Kronofogden jagar Northvolt

DEN GRÖNA INDUSTRIN. Batteritillverkaren Northvolt har problem med att betala sina leverantörer i tid, enligt en sammanställning från motorsajten Carup.

Peter Carlsson, vd Northvolt

På 2,5 år har batteribolaget haft 228 ärenden hos Kronofogden, med skulder på totalt 49,5 miljoner kronor. Den största fakturan är på 7,9 miljoner kronor och det finns, enligt sajten, ”utslag där Northvolt jagas av Kronofogden”.

Northvolts kommunikationsdirektör Matti Kataja menar att bolagets ekonomiska situation är stabil.

Vi förstår att vi är i ett läge där allt kring vårt företag granskas, men […] det vore inte korrekt att koppla ihop ett antal försenade fakturor till vårt bolags likviditet, säger han till sajten.

Nyligen har Northvolt skrotat planer på en ny fabrik i Borlänge, förlorat en stor order från BMW och fått uppmärksamhet för tre dödsfall relaterade till deras arbetsplatser.

-Pettersson säger att Northvolt söker bidrag subventioner och etablerar sig där det är lättast att få pengar och Sverige är inte värst. Hittills har skattebetalarna i olika länder bidragit med närmare 90 miljarder. Blir det konkurs försvinner de pengarna, lyckas Northvolt går vinsterna till ägarna…

Om Northvolt på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Kronofogden jagar Northvolt

  1. Ja om kronofogden skall driva in ståla i denna fabrik då kommer det att bli brist på kronofogden..
    Är det inte bättre att sälja skulderna till intrum . Det kan ju inte vara sämre kvalité på nordvolts skulder än övrigt skit som intrum köpt.

    10
    4
  2. Det ”roliga” är att Teslas batterifabriker inte är konkursmässiga. Det kan visserligen bero på att det inte finns något IF Metall där de finns. 😉

    13
    3
  3. Northvolt är slut som företag … det fattar man utan att vara civilekonom.
    Dessutom verkar denna miljövänliga och gröna arbetsplats vara livsfarlig att jobba på med 3 mystiska dödsoffer på kort tid.
    Offren fick sätta livet till trots skyddsdräkter och gasmasker.
    Trodde inte miljövänliga verksamheter innehöll så extremt farliga grejor.
    Sannolikt kommer elbilsbatteritillverkningen bli största miljöskandalen någonsin om ingen vill ta åt sig återvinningskraven.
    Lite kronofogdeärenden nu också så är nog historien om Northvolt slut.
    Och det vore lika bra… då dom hitintills inte tjänat en krona , utan bara byggt upp kostnader som aldrig kommer bli återbetalda.
    Nu får vi skattebetalare säkert betala notan även fast vi inte kört runt någon skitbil driven på el……… vansinne minst sagt är vad det är.

    30
    1
    • Northvolts oförklarliga dödsfall:
      Den först avlidne under det senaste halvåret, var en 33-årig städare på Northvolt, som hittades död i sin säng efter sitt skift. Drygt en månad senare dog en 19-åring man, som även han dog i sömnen efter arbetet. Enligt anhöriga hade båda männen känt obehag av stark lukt på arbetsplatsen och klagat på att de mådde dåligt. Den tredje avlidne, en 59-årig man, hittades även han död i sitt hem, och hade dagen innan fått skjuts hem av kollegor på Northvolt.
      https://da.se/2024/06/tre-doda-pa-northvolt-polisen-inleder-forundersokning/

      11
      1
  4. Det låter som den där uppblåsta affärsmannen Stefan Löfven är inblandad .
    Då har säkert LO ekonomen Sandro Scocco gjort kalkylerna .
    Hur var det nu en idiot definierades.
    Måste va’ sosse . Nånting . Tror jag

    35
    2
  5. Och blir det konkurs kommer nog flera av ägarna och höga chefer ändå gjort sig en rejäl hacka. Trist om det skall sluta såhär. Ser inget fel i batterifabriker per se, men de borde naturligtvis inte skattefinansieras. Inte ens delvis.

    33
  6. Konkursen närmar sig snabbt, sen börjar jakten på de skyldiga och belöningen av de oskyldiga enligt gammal känd formel efter ett projektmisslyckande.

    27
    1
    • Detta företag borde aldrig startas . Det är ju miljömuppar och idioter som som driver eländet .
      Batterin som slälv antänder där större delen av produktionen går på återvinning. Det värsta med detta är ju att man använder litium en mental som man använder inom mentalvården en storkonsument var Olof Palme. Dessvärre är litium giftig i överdosering och att städperonalen går åt först är självklart det är ju dom som samlar in resterna utan at veta vad det faktiskt är för skit dom handskas med

      39
      3

KommenteraAvbryt svar