Böneutrop berikar Sverige

ISLAM. Martin Modéus är Svenska kyrkans ärkebiskop och den Svenska kyrkans främsta företrädare. Han installerades den 4 december 2022 som den 71:a ärkebiskopen i Svenska kyrkan sedan 1164. Företrädare var Antje Jackelén.

Ärkebiskopen intervjuas i Expressen.

Det är vårt ansvar att bereda plats för andra trosuttryck i samhället. Och jag tycker att böneutrop det har en plats. Och då måste vi lära oss att det är något som finns i Sverige och det bidrar till rikedomen i Sverige med många perspektiv.

Det sade ärkebiskop Martin Modéus vid en utfrågning i Expressens tält under Almedalsveckan, som pågår i Visby. Ärkebiskopens hyllande av muslimska böneutrops närvaro i det svenska samhället kom spontant, utan att han fått någon specifik fråga om det av moderatorn Karin Olsson. Istället menade Modéus att böneutrop ska betraktas som en del av det öppna och accepterande Sveriges ansvar mot muslimer.

Ärkebiskopen har även tidigare försvarat islams närvaro i Sverige, och i november förra året tillhörde han den skara som kritiserade Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson när denne hävdade att moskéer som stödde antidemokratiska krafter kunde behöva stängas eller rivas.

-Pettersson noterar att ärkebiskop Martin Modéus inte verkar ha noterat att kristendomen snart försvunnit från Mellanöstern där den föddes och att kristna är världens mest förföljda grupp och de som förföljer är muslimer.

Så går det när så många avstår från att rösta i Kyrkovalen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Böneutrop berikar Sverige

  1. Svenska kyrkan har aldrig någonsin stått på Svenska folkets sida. Förr var det ”överheten” man fjäskade med och såg sig som en del av. Sedan tog kommunisterna över och nu är de en del extremvänsterrörelse, som fjäskar och kryper för islam. Åt helvete med svenska kyrkan!

  2. I ett biskopsbrev från 1990 står det bland annat:
    ”Biskopen är kyrkans talesman med Guds ord som den enda avgörande auktoriteten och ska stå helt fri från politiska bindningar”.

    Den Svenska kyrkan ska enligt lag ska vara evangelisk-luthersk, och den juridiska frågan är hur kyrkoledningens argument ser ut för att rättfärdiga politisk aktivism, och samtidigt hävda att man följer den evangelisk-lutherska teologin, som är dess lagstadgade utgångspunkt.

    I mäktiga organisationer som Svenska kyrkan med mycket pengar och svagt medlems­engagemang, bildas ofta en stark inre kärna, och en försvårande omständighet är att Svenska kyrkan utvecklat metoder för att mildra kritik och försvaga meddelarskyddet.

    Det är även svårt att undgå misstanken att det socialdemokratiska partiet betraktar Svenska kyrkan som en partipolitisk resurs, värnar sitt partipolitiska inflytande och uppfattar att det är den egna politiska åskådningen som utgör moralisk kompass för Svenska kyrkan, och inte kristendomen.
    ”Denna rapport visar att Svenska kyrkan på biskopsnivå agerar som en opinionsbildande aktör, med en tydlig slagsida åt vänster”:
    https://timbro.se/allmant/omva%CC%88gen-om-gud-svenska-kyrkan-och-opinionsbildningen/

    ”Ärkebiskopen stolt lobbyist, uppmanar till att inte införa begränsningar i invandringspolitiken, Sverige blir ett gott samhälle av att vara blandat”:
    https://www.resume.se/alla-nyheter/nyheter/arkebiskopen-stolt-lobbyist/

    Och den stora massan av invandrade muslimer är förstås attraktiv för Svenska kyrkan som behöver nya medlemmar för att ersätta de som försvunnit.

    ”Svenska kyrkan granskar inte individens tro, och välkomnar alla som vill vara med”, skrev Martin Modéus i DN förra året.
    …och hävdar där att det är ”alldeles för smalt” att kyrkan är till för troende kristna, och att det är”en tillgång” för Svenska kyrkan om där finns en mångfald av icke-kristna trosuppfattningar, och säger att han hämtar inspiration av Björn Wimans ideologi på Dagens Nyheter.
    …Björn Wiman, som bland annat tycker så här om SD, t.ex:
    ”Jimmie Åkesson la ut sin stora lögn.”
    ”Björn Söder är en skam för Sverige.”
    ”Moderaterna kastar sig gladeligen i famnen på SD.”
    ”Mörkaste kapitlet i svensk politisk historia.”
    ”Är ekona från 30-talet tillräckligt tydliga nu?”…osv.

