Regeringen och SD enade om att stoppa S-spelmaffian

KORRUPTION. Regeringen och Sverigedemokraterna har enats om att ett förslag på förbud mot partipolitiska lotterier ska tas fram, enligt uppgifter till Expressen.

En utredning ska tillsättas med uppdraget att ta fram ett lagförslag.

Ett eventuellt förbud hade kunnat drabbat Socialdemokraterna hårt, då lotteriförsäljningen utgör nästan hälften av partiets samlade intäkter.

Bloggen skriver då och då om Socialdemokraternas spelmaffia där de drar in mängder av miljoner i lagens gränstrakter. Det är det lilla. Socialdemokraterna har kunnat utforma offentliga institutioner och regelverk på ett sätt som har givit rörelsen ett större inflytande över samhällsutvecklingen än vad det rena väljarstödet någonsin hade räckt till.

Socialdemokraterna stjäl 1,6 miljarder…

***

TIDIGARE 2022-08-23 Socialdemokraterna är en spelmaffia

KORRUPTION. – Pettersson har i runt 20 år skrivit om den socialdemokratiska spelmaffian och den korruption det för med sig. Sedan 2014 ska politiska aktörer på alla nivåer redovisa sina intäkter. 2018 skärptes lagen i syfte att uppfylla kraven i Europarådets rekommendation om ett gemensamt regelverk, för att stärka demokratin och motverka korruption vid finansiering av politiska partier och valkampanjer, rapporterar Kammarkollegiet.

Socialdemokraterna fortsätter att dra in storsummor på partiets lotteriverksamhet. Det är viktiga pengar till S valbudget och under valåret 2022 föreslås den största utdelningen till partiet under mandatperioden.

Steget Efter

Men ny lagstiftning hotar framtida intäkter.

Med bara veckor kvar till valdagen går valrörelsen nu in i slutskedet. Intensivt kampanjande ska samla de sista rösterna som kan avgöra om det blir ett maktskifte eller inte.

Även om ideella krafter till stor del bär partierna påverkas möjligheten att nå ut till väljare genom exempelvis annonsering i stor utsträckning av finansiella muskler.

Socialdemokraterna har en tradition av att sälja lotter genom partiets A-lotteri, som rullar på år efter år och drar in stora summor till partiet.

Under 2021 redovisade S totala intäkter på 340 miljoner kronor, varav lotteriförsäljningen stor för hela 152 Mkr.

Enligt A-lotteriernas årsredovisning för 2021, som blev klar i juni i år, föreslogs en vinstutdelning på drygt 14 Mkr.

Det innebär friska krafter till partikassan.

Det är också, passande nog sett till valåret, den största utdelningen under mandatperioden. Under 2020 föreslogs 9,5 Mkr i utdelning, 2019 låg siffran på 12,8 Mkr och under 2018 11,5 Mkr.

Mellan samma period bantades de anställda från 48 till 33 personer.

I den senaste årsredovisningen ser Socialdemokraternas lotteriverksamhet dock mörka moln vid horisonten. Både inom EU och inom Sverige utreds möjligheterna till att reglera telefonförsäljning, vilket i dag är en bärande metod för att sälja lotterna.

Dessutom har intäkterna från lotterna minskat stadigt sedan 2019.

2019 drog partiet in 181 Mkr, 2020 blev det 162 Mkr och 2021 alltså 152 Mkr, enligt Kammarkollegiets sammanställning av partiredovisningarna.

Även storleken på utdelningarna har minskat. 2014 föreslogs en utdelning på 22 Mkr, 2015 var det 25,3 Mkr, 2016 25,8 Mkr och 2017 föreslogs 19,6 Mkr.

I jämförelse med andra partier är det dock fortfarande stora summor.

Moderaterna hade totala intäkter på 136 Mkr år 2021. Företrädare för partiet har varit starkt kritiska till S lotteriintäkter, men likväl gjorde partiet ett eget försök att få in pengar till partikassan då man sjösatte det så kallade M-lotteriet år 2020. Intäkterna har dock hittills varit blygsamma: 4,7 Mkr.

Här kan du ta del av ekonomiska redovisningar från politiska partier, ledamöter och sidoorganisationer.

Läs inte om du har lätt att bli upprörd…

  1. Den moraliska rötan i rörelsen del 1 av 8
  2. Den moraliska rötan i rörelsen del 2 av 8
  3. Den moraliska röran i rörelsen del 3 av 8
  4. Den moraliska rötan i rörelsen del 4 av 8
  5. Den moraliska rötan i rörelsen del 5 av 8
  6. Den moraliska rötan i rörelsen del 6 av 8
  7. Den moraliska rötan i rörelsen del 7 av 8
  8. Den moraliska rötan i rörelsen del 8 av 8
  9. Ett folk, ett parti, Socialdemokraternas historia 

Ovanstående är inga enstaka exempel, det är en lång tradition i ett korrumperat parti och det förekommer samma metoder från lokalpolitiker till regeringen. Titta bara på ministrarnas meriter, där mygel och korruption snarast räknas som en fördel i rörelsen…

Idag finns det ett undantag för telefonförsäljning av lotter. Just den verksamhet som Socialdemokraterna och SSU bedriver genom sin verksamhet A-lotter. Kombilotter och annat får även köpas på kredit vilket man inte får göra annars. S gav sig själva ett undantag i riksdagen och tjänar nu miljoner. Vad gör de med pengar? Jo de lägger dem på kampanjer fulla med lögner. Angelica Lundberg (SD) debatterar med ansvarige finansmarknadsminister Max Elger (S).

