Tre ”svenska” tonåringar dömda för rån i Köpenhamn

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Tre svenska ungdomar fick med sig 13 exklusiva klockor vid ett rån med gaspistol och kniv mot en butik i Köpenhamn i november förra året. Nu döms de till fängelse och livstids utvisning, tillsammans med en fjärde person som är dansk medborgare, skriver svenska medier.

Eftersom de erkände under rättegången får de enligt en ny dansk lag straffrabatt. Samtliga är under 18 år och döms till fängelse i mellan ett år och nio månader och fängelse i två och ett halvt år.

-Pettersson tittar i EkstraBladet, där står några andra detaljer. Efter rånet flydde de från butiken, men ägaren Bassem Simon Kanaan följde efter, vilket senare ledde till gripandet av de tre tonåringarna. Det handlar om tre svenska medborgare på 15, 15 respektive 17 år.

Alla tre åtalade är pojkar med mörkt, lockigt hår och iklädda joggingkläder, och var och en av dem hade försetts med en försvarsadvokat.

Tydligen förstod de inte allvaret i framställningen, för ordföranden fick tillrättavisa pojkarna under uppläsningen av åtalet mot dem.

Jag skulle rekommendera att du slutar skratta. Vi har en domstolsförhandling, sa ordföranden strängt till de tre pojkarna. De tre hade en arabisk tolk sittande bakom sig.

-Pettersson noterar, mörkt lockigt hår, joggingkläder och arabisk tolk, så var det med det svenska…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Tre ”svenska” tonåringar dömda för rån i Köpenhamn

  1. De uppträdde tydligen på samma vis som de skulle ha gjort inför den svenska sk rättvisan och fick något helt annat än det förväntade terapisamtalet medsocialtanten ….

KommenteraAvbryt svar