Kriminella palestinier tar över Ronneby

Ronneby är en liten idyllisk kommun med cirka 12 000 invånare. Denna lilla idyll har de senaste åren belysts i mindre smickrande sammanhang.

Expressen kan nu visa att två palestinska bröder tagit Ronneby i ett järngrepp och utsätter stadens invånare för allt fler och grövre brott.

Det är över tio år sedan som familjen kom till Sverige och sökte asyl. De har fått avslag varje gång, men har lyckats bita sig fast i landet och erhåller fortfarande bidrag eftersom deras handlingar fortfarande behandlas. Den äldsta av bröderna har förlorat sin ersättning och har ett utvisningsärende på på sig. Mamman och den yngre brodern kan dock hämta ut bidrag varje månad.

Familjen har det inte sämre än många svenska medborgare. Hyran för deras lägenhet betalas av skattebetalarna och genom inkomsterna från brödernas kriminella verksamhet kan de leva ett ganska gott liv.

Företagare i staden vittnar om hur bröderna utsätter dem för hot, utpressning och våld. Inte sällan är detta iscensatt av yngre nyanlända som får agera hantlangare i utbyte mot pengar och droger. I staden har också en konflikt mellan bröderna och ett annat invandrargäng blossat upp.

Läs hela artikeln i Expressen och ta del av ett Sverige som är på väg att trasas sönder, eller som kommunalrådet Roger Fredriksson (M) säger: ”Något är fel i myndighetssverige”.

Tänk min morfar som var född i Ronneby. Han som var landsfiskal i en liten sörmländsk ort skulle gråta om han fick läsa om den ort han alltid talade sig varm över.

Expressen

Om Ronneby

Ronnebyborna är otryggare än någonsin

Ensamkommande åtalas för rån, sexuellt ofredande och våld mot polis

Kriminella hotar polisen

Original Gangsters hotar SD-politiker

Bilbränder och annan kriminalitet på agenda i kommunfullmäktige

Stökig period i Ronneby med många gaturån

Flyktingar stjäl på campingplats

Många våldtäkter de senaste åren

Gängledare ihjälskjuten

Man häktad för mordförsök

Våldsamt rån mot klädfabrik

Äldre man rånad

Man och kvinna häktade för grovt rån

90-årig kvinna rånad i sitt hem

Butikspersonal utrustas med skyddsvästar efter många incidenter

Krogägare rånas brutalt

Gängmisshandel

Googla och ni hittar mer, mycket mer. Detta i en liten svensk idyll med 12 000 invånare. Min morfar skull gråta som sagt.

24 thoughts on “Kriminella palestinier tar över Ronneby

 1. Polis, myndigheter och politiker skulle SJÄLVFALLET kunna göra något åt detta importproblem. Men de vill inte.

 2. […] INVANDRARBROTT. Palestiniern är välkänd hos polisen och har ett välfyllt belastningsregister i södra Sverige som inkluderar rån, misshandel och övergrepp i rättssak. Han har fått kontaktförbud utfärdat mot flera personer. 2008 fick han sitt första. Han pekas ut som ledande i det kompisgäng som under många år utpressat och vandaliserat näringsidkare och privatpersoner i Ronneby. Vi skrev om de palestinska bröderna och deras morsa HÄR.  […]

 3. Ronneby kommun är inte alls liten. Det är en medelstor, svensk kommun med ca 30.000 invånare (efter att det nyligen kommit 2.000 invandrare – kriminaliteten har slagit genom taket enligt media).

  Det verkar som om folk i Sverige inte har en aning om någonting längre. Ansvarig för Migrationsverket tror att en medelstor svensk stad (= centralort, ej kommun) har 180.000 invånare! Före detta landshövdingen i Blekinge (född i annat län) trodde att en medelstor svensk stad hade 150.000 invånare. Nej, en dylik stad har drygt 13.000 invånare. Sverige är inte Indien, Kina, Indonesien, Ryssland, Brasilien eller USA. Förra året fick Sverige dock 5,33 ”nya kommuner” genom massinvandringen. Du betalar.

