Expressen skriver att samhället måste ta tillbaka makten från de gängkriminella utan att nämna villka de kriminella är

MEDIA. Samhället måste ta tillbaka makten från de gängkriminella. Dagens flathet är förödande för förtroendet för rättsväsendet. Expressens Anna Dahlberg skriver att kriminella gäng i praktiken tagit över makten i vissa områden i svenska städer och att det krävs hårdare tag för att vända den utvecklingen. Jourdomstolar ska kunna avgöra enkla ärenden, straffrabatter ska ses över och ”det måste bli jobbigt att vara yrkeskriminell i Sverige”, skriver Dahlberg. 

-Pettersson säger att naturligtvis har Dahlberg rätt. Synd bara att damen själv och hennes tidning varit med och byggt upp gängens makt.

Anna Dahlberg är känd för att ha skrivit ledarartikeln ”Rösta nej till hatet” som publicerades valdagen 2010. Artikeln blev mycket uppmärksammad då den handlade om en sak, att inte rösta på ”fel” parti i riksdagsvalet. Alltså en ”opartisk” tidning som bedriver partipolitik.

”Den som lägger sin röst på Sverigedemokraterna röstar därför på en människosyn som gör skillnad på människor och människor. Han eller hon röstar också på ett parti utan lösningar på de problem man pekar ut”, skrev Dahlberg samma dag som Sverigedemokraterna röstades in i riksdagen.

Vidare konstaterade då Dahlberg ”att det finns problem med det svenska flyktingmottagandet får inte skymma den stora bilden av invandringen som en välsignelse för Sverige”.

Nåväl, Sverige har varit ”välsignat” i många år och ju mer ”välsignade” vi blivit desto värre problem med gängen. Det är bra att Dahlberg tar upp problemen, men en lång ledare utan att nämna det verkliga problemet en enda gång känns ynkligt och visar att inte bara att samhället utan även tidningsredaktionerna är alldeles för flata.

Expressen bedriver partipolitik
Expressen bedriver partipolitik
Expressen hjälper polisen och allmänheten mot de kriminella.

31 thoughts on “Expressen skriver att samhället måste ta tillbaka makten från de gängkriminella utan att nämna villka de kriminella är

  1. Om man inte får önskad effekt (minskad brottslighet) av att utvisa brottslingen efter avtjänat straff så får man utöka bestraffningen genom att utvisa hela familjer. Tydliga regler för domstolar som tex straff längre än 6 månader ska utvisning ske. Attacker mot
    utrycknings fordon skulle kunna ge utvisning direkt. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  2. Svart på vitt.

    AB är den mest partiska och den absolut sämsta garanten för demokratin och det fria ordet i svensk media. Fast det har det väl inte varit något tvivel om. Ja…. förutom hos några enstaka extrema sossar då.

    ”Svenska ledarsidor var tydligt mer kritiska mot Sverigedemokraterna än norska, danska och finska ledarsidor var mot ”sina” högerpopulistiska partier. Men kritiken ger inte eko i SDs väljarstöd.

    Det visar en ny rapport av journalisten och författaren Anna-Lena Lodenius och statsvetaren Anders Hellström. Författarna har undersökt hur de fyra största tidningarnas ledarsidor: DN, SvD, Aftonbladet och Expressen, skrev om Sverigedemokraterna under perioden 2009-2012.

    Samtliga fyra hade en negativ inställning till SD, mest negativ var Aftonbladet, skriver Lodenius och Hellström på DN Debatt.”

    http://www.journalisten.se/nyheter/svenska-ledarsidor-mest-kritiska

  3. En sak kan vi alla vara överens om att det inte Sven,Kalle eller Lasse som är med och utför alla gäng skjutningar för sorgligt att aldrig media kan ta upp detta fenomen!!!!!!!’!!!

  4. Det måste vara dåligt att heta Anna Dahlberg också,
    eftersom hon är en av dem som hållit både dom döva
    makthavarna och ligisterna om ryggen, att vissa av
    er nu i elfte timmen börjat att vakna upp inger ingen
    respekt, i synnerhet när ert jobb är att granska makten!

