Den moraliska rötan i rörelsen fortsätter i PRO


EKONOMI. Pensionärernas Riksorganisation (PRO) är intresseorganisation för pensionärer med enligt egna uppgifter 350.000 medlemmar. PRO påstår att man är partipolitisk obunden men man får överskottet av Kombispels ”Trippelskrapet”. Kombispel ägs av A-lotterierna, som i sin tur ägs av Socialdemokraterna och SSU. PRO ingår i Arbetarnas bildningsförbund (ABF)  så det partipolitiskt obundna ska tas med en hel del tvekan. 

Ordförande i PRO är Christina Tallberg som tidigare varit ordförande i Statsanställdas förbund, en del av LO.

De senaste fem åren har PRO gjort stora förluster, närmare 50 miljoner kronor, det har inte hindrat ordföranden Christina Tallberg att låta en resebyrå boka hennes taxiresor. När SvD började skriva om detta upphörde det ofoget. Resebyrån fick 576.000 kronor i arvoden för ett enda år.

Nu visar det sig att PRO:s styrelse fram till oktober förra året har saknat en resepolicy. Det har bland annat gjort att styrelsemedlemmar har kunnat samla på sig bonuspoäng som man utnyttjat privat, rapporterar SvD Näringsliv.

-Pettersson är inte förvånad, det är en gammal tradition att leva gott på medlemmarnas och skattebetalarnas bekostnad inom rörelsen.

Läs gärna Om den moraliska rötan i rörelsen, men läs inte om ni har lätt för att bli upprörda…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Den moraliska rötan i rörelsen fortsätter i PRO

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: