Arabiska – huvudspråk på förskolor i centrala Ronneby

INVANDRING. Stor språksegregation råder på förskolorna i centrala Ronneby. I sex av de nio förskolor som finns i Ronneby centrum har mellan 60- 89 procent av barnen ett annat modersmål än svenska, rapporterar Sveriges Radio. 

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, ni måste någonstans förstå att det handlar om antalet människor som kommer till Sverige. Antalet invandrare har naturligtvis betydelse för möjligheterna att klara integrationen, i förlängningen välfärden och att hålla ihop landet. Foto: News Øresund Johan Wessman. 

Segregationen beror på att nyanlända och anhöriginvandrare blir bosatta i vissa få områden i kommunen. Ingela Berg är förskolechef i Ronneby kommun.

-Pettersson säger att segregationen beror inte på var folk bor, den beror på att Sverige tar emot för många asyl- och anhöriginvandrare.

Ronneby, i Blekinge ”Sveriges Trädgård, Ronneby, den danska idyllen som blev svensk 1658 och utvecklades till kurort, och nu verkar utvecklingen som i stora delar av landet gå mot ett nytt arabland som om inte 22 arabiska länder i världen inte räcker.

Om Ronneby på bloggen…

Ronneby. Bild från Wikipedia

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

10 thoughts on “Arabiska – huvudspråk på förskolor i centrala Ronneby

 1. Bara lugn alla etniska äkta svenskar, inom kort är Arabiska huvudspråket i det förlovade trygga heliga och mångkulturella paradiset Sverige !
  Då får Steffe och alla andra övriga landsförrädare konvertera till Islam och gå kvällskurs och lära sig Arabiska.
  I Koranen står att läsa, alla icke Muslimer är fiender och lovligt byte och den främsta fienden är de kristna.

 2. Ronneby skulle alla tvingas besöka!

  Vi hamnade där under en av dom alltmer sällsynta utflykterna i Sverigeistan, då dessa numera mest gör en deprimerad, skulle köpa något att äta i centrum och jag kan berätta för er att jag var rädd!

  Rädd på riktigt! Rädd på allvar!

  Horder av unga ockupanter drev runt i stan och stirrade på oss, som vad gör ni här i vårt område! Vi vågade inte lämna bilen, så vi körde bara därifrån så fort det gick!

 3. Om vi inte gör något åt detta vansinne NU, så kommer vi om bara 30 år eller knappt två generationer, att vara i minoritet och mussarna har då tagit över för gott. Regimen och de övriga ansvariga i samhället gör nu allt för att öka takten på befolkningsutbytet med alla möjliga upptänkliga medel :
  Fria P-piller till flickorna. Abortmotståndarna betraktas som paria. Bög-lobbyn sprider sin dynga. Svenska pensionärer får skulden för att landet förvandlas till ett U-land. Svenska pensionärer mördas medvetet på våra äldreboenden. Svenska kvinnor föder knappt 2 barn i genomsnitt, medan de muslimska kärringarna krystar ur sig runt 7 st. Bidragen, som vi måste bekosta, gynnar i första hand de som föder många barn. Alltså spär det på övertagandet ännu snabbare.Det Svenska språket, kulturen och levnadssättet kommer inom kort att vara utraderat för all framtid.

  • Tyvärr förtjänar vi väl inte bättre!

   Ett folk om tror att välstånd skall komma av att dra hit tredje världen och att betala neg, förlåt färgade mer pengar ju fler barn dom föder ska bli ett framgångskoncept är kanske lika bra att förpassa till historien!

   • Nej, ett folk som inte reagerar trots allt som har slagit fel
    i landet som hellre sätter sig till ro och tittar på SVT s o TV 4
    fördumnings program som bara har ett syfte att söva folket
    till nya nivåer, dessa kanaler drar sitt strå till stacken för att
    sänka landet ner till medeltids standard!

    Och istället för att leva högan jävel så verkar Svensken till
    att gå på deras fula trick!

 4. En självklarhet att det skall vara svenska som huvudspråk i förskolan, grundskolan och gymnasiet. Tydligen svårt för de sinnesslöa sju(k)klöverpolitikerna att förstå.

 5. Ett bättre språk uppstår om man stoppar några korkar i munnen när man talar. Betydligt bättre än arabiska och så behöves inga tolkar. Man fyller helt enkelt käften på de nya samhällsmedborgarna med kork, tejpat igen och gör en liten öppning.

 6. Nu väntar vi bara på att guru Löfvens siande om framtiden ska slå in, ”dom blir en vinst för samhället lite längre fram”. Om det ofattbara skulle inträffa ligger Ronneby bra till.

 7. Nej det är ingen sinekur att bo i Ronneby längre.
  Ännu ett tragiskt exempel på den totalt havererade flyktingpolitiken.
  Vi har letts av idioter och vi leds av idioter.

Kommentera