 4. Det är för mej obegripligt att polisen inte får bukt med detta. Jag lider med dom lag lydiga. Alla som upplevt ett hot vet hur jobbigt det är.

 5. När ETA härjade som mest i Baskien och ägnade sig åt liknande utpressning gick affärsinnehavarna ihop o grundade en hemlig motrörelse. Med hjälp av inhyrda ”ordningsmän” kunde utpressarnas antal reduceras betydligt. Inga detaljer. Men det var effektivt! Bara som tipps….

 6. Man har svårt att förstå hur polisen motiverar att de så totalt misslyckats med att försätta de allmänfarliga kriminella elementen ur spel. Att låta dessa illegala personer fortsätta sina härjningar, är detsamma som att spotta Ronnebyborna i ansiktet. Vi behöver inga araber i det här landet, det är ett faktum vi lugnt kan utgå ifrån. Mot den mikroskopiska del araber som vet att skicka sig väl, kan intet anföras, men i övrigt gäller den kalla sanningen att vi har ingen som helst gagn av detta folkslags närvaro å nordiskt territorium. Jag må låta fan så förstockad och otidsenlig, men står till fullo för min övertygelse att den multikulturella idén är en osund och febersjuk fantasi som inte hör hemma i Skandinavien.
  Andreas.

 7. I en annan liten stad i Småland åkte min väninna på nattjouren. Plötsligt var det avspärrat av polis där hon skulle in för att kolla en patientt. Hon frågade varför? Vi letar en som varit inblandad i en trafikolycka, var då sa hon? De sa var och hon sa-där åkte jag förbi nyss. Kan jag gå in här till min patient? På egen risk svarade polisen.
  Då blev hon rasist enligt det nysvenska journalistspråket. Hon blev nämligen förbannad då de hade tagit över detta hyreshus, polisen ljög och en kvinna inte skulle få tillsyn så hon gick in ändå. Så kan det bli när verkligheten möter den politiska fantasivärlden.
  Det är på landsbygden som det skett först

 8. Och detta handlar bara om lilla Ronneby…… så ser det ut i många småstäder runt om i landet och än har vi inte sett effekten av den stora vågen inkommande. Vi har en polisledning som har tappat huvudet och poliser som lämnar kåren av ren uppgivenhet och misstro.
  Sverige är ett land där rättssamhället är i upplösning, med förfärande konsekvenser. De som har råd köper sig säkerhet, vi andra får förlita oss på turen. Resultatet kommer att bli milisgrupper och medborgargarden som verkar utanför lagen och det kommer att leda till en situation liknade den som råder i de länder visavi vi har ansett oss vara moralisk-etiska motpoler i samhällsbyggnadskonst.
  Ansvaret vilar tungt och oåterkalleligt på dem som med blå dunster har lett oss in i detta skymningsland….och så förundras och förskräcks man över att SD är så starka och inte bara i Blekinge! Det har tagit flera hundra år av utveckling fram till vad Sverige var….hur kort tid tar det inte för något att falla samman? Det som beskrivs i artikeln var en i det närmaste okänd företeelse för bara 10-15 år sedan.
  PS. Förundrad över att Expressen så oförblommerat rapporterar om det. Det är mig veterligen första gången en msm-tidning gör så.

 9. Varför är detta kriminella slödder på fri fot ? Hade dom varit svenskar hade dom suttit bakom lås och bom för länge sen.

 10. Sossarnas antisemitiska ’stjärnglans’ Margot Wallström – deras onda fé alt. fä – bär ansvaret.

 11. Det första Socialdemokraterna och Miljöpartiet gjorde efter valet 2014 var att utlysa Palestina till stat och ge bort 1,5 miljarder av skattebetalarnas pengar till palestinierna.

  • Skattemoralen hos det Svenska folket bör sänkas radikalt. Att se om sitt eget hus i första hand bör vara ledstjärnan. Hur detta skall gå till är upp till var och en att avgöra själva.

Kommentera