Mäklare i Stockholm döms till flera års fängelse

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Två profilerade mäklare av lyxbostäder i Stockholm samt mäklarfirman Unik Fastigheter fälls i Stockholms tingsrätt. Mäklarna döms till flera års fängelse för grova bedrägerier, näringspenningtvätt och bokföringsbrott. Det framgår av domen från Stockholms tingsrätt, målnummer B 7134-23.

Adam Farhoumand, Unik fastighetsförmedling, VD / Fastighetsmäklare. ”För mig handlar livet om att utvecklas och att hela tiden bli bättre”

Mäklarna beskriver sig själva på sociala medier som några av Stockholm mest framgångsrika med bostadsförsäljningar för totalt flera miljarder kronor per år. Men bakom framgången doldes grov ekonomisk brottslighet, enligt domen.

Den ena mäklaren döms till fängelse i fyra och ett halvt år och den andra till tre och ett halvt år. Unik Fastigheter får också en företagsbot på fem miljoner kronor. Två kvinnor som varit inblandade i affärerna döms också, till fängelse i två år respektive vilkorlig dom.

  • Fouad Al-Abani, född 1985, döms för Försvårande av skattekontroll, grovt brott, skattebrottslagen, Grovt bedrägeri (2 tillfällen), Grovt bokföringsbrott (3 tillfällen), Näringspenningtvätt, grovt brott (4 tillfällen), 2 st lagen om straff för penningtvättsbrott till fängelse i 4 år 6 månader. Fouad Al-Abani meddelas näringsförbud i 5 år och att utge 1.430.000 kr till staten m.m. Advokaten ska få ersättning av staten med 647.835 kr.
  • Serena Chen, född 1969, döms för Grovt bedrägeri, Näringspenningtvätt, grovt brott, 2 st lagen om straff för penningtvättsbrott till fängelse i två år. Advokaten ska få ersättning av staten med 135.441 kr.
  • Adam Farhoumand, född 1986, döms för Försvårande av skattekontroll, grovt brott, Grovt bedrägeri, Grovt bokföringsbrott (7 tillfällen), Näringspenningtvätt, grovt brott (3 tillfällen), 2 st lagen om straff för penningtvättsbrott till fängelse i 3 år och 6 månader. Adam Farhoumand meddelas näringsförbud i 5 år samt 500.000 kronor i företagsbot. Advokaten ska få ersättning av staten med 668.764 kr.
  • Isabell Tarhanoglu, född 1986, döms för Grovt bedrägeri till 160 dagsböter á 50 kr (8000 kr). Advokaten ska få ersättning av staten med 346.288 kr.

-Pettersson säger att det finns mer i domen.

***

TIDIGARE 2024-04-10 Stjärnmäklare misstänks för mångmiljonsvindel

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Adam Farhoumand har gjort sig känd som en av Stockholms mer profilerade toppmäklare och en galjonsfigur för lyckad invandring. Med påkostad marknadsföring, flådiga kostymer och pärlvitt leende tog lyxmäklaren branschen med storm. Men framgångssagan misstänks ha byggt på grova brott – och dolde kopplingar till en gängman misstänkt för mordet på 12-åriga Adriana.

I dag inleds rättegången. Stockholms tingsrätt, målnummer B 7134-23. De åtalade är:

  • Adam Farhoumand, född 1986.
  • Fouad Al-Abani, född 1985.
  • Serena Chen, född 1969.
  • Isabell Tarhanoglu, född 1986.

Kort ur åtalet: Fouad Al-Abani och Isabell Tarhanoglu har tillsammans och i samförstånd genom vilseledande förmått företrädare för SEB att bevilja och betala ut ett lån om 9 800 000 kr. Det hände under perioden mellan den 1 oktober 2019 och den 31 maj 2020 i Solna och på andra platser i Stockholm, Sverige.

Fouad Al-Abani och Isabelle Tarhanoglu har till banken uppgivit och/eller intygat att Fouad Al-Abani hade en tillsvidareanställning som byggchef på Industrus Sverige AB med en månadslön på 85 200 kr samt att Isabelle
Tarhanoglu hade en tillsvidareanställning som inköpsansvarig på Millions Bil AB med en månadslön på 56 000 kr trots så inte var fallet. Fouad Al-Abani och Isabelle Tarhanoglu har vidare åberopat två falska anställningsintyg vilka givits in till SEB. I anställningsintyg avseende Fouad Al-Abani angavs att han hade en tillsvidareanställning på Industrus Sverige AB, att han arbetade som byggchef med fast månadslön på 85 200 kr och att han började arbeta på företaget den 4 februari 2019. I anställningsintyg avseende Isabelle Tarhanoglu angavs att hon hade en tillsvidareanställning på Millions Bil AB med en månadslön på 56 000 kr och att hon började arbeta på företaget den 3 juni 2019.