    16
  3. Hans högvördighet ärkebispen gör det inte lätt för oss kristna att vara kvar i Fädernas kyrka. Det behövs en genomgripande räfst, inte olikt gamle mäster Abrahams en gång. Måtte vi som är kvar rösta bättre i nästa val.

    25
  4. Kyrkan lyder under efterkrigstidens sociala normer. Gränserna ska lösas upp, folken ska blandas, vi som har ska dela med oss till de som inte har, välfärden är alldeles för hög för att vara hälsosam. Befolkningen ska vara på global nivå överallt, vit 10% och färgad 90%.

    18
  5. Han hade inte blivit vald till ärkebiskop om han inte stryker islamisterna medhårs. Kyrkans ledning är helt politiserad av S och woke. Finns det någon högste imam i mellanöstern som står och säger att kristna klockringningar berikar deras samhälle? Nej just det, kristna utrotas ju där islam är i majoritet och snart är vi också där!

    45
  6. (S) det nya islamistpartiet!!!!

    https://www.expressen.se/kultur/ide/varfor-tillmotesgar–s-toppen-islamister/

    Och då blir det naturligt att prästerskapet bjuder in ISLAM!!!!

    Att de INTE förstår islamismen kan vara en sak då islamisterna själv ser sig som ”OFFER” för förtryck när det i verkligheten är det omvända.

    ISLAM tolererar INGA andra religioner.

    ISLAM är ren och skär ONDSKA maskerad med diverse lögner.

    ISLAM vill förgöra judarna och Israel i samma omfattning som nazisterna önskade med Adolf H i spetsen.

    Att det svenska prästerskapet INTE tar ställning mot islamiseringen visar på hur korkat prästerskapet är.

    NEJ TILL VARJE FORM AV ISLAMISERNG!!!!!

    Gå ur svenska kyrkan! Markera ditt missnöje.

    Lita ALDRIG på Tant Brun och hennes brun-svarta svans.

    KRÄV AV TIDÖ PARTIERNA ATT ISLAMISERINGEN UPPHÖR!!!

    43
  7. Hur naiv och verklighetsfrånvänd kan en ärkebiskop bli?, svaret är enkelt ”lika naiv och verklighetsfrånvänd som sossarna och Löfven”. Dessa två figurer ett är ett tydligt exempel som gäller hela pk-sekten inklusive media, som gärna vill beskriva verkligheten som de önskar den, inte den som finns framför deras ögon.

    49
    • NBO, det hjälper inte att lämna Svenska kyrkan, tvärtom. Det stjälper.

      De som inte är med i Svenska kyrkan får inte rösta och tappar därmed inflytande. Det är synd. I det senaste kyrkovalet var valdeltagandet 18,4 % och fältet lämnades i princip fritt för sådana som ärkebiskopen.

      Går man med i Svenska kyrkan någon månad innan valet och lämnar i november slipper man kyrkoavgiften.

      31
      2
  8. År 2000 var 82,9 % medlemmar i Svenska kyrkan, 2023 har det sjunkit till 52,1%. Och ska det fortsätta i samma takt är kyrkan snart ett minne blott i landet. Det blir nog att sälja sina fastigheter, avyttra skogen samt avkristna kyrkor med tillhörande lokaler.

    30
  9. Det är så djävulen visar sig – Modéus och Jackelen är hans representanter.
    Sunda människor lämnar det sjunkande skeppet (svenska kyrkan). Stor skam att detta får fortgå!

    39
    • Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
      Roland Salomonsson skriver:

      Jackelen var ju en DDR-avhoppare (eller snarare en av Palme omhuldad politisk agent, som aklimatiserade sig i Holland och sedan ”migrerade” till Sverige. Då skall man veta att när Stalin snabbt organiserade DDR, så hade han ett ”färdigt” kommunistparti, alltså Nazisterna, att sätta till makten. Palme släppte in 100-tals kommunist (nazist-)-agenter, som nådde höga inflytelserika poster i Svenska samhället. Det är dessa som nu leder S, V, C, etc!

