Den moraliska rötan i rörelsen fortsätter i PRO

EKONOMI. Pensionärernas Riksorganisation (PRO) är intresseorganisation för pensionärer med enligt egna uppgifter 350.000 medlemmar. PRO påstår att man är partipolitisk obunden men man får överskottet av Kombispels ”Trippelskrapet”. Kombispel ägs av A-lotterierna, som i sin tur ägs av Socialdemokraterna och SSU. PRO ingår i Arbetarnas bildningsförbund (ABF)  så det partipolitiskt obundna ska tas med en hel del tvekan. 

Ordförande i PRO är Christina Tallberg som tidigare varit ordförande i Statsanställdas förbund, en del av LO.

De senaste fem åren har PRO gjort stora förluster, närmare 50 miljoner kronor, det har inte hindrat ordföranden Christina Tallberg att låta en resebyrå boka hennes taxiresor. När SvD började skriva om detta upphörde det ofoget. Resebyrån fick 576.000 kronor i arvoden för ett enda år.

Nu visar det sig att PRO:s styrelse fram till oktober förra året har saknat en resepolicy. Det har bland annat gjort att styrelsemedlemmar har kunnat samla på sig bonuspoäng som man utnyttjat privat, rapporterar SvD Näringsliv.

-Pettersson är inte förvånad, det är en gammal tradition att leva gott på medlemmarnas och skattebetalarnas bekostnad inom rörelsen.

Läs gärna Om den moraliska rötan i rörelsen, men läs inte om ni har lätt för att bli upprörda…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Den moraliska rötan i rörelsen fortsätter i PRO

 1. Samma gamla o äldre sossesopor som fortsätter gapa, tallbergskan har väl suttit i roksdan o onanerat i partiboken o fortsätter i pro för att lura den naiva röstboskapen som tror parasiterna om gott jag vet det alltför väl

 2. Luktar sosseilla som vanligt, business as usual
  ^vi gör så mycket bra på lokal nivå^ är alltid ursäkten från de lojala och i sammanhanget nyttiga idioterna, likadant i kyrkan!

 3. Det hycklande PRO är precis lika lite politiskt obundna som PK-media är !
  Lika osannolikt som om Pravda på sin tid hade sagt sig vara politiskt obunden gentemot Sovjets politbyrå.
  Tror man på tomtar och troll så tror man förmodligen också på PRO !!!!!!!

 4. Vad gör PRO för alla fattiga pensionärer?
  500 000 pensionärer har under 10.000 mån
  Före skatt.300 000 har ca 7000m.Svar inget.
  En skam, ett land som öser miljarder över
  Övriga världen samt spenderar enorma
  Belopp på människor som vistas i landet
  Illegalt

Kommentera