S tjänar miljoner på svaga och skuldsatta, år efter år, säljer de lotter på kredit

KORRUPTION. Ni har säkert sett att illegale invandraren född i Storbritannien, uppvuxen i Iran och nuvarande socialdemokraten samt socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi har infört nya skatter, begränsat insättningar och reklam, infört ett nytt licenssystem för alla spel, förutom ett. Nämligen socialdemokraternas. Han har 346 miljoner anledningar till det.

Ardalan Shekarabi (S) Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet. På regeringens hemsida under socialförsäkringsministerns presentation står ”De som varit med och byggt landet genom sitt arbete har lagt grunden för vår gemensamma välfärd. De har rätt till en trygg ålderdom. Därför är höjda pensioner min främsta prioritering.”

SSU, moralens högborg, drar in 163 miljoner på spel och de ”vuxna” S gör ytterligare 183 miljoner på att lura äldre och utsatta. S och SSU har större intäkter än alla Sveriges andra partier tillsammans.

Socialdemokraterna lurar på äldre dyra lottabonnemang som de inte har beställt. Och de är undantagna från alla regelverk som andra spelföretag tvingas följa

Kammarkollegiet

-Pettersson säger att det är obegripligt att sossarna får hålla, de får naturligtvis ordna spel men ska då följa samma regler som alla andra. Varför gjorde alliansen inget under sina åtta år vid makten. Varför påtalar partierna i riksdagen inte detta?

I Sverige är det olagligt att sälja lotter och spela på kredit, för alla utom S. Bilden från Kombi-lotteriets hemsida.
 • TIDIGARE 2019-09-04. S tjänar miljoner på skuldsatta, år efter år, säljer de lotter på kredit åt Sedelpressen

MYGEL. I februari 2006 skrev Pettersson en insändare om dubbelmoralen hos socialdemokraterna som förespråkade spelmonopol för staten men själva tjänade stora pengar på spel. Vi har även skrivit om att S tjänar 100 miljoner på unga utan kollektivavtal och att Socialdemokraterna bryter mot lagen när de säljer lotter.

Socialdemokraterna röda ros, färgad med pengar från…

Nu verkar det som Dagens Nyheter och Expressen har vaknat och rapporterar om att Socialdemokraterna och SSU driver ett av Sveriges största spelbolag, Kombispel som drivs av den ekonomiska föreningen A-lotterierna.

Lotterna säljs med prenumerationer och betalas via faktura. På tre år har Kombispel och A-lotterierna ansökt om betalningsföreläggande 9.774 gånger, skriver Dagens Nyheter. I nästan 2000 fall har ärendet hamnat hos Kronofogden.

Omkring 700 personer som redan hade skulder hos Kronofogden har tillåtits att beställa lotter, skriver DN. Att spela på kredit är olagligt i Sverige, men A-lotterierna har ett undantag. Ulla Romild expert på spelmissbruk på Folkhälsomyndigheten tycker att S undantag från kreditförbudet bör tas bort.

– Lagen borde ändras, det tycker jag absolut. Det finns ingen anledning till att det ska gå att köpa lotter på kredit, säger hon till DN. Socialdemokraternas kassör säger till tidningen att fakturabetalningen inte är en kredit utan ett praktiskt sätt att betala.

De senaste tio åren har S fått in över 500 miljoner kronor på vinsten från verksamheten, skriver DN.

-Pettersson har många gånger sagt att socialdemokraterna tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Sedelpressen, en insändare från 8 februari 2006.

Socialdemokraterna är inte nöjda med sina inkomster från de nuvarande spelen utan ansöker hos regeringen (d.v.s. sig själva) om att få driva nätpoker, tryggt ansvarstagande och säkert.

Spelmonopolets verkliga vinnare är det socialdemokratiska partiet SAP och SSU som äger A-lotteriet. A-lotterierna har en nyckelposition i försvaret av spelmonopolet, de har 22 anställda och ligger grannar med SAP:s partiexpedition.

A-lotterierna äger dessutom tillsammans med IOGT-NTO nätbolaget Spero. Spero är de enda som tillsammans med Svenska Spel och ATG fått tillstånd att bedriva spel på nätet.

Enligt Lotterilagen kan ideella föreningar, t ex folkrörelser, få tillstånd att anordna lotterier, undrar vem som skrivit den lagen.

Spero drivs av Åländska PAF (Ålands Penningautomatförening). Varför SAP samarbetar med ett utländskt spelbolag samtidigt som man vill förbjuda andra utländska aktörer är för mig obegripligt.

Tillsammans omsätter socialdemokraternas olika spel närmare 400 miljoner och ger ungefär 100 miljoner i vinst. SSU får c:a 75 % av sina inkomster från spel.

Inte att undra på att SAP och SSU är oroliga för framtiden om spelmonopolet faller.

Tommy Pettersson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “S tjänar miljoner på svaga och skuldsatta, år efter år, säljer de lotter på kredit

 1. Gräv, kritisera och få bort dubbelmoralen, sån här skit gör att S kan fortsätta förtrycka folket.

  Bra jobbat.

  Snacka o att köpa sig makt……………….. fy faaan.

 2. Frugan har 5 lotter i postkodlotteriet.
  Vann 40 köttknivar som damp ner i brevlådan . Bra affärsidé, tjänar först på lotten och sen på att köpa in onödigt skit till reapris och dela ut .

 3. Varför hörs inga röster från oppositionen? Förstår de inte att ju mer pengar S har att röra sig med desto längre klamrar de sig fast vid makten.

  • Just det och dessa landsförrädare backas vart 4:e år upp av en naiv och trygg majoritet av den svenska väljarkåren som enligt min mening är och ska kallas för femtekolonnare !

 4. Den som är klok
  satsar inte en endaste krona på spel!

  Så kan lurifaxarna ha sina spel för sig själva!

Kommentera