Lyssna på Mats Elger (S) och läs sedan Är Sverigedemokraterna Putins svenska vänner?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Regeringen och SD enade om att stoppa S-spelmaffian

  1. Samma med sv spel, där utändska spelsidor ger mer än 95% tillbaka på insatsen, och SS tar mer än 50% på vissa spel.

    Sen det där med digitala dragningar typ joker/kung keno m.fl, my ass=riggat.
    Pröva Lotto digitalt så får ni se hur många som kommer att lira detta spel?

  2. Helt rätt att förbjuda spel och dobbel inom politiken.
    Ena stunden ska man motverka spelmissbruk nästa stund ska dom uppmana till spel, för mig obegripligt hur det kan bli så surt i socialdemokraterna bara för det, men nu råkade ju egoisterna bli drabbade och då tar det ju hus i helvetet.
    Socialdemokraterna är i och för sig som ett enda lotteri allihopa, nitlotter är vad dom är.
    Nej ut och jobba istället ni som kallar er arbetare.
    Det går att tjäna pengar på bättre sätt än på andras olycka.
    Kör hårt sverigedemokraterna och rensa upp i träsket nu bara.

    23
  3. Tack vare ett snillrikt undantag i Lotterilagen har Socialdemokraterna kunnat bygga upp sin framgångsrika lotterikoncern under varumärket “Kombilotteriet“, där hela vinsten varje år skänks till SSU och partiet.
    Pengarna rullar in genom fula metoder som telefonförsäljning direkt riktad mot pensionärer, en perfekt målgrupp om man vill lura på folk dyra prenumerationer. Det är nämligen så “Kombilotteriet“ fungerar, genom prenumerationer. Mycket smart, ett telefonsamtal och de får en halvdement pensionär på kroken som sedan sitter fast i ett prenumerationsträsk och donerar många tusenlappar till det Socialdemokratiska Arbetarpartiet.
    Rebecca Weidmo Uvell skriver mer om detta i den politiskt obundna sajten Dagens Opinion:
    https://dagensopinion.se/artikel/stotande-att-ardalan-shekarabi-pratar-om-spelmissbruk-nar-s-tjanar-miljoner-pa-lotterier/

    16
  4. Bra, torpedera Partiets ekonomiska bas.
    Nästa utredning ska vara om fackens roll på den svenska arbetsmarknaden. Mitt förslag är att inga fack som har politisk anknytning eller donerar pengar till politiska partier har förhandlingsrätt på den svenska arbetsmarknaden.
    Utan förhandlingsrätt kan de inte förhandla fram kollektivavtal och blir då beroende av vad andra fack förhandlat fram för sina medlemmar.

    17
  5. Jag läste nyss att sozzarna har klassat sina lotterier som ”samhällsnytta” och på så sätt kunna sälja på lotter på kredit. Vilket INGEN annan lotteriförsäljare får göra. Dessutom har de anmält mängder med lättköpare till kronofogden. Nu gråts det krokodiltårar inom maffiasozzeriet! Sozzarnas doktrin; ”Det är ok när vi gör det!”. Allt som går emot sozzarna är ”ett hot mot demokratin!” Buhu, buhu, buhu.😂😂😂😂😂

    22
  6. Det är rätt, de kan ordna pengar på annat sätt OM det är nödvändigt. Sen får lille Lindberg på Aftonbladet och partisekreterare Baudin skrika bäst de vill.

    36
  7. Sen har dom dom senaste tjugo åren dränerat Allmänna Arvsfondens medel som skänkts
    till i största utsträckning invandrarföreningar! Var det så allmänna a.f medel skulle användas??

    46
  8. Vi var några stycken på verket som gick ihop och satsade en blygsam summa på V5. Så åkte vi ut till Solvalla och skulle heja och titta. Vi fick in en rad med alla rätt. Och nästan alla pengarna tillbaka. Jag har inte spelat på hästar sedan dess. Hästar är otrevliga djur. Lika farliga både fram och bak.

    11
    12
  9. Om jag har fattat det rätt, så har sozzarna beviljat undantag för de lotteriregler som alla andra tvingas följa.

    36
  10. Har aldrig förstått mig på varför Socialdemokraterna har ett eget lotteri där man kan vinna varuvinster. Socialdemokraterna är än så länge det största partiet i Sverige och därmed får mest i partistöd. De har förmodligen andra ekonomiska tillgångar vid sidan om dessutom. Det är organisationer i regel som inte har andra tillgångar att ta av som startar lotterier för att finansiera sin existens.

    24
    0
    • Med sitt eget folk på alla viktiga poster är det lätt att ordna saker o ting så att det hamnar i rätta kassa, partiboken har varit välgörande för SOZZARNA.

  11. Det kommer slå hårt mot Centern, det är alltid ett lotteri vilken sida de går i säng med. Blinka höger och svänga vänster, ”vi har alltid velat”

    30
  12. Eller varför inte tillåta ALLA partier att finansiera ”all” sin verksamhet på spelverksamhet givetvis under ett enda bolag och namn för varje enskilt parti !!!!

    13
    3
  13. Den hala maktkorruptionen måste reduceras. Myndighetsindoktrinering ej att förglömma.

    36

Kommentera