      28
      2
  10. Ärkebiskopen är en kättare. Den augsburgska bekännelsen (Confessio Augustana) som är en del av svensk grundlag (Successionsordningen) som stadgar :

    Ӥ 4.

    Såsom 2 § i 1809 års regeringsform uttryckligen stadgar, att Konung alltid skall vara av den rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgiska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är, sålunda skola ock prinsar och prinsessor av det kungl. huset uppfödas i samma lära och inom riket. Den av kungl. familjen som ej sig till samma lära bekänner, vare från all successionsrätt utesluten.”

    Den augsburgska bekännelsen:

    ”De förnämsta trosartiklarna

    I. Om Gud

    5] De fördöma alla kätterier, som uppkommit i denna punkt, såsom manikéerna, vilka antogo två urprinciper i tillvaron, en god och en ond; likaså valentianerna, arianerna, eunomianerna, muhammedanerna och alla andra dylika. 6] De fördöma även samosatenerna, gamla och nya, som förfäkta, att det endast finnes en person, och därför om Ordet och den helige Ande illfundigt och hädiskt säga, att de icke äro särskilda personer, utan att Ordet blott betyder av stämman frambragt ord och Anden endast är en skapad rörelse hos tingen.”

    29
  11. Kan det bli mycket snurrigare än så här ? Den högsta representanten för Sveriges kristna förnekar det han satts att utöva, till förmån för antikrist. En KÄTTARE av den gamla sorten i ny tappning. Fattar han inte vilken skada detta svek ställer till med ? Fjäsk och kryperi brukar belönas av islamister med döden.

    57
  12. En galen och uppenbarligen sinnesförvirrad ”biskop” efter en annan.
    VAD är det för fel i huvudet på dessa kristna (?) ”förkunnare”.

    – Samma lögner och dikter från den lesbiska tanten som satt före denna gubbstrutt modeus.
    Har han månne en begynnande demens?

    För x-antal år sedan hade de allaredan hängt och dinglat i en stadig gren nånstans.
    På VEMS order lyder dessa sinnessjuka och Sverigefientliga uttalanden..?!!?
    – Gud själv? Skulle inte tro det.

    Eller – är han Satans sändebud?
    Då passar inte epitetet biskop i Sveriges tjänst så bra.

    44
  13. Jackelen var ju en muslimvänlig ×itta, och Modeus verkar inte vara mycket bättre.

    Jag är mycket glad att jag gick ur kyrkan pga ovanstående.

    Om kyrkan kommer på att dom faktiskt finns till för det kristna budskapet, så skall jag fundera på att bli medlem igen.

    Budskapet är inte dåligt, till skillnad mot det muslimska, som är förjävligt och uselt, och en hel del andra epitetet som jag inte orkar räkna upp här

    48
  14. ”Det är vårt ansvar att bereda plats för andra trosuttryck i samhället.”

    Ummm… nej, det är kyrkans roll att försöka rädda så många själar som möjligt. Kyrkan har inget ansvar för otroendes felaktiga val i livet bortsett från missionsarbetet.

    39
    1
  15. Undrar var dom hittar alla galenpannor till ärkebiskopar? Håller mig utanför kyrkan tills dom hittar någon klok och klartänkt.

    54
  16. En djupt indoktrinerad PKapostel som med naiva barnaögon ser den trojanska hästens intåg hos oss. Vi vet hur det slutade!

    64
  17. ”Böneutrop berikar Sverige” Det gör det säkert men INTE för Sverige eller svenskar utan enndast för terrorister av Islamistisk tro !!!

    71
  18. Har han glömt att islams mål är att utplåna judarna och därefter världsherravälde med utrensning förtryck och slutligen allmän fattigdom
    Hur dum ä han????

    28
  19. Vilket jävla dravel. Sverige är ett ”kristet” land, med de värderingar, som det har medfört. Fjantens svammel är ett stöd till de krafter som arbetar intensivt för att krossa moral, humanitet och rättsuppfattning. Böneutrop passar utmärkt i de muslimska länderna, inte här.
    Tror att när fjanten står inför sin herre, får han enkel biljett till underjorden.
    GÅ UR SVENSKA KYRKAN och spara en slant. I jorden kommer du ändå!

    69
  20. Ytterligare en förvirrad ”godhetsapostel” som inte har en aning om hur verkligheten ser ut. Glad jag lämnade bögkyrkan för många år sen….

    55

KommenteraAvbryt svar