  5. Ha ha ha, vilket skämt! Först skapar man problem, och sedan kräver man skattepengar av oss äktsvenskar, för att rätta till de självskapade problemen. Det borde istället tas av politikeruslingarnas löner. ENBART!!! Sen menar man att man ska kunna lösa detta stora ligistproblem på vanligt tafatt vis, medan man fortsätter ösa in drägg i vårt land. HELSJUKT!!! Det är därför jag skrattar, för det är så urbota naivt av etablissemanget, att tro att man kan ta itu med denna islamismligism på vanligt kriminaltaktiskt sätt. Hur korkad får man va egentligen? Jo, som etablissemangspolitiker ungefär, när man inte inser, eller vill inse, sanningen om hur det är. Bara för att man besatt vill vara PK till varje pris. Ja, vilket pris som helst. För PK, för dem, är mycket mycket viktigare än att bekämpa kriminaliteten, och skapa ett gott samhälle för alla och envar att leva i. Nej, det spelar ingen roll, för PK-avguden står högst. HELSJUKT, för psykotiska psykfall med stalinisttvångstankar!!!

  6. När en journalist – i fallet här ANNA DAHLBERG- faktiskt med (enl. min bedömning) övertygande trovärdighet har utvecklats och kommit till ny insikt och dessutom rent mirakulöst har lyckats behålla sin platform på EXPRESSEN ( säkert ingen lätt kamp alltid!), måste det väl betecknas som vidrigt lågt att fortsätta att tröska om hennes GAMLA ståndpunkter- i precis samma utsträckning som J.Å och SD så skändligt evigt förföljs med förhistoriska nazist-rötter ..

  7. Alex Schulman i Expressen – igen !

    Empatin finns inte längre kvar bland svenskarna
    Expressen-för 8 timmar sedan
    På Karlavägen i Stockholm lösgör sig en liten flicka från sin mamma och springer mot en romsk kvinna som tigger utanför en ICA-affär.

  8. Starkt och medryckande tal av Donald Trump.Han säger till det amerikanska folket att de enda som kan stoppa det korrupta maskineriet är ni,den starkaste kraften som kan rädda oss är vi.Det enda modiga folket som kan rösta oss ur detta korrupta etablissemang är ni det amerikanska folket. System media får sig en rejäl känga för de politiska medlöpare som dem är,deras agenda är inte folkets bästa utan de korrupta maktelitens agenda.Tänk om vi hade en sådan stark, och kraftfull sanningsägande ledare här i Sverige,en ledare som verkligen uppmuntrar,stärker och tror på folkets förmåga att vilja ha maktskifte och förändring som gynnar folket och inte den ruttna korrupta makteliten som förtrycker och suger ur folket allt de kan.

  9. Läste igenom Expressens artikel. Vilken ynkedom! Varför återupprättar man inte uppfostringsanstalter för dem under 12 och arbetsläger med hårt fysiskt arbete för dem som är äldre? Vägrar huliganen att arbeta, dra då in maten. Så får de själva avgöra om de vill leva eller ej! Dessutom:
    Avskaffa socialkuratorerna!
    Anser en Finländare

  10. Det vore mer intressant att få läsa hur Expressen, i detta fall Anna Dahlberg tänkt sig det hela mer konkret och praktiskt.

    Jag gissar att hennes lösning är något i stil med batik, samtal och saft o bulle.

    Nej det enda som hjälper är långa hårda straff under tuffa förhållande samt utvisningar av alla som inte har rätt att vara här, eller dom som fått det men missbrukat förtroendet.

  11. Kanske finns det någon religiös aspekt eller klurighet att invandringen varit till välsignelse men den kan åtminstone inte jag se. Detta gäller inte invandringen av valloner på 1600-talet, av olika européer efter 2dra världskriget men invandringen efter ca 1975 med folk från all världens dysfunktionella länder har INTE VARIT NÅGON VÄLSIGNELSE för Sverige, åtminstone som sekulära jag kan se.

  12. Ska verkligen såna här censurblaskor ha statligt presstöd??? De står ju inte för allas lika värde och ställer grupper mot varandra genom att ständigt och jämt favorisera endast EN grupp; invandrarna !!!!

KommenteraAvbryt svar