Aly Keita misstänkt för grovt penningtvättsbrott och drograttfylla

BROTTSLIGHET. Fotbollsspelare Ali Keita är född i Västerås av norsk mamma och pappa från Guinea, han är medborgare i Guinea. Han vaktade målet när Östersund klev upp i allsvenskan 2015 och debuterade i Guineas landslag 2018. I maj meddelade klubben, Östersunds Fotbollsklubb, ÖFK, att målvakten och lagkaptenen Aly Keita kommer att vara borta från den sportsliga verksamheten tills vidare. Detta med hänvisning till personliga skäl.

Aly Keita Bild: Svenska Fotbollsförbundet

För några dagar sedan rapporterades det om att en elitspelare med landslagsmeriter gripits av polis misstänkt för drograttfylleri. Under onsdagen skrev samma tidning att samma spelare även är misstänkt för penningtvätt.

Nu går Östersunds FK ut med att målvakten Aly Keita är brottsmisstänkt och att han tar time out från spel. Detta görs ”i samråd” mellan parterna.

Östersunds-Posten skriver att Keita, enligt åklagaren, erkänt drograttfylleri. ”Aly Keita är djupt ångerfull för det han genom sitt agerande orsakat klubben, lagkamrater och supportrar men särskilt sin familj”, skriver klubben i ett uttalande.

Aly stoppades när han körde bil och fick blåsa och lämna urinprov som visade att han använt kokain. Polisen gjorde då husrannsakan hemma hos Keita och ska, enligt uppgifter, ha funnit omkring 600.000 kronor i kontanter.

Keita är nu är misstänkt för grovt penningtvättsbrott och så kallad drograttfylla, alltså att olovligen ha framfört fordon med narkotika i kroppen, säger åklagaren Daniel Kahl. Fälls han för grovt penningtvättsbrott är straffskalans lägsta påföljd sex månaders fängelse. Den högsta är sex år.

Aly Keita säger att pengarna kommer från hans landslagsuppdrag i Guinea. Keita påstår att i hemlandet fås betalningen i kontanter, i form av buntar av amerikanska dollar och alla i Afrika vet att det är så…

-Pettersson tror att herr Keita ljuger. Guinea är ett utfattigt land, kan han tjäna 600.000 kronor på några landslagsuppdrag föreslår jag att han åker hem och fortsätter fotbollskarriären i Afrika.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Aly Keita misstänkt för grovt penningtvättsbrott och drograttfylla

  1. Syns direkt vad han går för.
    Ut med avskummet … vi behöver inte några av hans kvaliteter i Sverige.
    Det finns allt för många redan.

    23
  2. Är inte kontanta utbetalningar av ersättning för utfört arbete skattepliktiga? Tänk om en halv mille i utländska kontanter hittats hos valfri vit manlig kapitalist, medierna hade inte pratat om annat i flera veckor oavsett om de var beskattade eller ej

    19
    1

KommenteraAvbryt svar