här ärendena. Förhoppningsvis klarnar det efter ett tag, säger Helena Renberg, förundersökningslekare i lokalområde Karlskrona.

-Pettersson undrar varför inte polisen talar klarspråk. Det finns visserligen busar som är blekingar också men dem klarar samhället av. Dagens gangsters kommer från länderna som hyste Ali Baba och hans rövare och är något helt annat. De går inte att klara av med en frånvarande poliskår.

I våras besökte rikspolischefen Dan Eliasson Ronneby, – Jag tror att det är så att Ronneby varit ett idylliskt litet samhälle. Polis, kommun och näringsliv har överraskats av hur kriminaliteten kunnat öka. Man har kommit på efterkälken, sa han då.

Men den nya typen av brottslighet är inte ny, den har hållit på i minst tio år och kom samtidigt som man började ta emot asylinvandrare från Mellanöstern och så länge man pratar om socioekonomiska effekter i stället för att gripa och skicka hem Ali Baba och hans rövare lär det fortsätta…

Läs gärna om Ronneby så ser ni vad som händer i den lilla staden…och i en stor del av Sverige…

Här rapporterar Sveriges Radio om en lägenhetsbrand. Man glömmer dock nämna att lägenheten hyrs av Migrationsverket…

Här rapporterar lokaltidningen om rån och misshandel, där finns också fler länkar att följa…

Bröderna det talas om i filmen är från Palestina och dömdes till utvisning för många år sedan…

12 thoughts on “Ronneby drabbat av ny våldsvåg

 1. Varför nte skicka tillbaka dem om de inte kan sköta sig. Vad är det som hindrar. Vill man ha krig skall man skickas tillbaka till kriget. Inte tillåtas skapa krig och elände här.

 2. Det som sker i Ronneby är en spegelbild vad som sker i hela landet men att i storstäderna är det mycket värre.
  Det är en organiserad brottslighet av asylinvandrare, som tjänar sina pengar genom skyddspengar från egna företagare, droghandel m.m.
  De som är ledare för gängen anlitar andra som får göra de smutsiga jobben, brotten blir anstiftade och därför mycket svårt att komma åt förövarna och hjärnorna bakom dem.
  Att få bukt med den här brottsligheten, ett bra sätt är att det ges tillåtelse att sätta upp videokameror som gör att det finns bevis mot gärningsmännen.
  Auktoriteten motverkar att videokameror sätts upp därför då finns bevis mot våldsverkarna som gör att det blir en mycket dålig statistik för myndigheterna.
  Sedan borde tillfälliga uppehållstillstånd ges som medför att de kriminella kan utvisas, men det bästa är att ha kontroll på de som kommer in i landet att det inte är kriminella personer som kommer in i landet.
  Nu finns ingen kontroll av asylinvandrarna som gör att det i princip är öppna gränser, för de som kommer från länder som är utsedda som asylländer.
  Alla invandrare som kommer in genom att de söker uppehållstillstånd från svensk ambassad blir kontrollerade att de inte har kriminellt förflutet.
  I många länder i Asien kan personer inte få pass om de har kriminellt förflutet och finns i brottsregistret.
  Auktoriteten kallar alla för invandrare som kommit från utlandet, därför i annat fall skulle det bli mycket dålig statistik för asylinvandrare, vad gäller brottslighet och arbetslöshet.
  De som kommer som arbetskraft eller gift- sambo med svensk måste söka uppehållstillstånd från svensk ambassad.

  • Sverige behöver invandrare, som alla borde förstå, men det skall vara en kontrollerad invandring.
   I länder exempelvis som Kina, Philippinerna, Thailand, Indien, Ukraina och många öststater finns de mycket duktigt folk som gärna kommer till Sverige och lätt kan integrera sig i det svenska samhället.
   När invandrare kommer från de länderna är de kontrollerade därför de måste söka uppehållstillstånd från svensk ambassad i sitt hemland.
   Den här asylinvandringen, som också kallas flyktinginvandring är en lögn.
   Asylinvandrarna som kommit till Sverige är det mer än 70% män och de har inte flytt något krig, möjligen någon som desertör.
   Flyktinglägren finns i angränsande länder till krigszonen och där finns till stor del kvinnor, barn och åldringar.
   De unga männen finns i sitt hemland och kämpar för landet, att de som tvingats fly kan återvända
   Alla som kommer till flyktinglägren registreras och får skydd av FN och även andra hjälporganisationer.
   Flyktinglägren finns i angränsande länder , därför de flesta flyktingar har ingen ekonomi för längre resor utan det måste vara gångavstånd.
   De här asylinvandrarna som kommer till Sverige måste betala stora summor till smugglare, som en flykting från en krigszon endast kan drömma om.
   När det exempelvis gäller Syrien är det 8 miljoner flyktingar, 4 miljoner har flytt inom landet och ca 4 miljoner har lämnat landet till stor del till flyktingläger.

   • Politikerna har kommit med mycket generösa bidrag till asylinvandrarna som kommer till stor del från det fattiga Afrika och där många av asylanterna är icke skriv och läskunniga på sitt eget språk.
    Sedan räknar asylanterna också med att få en toppmodern bostad av samhället med hyran betald.
    Naturligtvis blir det lukrativt att åka till Sverige för dem, de väljer det land som ger de mest generösa bidrag och dit tillhör Sverige.
    Självklart kan inte de här asylinvandrarna få något jobb på den öppna marknaden och många ser en lukrativ verksamhet att bli kriminell och har bidrag som en grundinkomst.
    Nu står politikerna handfallna med byxorna nere och vet inte hur de skall kunna förklara bort den accelerande kriminaliteten bland asylinvandrarna.
    Om exempelvis asylinvandrarna blivit erbjudna samma belopp som fattigpensionärerna i Sverige, som det finns många av, hade inte många sökt sig till Sverige.

 3. Det översta klippet är en kopia på hur maffian djävlas på Sicilien och gjort i över hundra år !
  Sverige är ett dårhus !

 4. Svetsloppan : “Så här har vi alltid haft det i Ronneby, sen urminnes tider”. “Och alla de döda flyr för sina liv”. “Kriminella utlänningar hade vi här redan innan några invandrare sökt sig hit”. “Kom inte och påstå att kriminalitet utförs av kriminella”. “Det är bara svenskar, som jag själv, som står för allt ont”. Konsten att ge en positiv beskrivning av den f.d. nationen. Den gubben blev nog tappad i golvet några gånger , som barn…

 5. Som svenska väljarna har röstat de senaste 30-35 åren så får vi ligga idag, hoppas ingen väljare av 7 klövern är missnöjd med dagens s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige !

Kommentera