Butik i Ronneby utsatt för rån, men…

BROTTSLIGHET. En butik i Ronneby utsattes för rån på tisdagseftermiddagen. Det var vid 15-tiden på tisdagen som rånet inträffade. Två personer, en man och en kvinna, gick in på en leksaksaffär i Ronneby och stal varor. När de var på väg därifrån försökte butikspersonal stoppa dem.

Det är två medelålders personer som körde en röd kombibil och de kan ha varit synliga i andra butiker i närheten, säger Magnus Hansson.

Så långt SVT…

-Pettersson tycker det är synd att både SVT och Polisen glömde nämna att den röda kombibilen hade rumänska registreringsskyltar enligt Dykaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Butik i Ronneby utsatt för rån, men…

 1. Naturligtvis skall utresande kontrolleras, det är bara fel på våra politiker som inte ser till att detta göres. Kanske ett resultat av det underbara EU och fri rörlighet men mest våra svagbegåvade ledare.

 2. Det är en bekant utredare som berättade om ett sånt här sällskap. Tiggarna, hej hej folket vid entrén fungerar som spanare och observerar butikernas rutiner. Dom rapporterar till bossarna som organiserar det hela. Det skickas ut en bil med dom som går in och stjäl, sen finns det en eller två bilar en bit ifrån som godset lastas över till och transporteras till nåt gömställe. Då åker tjuvarna aldrig fast med hela bilen full med grejor, utan på sin höjd med det dom stal från senaste stället. På så vis får tjuvarna på sin höjd en böteslapp för stöld och är fria att åka på turné igen.
  Så det som krävs är dels fler tullar men framför allt en lagändring att tullen får hålla kvar och beslagta misstänkta laster på väg ut ur landet.

 3. De har höstmarknader med stöldgods över hela Rumänien.Även de rika beställer stöldgods , vilket är offentligt känt i landet. Varför stoppas inte det av regeringen?
  Jag talade med en universitetslektor i Rumänien om problemet , som vållar oss stora skador . Hon sade att “Jag har inte dåligt samvete att jag beställer allt från Europa via mina landsmän. Tror ni att jag med min lön skulle ha råd att både ha bil och allt detta !”
  Hon syftade till sin dyra märkesväska och smycken!
  Vidare; Så länge som ni tillåter det kommer det att pågå.

 4. Stäng gränsen in och kolla Bilar UT från Sverige även lastbilar trailerdragare skåpbilar väg dom ,, gör samma insats som man gör med dom som smugglar in alkohol i Sverige då kan man stoppa och väga efter väg , och stora sällskap med Husvagnar sk. asfaltsläggare deras ekipage bör 1 inte släppas in men 2 kollas vid utresa från Sverige

 5. Vad är det, som är så svårt? Är man dödshotad av någon fientlig makt om man rapporterar det, som allmänheten bör få veta? Varför vill man inte rapportera om det som kan hjälpa till och skydda samhället?

 6. SAS, representanter för det svenska rättssystemet, svenska polisen, en korvfabrik, några genusmyndigheter och ett gäng nyanlända icke-skidåkare och Löfven borde gå samman och spela in en reklamfilm mot den här typen av händelser – med ett genusperspektiv.

Kommentera