För att ge sken av att sådana anställningar fanns gjordes vidare i slutet av varje månad under perioden november 2019 till maj 2020 insättningar på Fouad Al-Abanis och Isabelle Tarhanoglus bankkonton i SEB med
transaktionstexten lön eller liknande. Pengarna kom från bolaget Industrus Sverige AB. I syfte att möjliggöra insättningarna till Fouad Al-Abanis och Isabelle Tarhanoglus bankkonton har överföringar om sammanlagt 865 700 kr gjorts från Unik Fastighetsförmedling Stockholm Ab till Industrus Sverige AB under perioden oktober 2019 till maj 2020. Fouad Al-Abani och Isabelle Tarhanoglu vilseledde på det sättet företrädare för SEB att den 18 maj 2020 bevilja och betala ut ett bolån om 9 800 000 kr vilket finansierade köpet av parets fastighet på Ljungstigen, Solna (Sippan 5) till en köpeskilling om 14 300 000 kr. Förfarandet innebar vinning för Fouad Al-Abani och Isabelle Tarhanoglu och/eller annan och skada för SEB. Brottet bör bedömas som grovt eftersom Fouad Al-Abani och Isabelle Tarhanoglu använt falska/ osanna handlingar, gärningen avsett betydande värde och även i övrigt varit av särskilt farlig art. Fouad Massaoud Al-Abani och Isabell Tarhanoglu begick gärningen med uppsåt…

Åsidosättandet av bokföringsskyldigheten avser fyra räkenskapsår under perioden från och med den 1 januari 2015 till och med den 31 december 2018 och har skett i Stockholms stad enligt nedan

  • Brottstid per år, ej bokförda affärshändelser, belopp
  • 2015 – I vart fall 10 miljoner kr
  • 2016 – I vart fall 19 miljoner kr
  • 2017 – I vart fall 9 miljoner kr
  • 2018 – I vart fall 11 miljoner k

Inom loppet av ett par år etablerade sig den nyutexaminerade mäklaren i 40-årsåldern som en av landets mest framgångsrika med försäljningsvärden i miljardklassen.

Men i maj förra året slog polisen och Ekobrottsmyndigheten till mot kontoret i Stockholms innerstad. Stjärnmäklaren häktades misstänkt för grova ekobrott tillsammans med en jämnårig affärskompanjon och två kvinnor, övriga inblandade har utomvästlig bakgrund.

En annan ”stjärna” i branschen Emil Alcut, f.d. mäklare åtalas för grovt bedrägeri m.m.

***

TIDIGARE 2023-05-12 Stjärnmäklare häktad efter razzia – misstänks för bedrägeri

BROTTSLIGHET. En av Sveriges mest framgångsrika bostadsmäklare frihetsberövades tillsammans med tre andra personer i samband med gryningsräder tidigare i veckan, rapporterar Dagens Industri, tyvärr bakom betalvägg.

En av razziorna skedde mot en profilerad mäklarbyrå i centrala Stockholm. – Det här handlar om penningtvätt, lägenheter som köpts av bulvaner och förmedlas svart etcetera, säger en källa till DI.

På fredagsförmiddagen begärdes två av de misstänkta häktade vid Stockholms tingsrätt. Ekobrottsmyndigheten är fåordig om ärendet men uppgav i onsdags att det rör sig om ”misstänkta grova ekobrott”.

I samband med razzior mot mäklarkontor i tisdags gjorde Ekobrottsmyndigheten flera beslag.

-Pettersson säger att det rör sig om Unik Fastighetsförmedling och där är Adam Farhoumand vd och ansvarig och han är häktad.

Adam är en av Sveriges vassaste mäklare, som verkligen lyckats göra avtryck i branschen. Adam blev registrerad juni 2018, och har sedan dess lyckats göra en resa ingen annan gjort.
Förutom att han i dagens läge, har sålt Vasastans dyraste lägenhet genom tiderna, så var han även den första mäklare någonsin att sälja 10 bostäder sin första månad.
Adams mentalitet går ut på att hela tiden bli bättre, och lyckas nå nya nivåer. Varför han fastnat för mäklaryrket är just för att du utvecklas konstant.
Adam har nu under 2 år i rad publicerat bostäder för över 1 000 000 000kr och därmed lyckats bli en Miljardmäklare.
Adam har mycket meriter i bagaget, och här nedan kommer en del utmärkelser.
Flest rekommendationer 2019 Stockholms län.
Flest försäljningar 2019 Stockholms län
Flest rekommendationer 2020 Stockholms län.
Flest försäljningar 2020 Stockholms län (Detta rekord är även flest försäljningar under ett helår i historien i Stockholms län (188st)
Flest rekommendationer 2021
Publicerat bostäder för cirka 2,4 Miljarder på 2 år.
Idag har Adam mer fokus på premium segmentet och säljer mycket underhand.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Mäklare i Stockholm döms till flera års fängelse

  1. ”… Men bakom framgången doldes grov ekonomisk brottslighet, enligt domen….”

    Torde det vara penningtvätt av gangster- och klanernas smutsiga drogpengar ?

  2. Grattis till en fri hemresa finansierad av svenska skattebetalare.
    För här ska ni inte vara mera … ingen kommer sakna er någonsin möjligen bli drabbad av i framtiden om ni tillåts stanna.
    Ut med packet bara !!!

    22
  3. Citat från POLITIKER som Svenska folket valt !
    Tack för att ni valde Sverige.
    Vinsten kommer senare.
    I mitt Europa finns inga murar.

    Fråga: är det fel på politikerna eller är det fel på Svenska folket som valt dess ägg ?

    32
    1

KommenteraAvbryt svar