Nu måste Löfven och journalisterna ta ansvar för Sverige

INVANDRING. Expressens Anna Dahlberg har tidigare skrivit ledarartikeln “Rösta nej till hatet” som publicerades valdagen 2010. Artikeln blev mycket uppmärksammad då den handlade om en sak, att inte rösta på “fel” parti i riksdagsvalet.

2015-11-08_1033

“Den som lägger sin röst på Sverigedemokraterna röstar därför på en människosyn som gör skillnad på människor och människor. Han eller hon röstar också på ett parti utan lösningar på de problem man pekar ut”, skrev Dahlberg samma dag som Sverigedemokraterna röstades in i riksdagen.

Under senare tid har dock Anna Dahlberg och flera andra blivit så kallade roddare, de har svängt i invandringsfrågan dock utan att be SD om ursäkt eller erkänna att Sverigedemokraterna hade rätt, helt eller delvis. Det verkar tvärtom som PK:s nya strategi är att tiga ihjäl SD:s politik och bara ta upp så kallade SD-skandaler.

Så här skriver Dahlberg i dagens Expressen med rubriken Nu måste Löfven ta ansvar – för Sverige.  

Sverige är i akut behov av ett handlingskraftigt ledarskap. I stället har vi en statsminister som famlar och ropar på hjälp från omvärlden. Redan i augusti stod det klart vad som var på väg att hända. Turkiets auktoritäre president Erdogan hade uppenbarligen bestämt sig för att sätta press på EU genom att sluta patrullera flyktingsmugglarnas farvatten. Hundratusentals människor såg plötsligt chansen att bryta igenom Fästning Europa…

…Nu skriker Sverige plötsligt efter hjälp. Samma länder som vi har dömt ut som förtappade förväntas komma till vår undsättning. Och nu vill vi byta från att hjälpa till att bli hjälpta inom ramen för EU:s havererade kvotsystem.

Övriga EU måste undra vad Sverige håller på med. Likt ett barn kastar vi oss ylande på marken och väntar på att någon ska plocka upp oss. För några veckor sedan ställdes Europas länder inför det andra vägskälet denna höst. Rapporter visade att en stor ström av afghaner är på väg mot Europa för att söka asyl. Merkel valde i det läget att överge den öppna famnens politik. I stället har Tyskland bedrivit en mycket aktiv signalpolitik riktad mot denna grupp i form av en informationskampanj i Afghanistan och skarpa uttalanden från regeringshåll om att afghanska asylsökande kommer att skickas tillbaka. I fredags skärptes dessutom asylreglerna för syrier.
Det betyder att Sverige nu är ensamt kvar. Inte ens Tyskland vill längre vara Tyskland. I det flöde av rapporter som jag tar del av ser jag hur land efter land agerar snabbt för att minska söktrycket. Österrike, som vid sidan av Sverige och Tyskland har varit ett ledande mottagarland, antar exempelvis snart ett åtstramande asylpaket.

Det är en mycket utsatt situation som Sverige har försatt sig i.

-Pettersson undrar uppriktigt vad Expressen och andra håller på med. Visst statsministern är den högst ansvarige men han är inte ensam. Anna Dahlberg och andra journalister är medansvariga, de har medvetet bedrivit politik i sina olika medier för massinvandring och mot en återhållsam asylinvandring som Europas övriga länder står för.

Sedan att påstå att Redan i augusti stod det klart vad som var på väg att hända” är en ren lögn, det har stått klart i flera år…

Efter valet 2014 hade Sverigedemokraterna ett enda krav för att släppa igenom budgeten i riksdagen. Kravet var att invandringen inte fick öka från den mycket höga nivån den låg på då. Det var dock omöjligt för sjuklövern och den samlade media-eliten att acceptera så nu är det dags att ta ansvar Anna…

32 thoughts on “Nu måste Löfven och journalisterna ta ansvar för Sverige

    • Voting SD means voting against an un -responsible migration policy that do not solve anything. It just drain Swedens economy out and cut of the branch that everybody id sitting on. It has nothing to do with view on human beings, but view on some humans behavior and destructive,naive and primitive solutions.

  1. Ansvar, ansvar och ansvar! Inte sjuklöverns mantra iallafall, de tror nu att någon annan ska ta ansvar och lösa problemen, hur korkad får man bli som individ och politiker?

    • Det finns bara ETT parti i Sverige som tar ansvar för SVERIGE och som kan ta oss fåtal SVENSKAR som finns kvar i Sverige ur helvetet vi hamnat i och det är SD. Det andra partiet och dess anhängare är landsföredare och sksall utvisas ur landet på livstid.

  2. Under galgen börjar så smått pk-folket vakna, det tog tid innan deras eventuella 2 (två) hjärnceller stötte ihop och tänkte till, men det blev bara en tummetott.

KommenteraAvbryt svar