100000 skrivna på fel adress, det ökar risken för fusk

FOLKBOKFÖRING. Bland folkbokförda som finns och verkar i Sverige uppskattas 100 000 personer stå på fel folkbokföringsadress. Gruppen utgör en stor risk för bland annat felaktiga utbetalningar från välfärdssystemen. Det framgår av den nationella lägesbild av befolkningen som Skatteverket i dag överlämnar till regeringen.

Finansminister Elisabeth Svantesson . Bild: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Lägesbilden presenteras på en pressträff med finansminister Elisabeth Svantesson (M) och Skatteverkets generaldirektör Katrin Westling Palm klockan 8.30.

Läs mer på Skatteverket

-Pettersson säger att problemet är välkänt sedan många år. S vägrade göra något åt det, hoppas Tidöregeringen lyckas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “100000 skrivna på fel adress, det ökar risken för fusk

  1. jag tycker det var en tafflig utredning. Jag hade väntat mig mer. Använda en massa register ifrån olika myndigheter som underlag, säger tex inte mycket om hur många illegala det finns i landet. Allt kommer fortsätta som vanligt känns det som. Gör om gör bättre.

    12
  2. Så blir det när pengarna bara ramlar in på kontokortet, inför biometriska ID-kort, skicka ut pengarna via utbetalningskort så får vi se hur många som är kvar i Sverige!

    15
  3. Folkräkning? Vad är det för trams?

    VI BEHÖVER EN SKATTSKRIVNING!

    Alla, vi börjar med dom som har bidrag, måste personligen inställa sig på skatteverket och ta med eventuella barn. Sen lämnas fingeravtryck, namn och adress.

    Kommer du inte på avtalad tid så ryker ditt medborgarskap, du stryks ur registren och alla bidrag dras omedelbart in.

    ENKELT!

    23
  4. En lägenhet i Hässelby har rekord med ca 2000 skrivna personer på samma adress under 2 år! Se:
    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellation/kriminell-anvandning-av-samordningsnummer_H710176

    Samordnings-nummer är en identitetsbeteckning för personer som inte är folkbokförda i Sverige. Skatteverket tilldelar samordnings-nummer efter begäran. Ca 1,2 miljoner samordnings-nummer har funnit reg. hos myndigheten. För att kunna begära bidrag eller utbetalning av moms etc. behövs en adress. Vill du ha tips på bidrag. Se:
    https://www.informationsverige.se/sv/jag-har-fatt-uppehallstillstand/ekonomi-pengar-och-rakningar/stod-och-bidrag.html

    Lägenhetsinnehavaren säljer mottagnings- adressen för ca 500 kr/månad. Den som har hundratals fejkade boende hos sig kan alltså tjäna en rejäl hacka per månad – skattefritt! Det finns t.o.m. exempel där sedan länge döda samordnings-nummer personer i utlandet fortsatt får bidrag – som kvitteras ut av deras släktingar. Se:
    https://petterssonsblogg.se/2019/12/28/dra-in-alla-samordningsnummer/

    10
  5. (S) har varit emot en folkräkning; under sina två mandatperioder med Morgan Johansson, Löfven och nu Tant Brun har de gjort allt för att avvärja en nödvändig folkräkning. Man ville ju inte störa sina väljare med sådana obehagligheter (som sanningen).
    Socialdemokraterna som tagit parti för invasiva arter i stället för sin befolkning av svenskar är ett ovärdigt parti inom politiken! Att förråda sitt eget folk – lägre kan man inte komma!

    24
  6. Mina barn har förklarat det där för mig och de menar att efter andra världskrigets slut så resonerade man fram att västvärlden skulle omdanas med nya sociala normer. Med vakter i alla rum där makten finns så skulle felaktiga åsikter ränsas ut! De sju gamla partierna lyder under de här normerna, SD vill inte följa dem. Det är anledningen att det är svårt för Tidöregeringen att förbättra Sverige med noll invandring och återvandring.
    Men om vi håller i och röstar på SD i alla lägen, sprider information om SDs förträfflighet och varför inte en fredlig aktivism på sociala medier (håll god ton = SDare har alltid/oftast god ton).

    10
  7. Svenska folk !!
    Ser ni någon skillnad på vad nuvarande regering gör mot Sosse regeringen ?
    Daltandet med importfolken fortsätter som alltid. Inga kontroller, inga krav, det enda som fungerar är BIDRAGEN, BIDRAGEN.
    Glöm inte att det är du och jag som betalar.

    23
  8. https://www.dn.se/podd/alskade-politik/extra-tanker-socialdemokraterna-tvinga-medelklassen-att-flytta/

    Här kommer byggbolagen att hitta nya projekt/vinster i form av GATED COMMUNITIES!!!

    Vem vill bo granne med en HAMAS supporter?
    Vem vill höra böneutrop 5 ggr dagligen?
    Vem vill rånas, förödmjukas, …….. dagligen av de som han/hon arbetat ihop bidrag till?
    Vem , vem, vem, ……..?

    DET ENDA VI KAN VARA RIKTIGT SÄKRA PÅ ÄR ATT INGEN POLITIKER ELLER GODHJÄRTAD NAIV IDIOT KOMMER ATT VILJA BO SOM DE SJÄLVA PREDIKAR ATT ANDRA SKALL GÖRA!

    Det är småfolket, arbetarklassen och deras barn som skall offras i (S) nya giv med stöd av LO.

    SUG PÅ DEN DU!

    UPPROP: Hyr en 2a i RINKKEBY/TENSTAD åt Tant Brun och Baudin plus Lavner!!!

    26
  9. Invasions-styrkan lurar skjortan av oss, alla dagar i veckan. Såzzarna, som skapat detta gissel, vill ”åtgärda” detta genom ännu mer bidrag till dessa skojare !

    30
  10. Allt kommer att lösa sig i sossarnas omflyttning av folk till och från utsatta områden, när vi alla är blandade och halv eller helkriminella så har sossarna uppnått sin efterlängtade jämlikhet.

    28
  11. Det stora problematiska mörkertalet avslöjas steg för steg . Och det är hur illa den Socialdemokratiska ORDNINGEN OCH REDAN fungerat .
    Det har varit en lögn för att söva det sovande folket.

    37
  12. Perfekt för stora bidrag.

    En identitet på första adressen, en ny identitet på nästa adress o.s.v det ger stora bidrag i fickan.
    ” Migrationsverket : man måste lita på vad personen säger.”

    41
  13. Det är hög tid att börja särskilja människor. Uppenbarligen klarar inte alla av de allra enklaste uppgifter som att uppge rätt adress och betala skatt. Bidragssystemet verkar de emellertid kunna bättre än handläggarna. Elisabeth Svantesson har gjort bra ifrån sig så här långt men hindras av politiska floskler som ”människors lika värde” (en felöversättning som går tillbaka till 1940-talet). Om hon bara kastar skygglapparna och börjar med att se till att hantera bidragsturisterna som de förtjänar att hanteras.

    38
  14. 90 % invandrarproblem, eller vad sägs om 11 personer i en tvåa i Hallunda men bar två skrivna på lägenheten.
    Återigen blir det problem med människor som vare sig kan eller vill förstå hur man förhåller sig till svensk lagstiftning.
    Skulle tro att mörkertalet är betydligt större i dubbel bemärkelse.
    Det är i dessa mörkertal dom kriminella gömmer sig med knarkhandel och terrorism, mycket farlig utveckling.

    36

KommenteraAvbryt svar