Jimmie Åkesson om vindkraften: ”Alla kraftslag behövs inte”

INRIKES. Sverigedemokraterna tänker slopa reduktionsplikten och stoppa vindkraft. Inom fyra år ska Sverige ha den mest restriktiva invandringen i hela EU. – Jag är frustrerad över att det tar tid. Vi måste börja städa upp efter Stefan Löfven, Magdalena Andersson och Fredrik Reinfeldt, säger Jimmie Åkesson, till Aftonbladet

Utbyggnaden av vindkraften är en felaktig prioritering. Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson till Aftonbladet.

Det här snacket om att alla kraftslag behövs är just bara ett snack. Det är inte sant. Alla kraftslag behövs inte, utan det vi behöver är planerbar kraft.

På frågan om SD har tillräckligt med inflytande för att stoppa utbyggnaden svarar Åkesson ”förmodligen inte”.

Det blir återigen en förhandling.

Åkesson säger också att SD är med och förhandlar om klimathandlingsplanen som regeringen ska lägga fram i höst.

Jag gissar att ni känner samma frustration som jag. Här har vi röstat, var femte väljare i landet har röstat på Sverigedemokraterna, så händer ingenting. Faktum är att jag känner så, säger han till åhörarna.

Budskapet är att det kommer ta tid innan SD:s utlovade samhällsförändringar kommer.

Åkesson gör klart att när väl Tidöavtalet är genomfört kommer SD:s inflytande vara uppenbart. Aldrig förr har SD haft så mycket makt. Partiet är en del av regeringsunderlaget men kan samtidigt driva oppositionspolitik och sätta press på Ulf Kristersson, säger han. – Det är ett viktigt vapen. När vi inte är överens med regeringen så säger vi “då lägger vi det här förslaget i riksdagen och då kommer sossarna rösta på det och då vinner vi”. Vad gör regeringen då? Förhoppningsvis ändrar de sig. Vi har en trumf på hand.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Jimmie Åkesson om vindkraften: ”Alla kraftslag behövs inte”

 1. Man kan nog inte förbjuda vindsnurrorna . . men . . Ett stort MEN . . Vindsnurrorna ska på inget vis särbehandlas positivt jämfört med kärnkraft o vattenkraft !

  Är snurrorna så bra som t.ex tvåwattoch andra säger så SKA de också kunna bära sig själva ekonomiskt !

  Personligen har jag aldrig hört någon oberoende som enligt vetenskaplig disciplin säga att snurrorna kan bära sig själva om elpriset ska hålla en acceptabel nivå för industrin och hushållen !

  • Sedan kan man ju alltid hindra länder som Kina att äga infrastruktur i Sverige. Varför skall Sverige låta diktaturer äga vår kraftproduktion? Räcker det inte med att vi gav dem ca. 100 års produktutveckling av bilar, Volvo?

  • Ja i det läget så skall ju el certifikatet tas bort! Och det skulle ju direkt vissa kostnaden och olönsamt det är att driva vindkraften särskilt om man räknar med underhåll ?

 2. Naivt av Åkesson att tro att Sossarna skulle rösta med SD i någon fråga.
  De skulle bara utveckla det politiska baklänges språket ännu mer och slå dunster i sina tröga väljare . Tänka är inte sossars paradgren. Det måste kombineras med ett bidrag . Helst på lite olika språk .

  5
  2
 3. När det gäller vindkraften ! Så kommer den aldrig att löna sig. Vindkraft snurror dälgs ungefär som bilar av samma typ av folk som då sälger bilar.. allt som man påstår om driften hållbarhet är just bara bluff ! Man har folk som monterar i hopp en dålig produkt . Som man sen säljer med en massa löften och påstående som är fullständigt felaktiga!! När sen kunden köppt denna snurran då frånsäger sig säljaren allt ansvar!? Och kvar står en riktigt lurad köpare!!! Och han kan ju inte göra något han har ju blivit lurade . Det enda han kan göra är att försöka lura över produkten på någon annan kommunalpolitiker med kommentarer säljaren garantera. .
  Det finns inte en enda vindsnurra som gett ett positivt kassaflöde. Och det kommer inte heller att ske.

  • Det lär finnas några enstaka snurror uppe på fjälltoppar som bär sig själva ekonomiskt , men vad den elen kostar vet jag inget om 🤔

 4. Det de rödgröna lyckats bäst med är att förstöra delar av vårt fosterland, Sverige. Kommer att ta tid att ställa det till rätta. Svårigheterna är bl. a. skräpmurvlarna och röstboskap som kommer att motarbeta. En gigantisk uppgift ligger framför.

  22
 5. Tag till vara på och utveckla all vattenkraft både små och stora anläggningar.

  22
  1
  • Nej, avveckla vattenkraften och återställ älvarna. Det klarar vi med mer kärnkraft.

   3
   7
  • Det finns redan idag generatorer med högre kapacitet och verkningsgrad, som skulle göra det fullt möjligt att bygga ut vattenkraften enormt mycket, utan att behöva använda orörda platser.
   En sån utbyggnad skulle gå mycket snabbare att göra än att bygga ny kärnkraft.
   Ett vattenkraftverk har även en mycket längre livstid än ett kärnkraftverk

 6. Han har som enda partiledare haft rätt i det mesta hittills. Varför är han inte statsminister?

  51
 7. Att rensa, städa, laga och reparera efter 50 års vanskötsel och ren sabotage och förstörelse kommer naturligtvis att ta tid!
  Det görs inte i en handväning, vi måste ha tålamod.
  Dessutom har ju inte SD egen majoritet heller utan måste ta hänsyn och förhandla med tre andra partier.
  Men utrensningen av socialistiska oduglingar har i alla fall påbörjats. Vi ska glädjas över det positiva också och inte bara gnälla för att “dom inte gör någonting”

  49
 8. Vänsterfalangen arbetar förmodligen extremt intensivt under denna valperiod för att försöka “manipulera” nästa valresultat till sin fördel

  37

Kommentera