829 hatbrott mot svenska kyrkor

BROTTSLIGHET. Antalet hatbrott mot svenska kyrkor har ökat mellan åren 2012-2018. Sammanlagt har polisen fått in 829 anmälningar enligt Brottsförebyggande rådet. Polisen har även svårt att klara upp många av dem då det ofta saknas både vittnen och motiv, skriver TV4.

Några hundra meter från denna kyrka bor Pettersson och den oäkta hustrun…

För drygt en vecka sedan attackerades Spånga kyrka två gånger när någon eller några kastade tre stycken brandbomber mot den tusen år gamla byggnaden, och fyra dagar senare hällde någon brandfarlig vätska på kyrkporten.

Det senaste året har det rapporterats om en rad misstänkta hatbrott mot kristna byggnader. Sju kvällar i rad i augusti utsattes kyrkan i västra Skrävlige i Skåne för skadegörelse, när 35 fönster krossades och en kristusstaty slogs sönder.

Regelbundet attackeras svenska kyrkor och kyrkogårdar utan att det blir någon större uppståndelse bland journalister, politiker eller allmänhet.

Det är skillnad när någon enstaka gång en moské attackeras eller påstås attackeras. Då uttalar sig statsministern, det görs besök och beklagas, högerextremister anklagas utan några som helst bevis, det är huvudnyhet i flera dagar och allmänheten ordnar demonstrationer mot hatet. Även när det visar sig att muslimerna ljugit och de själva tuttat på.

Ett exempel är det politiska och journalistiska haveriet med Eskilstuna moské

Pettersson noterar att hatmediet P4 Sörmland skriver ”Polisen har inte lyckats styrka något brott bakom moskébranden” trots att polisen konstaterat att det INTE låg något brott bakom. Branden orsakades av muslimerna själva, antingen genom en olycka eller slarv.

Sedan undrar man så klart varför inte alla som kärleksbombade moskén och påstod att Sverigedemokrater, högerextremister och nazister låg bakom branden inte ställer upp med pengar till sina muslimska bröder och systrar…

Det är naturligtvis svårt att veta eller vem som ligger bakom, det kan variera från enstaka galningar, till metalltjuvar från sydöstra Europa till islamister. Det som gör mig smågrinig är att svenska politiker och journalister blir mindre upprörda vid attacker mot det svenska kulturarvet och religionen än vid attacker mot främmande ideologier. Alla angrepp borde vara oacceptabla.

Söndagen den 19 september 2021 är det val i Svenska kyrkan. Alla medlemmar som är 16 år och äldre kan rösta om hur de vill att kyrkan ska styras. Jag är inte troende men tänker rösta, kyrkan tillhör vår kultur och är för viktig att släppa till vänstern på walk-over. Filmen från valet 2017.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “829 hatbrott mot svenska kyrkor

 1. Pettersson blir (med rätta) smågrinig av: ”att svenska politiker och journalister blir mindre upprörda vid attacker mot det svenska kulturarvet och religionen än vid attacker mot främmande ideologier” .

  Just det, ta t.ex. den främmande ideologin islam som knappt ens får lov att kritiseras utan att det väcker ramaskri med anklagelser om ”rasism” och ”islamofobi”. I Det Goda Samhället skriver Mohamed Omar att s.k. ”antirasister” tagit sig an kampen mot ”islamofobin” och struntar i hatet mot kristna.

  Mohamed Omar ger som exempel när någon hade klottrat på den stora moskén i Uppsala, så samlades en stor grupp vänsteraktivister för att ”kärleksbomba” moskén. De satte upp pappershjärtan på dörren för att visa sin kärlek. I Uppsalamoskén predikade på den tiden imamen Abo Raad som uttryckt stöd för Islamiska Staten. Det besvärade inte vänsteraktivisterna. Klottret på moskén sågs som så allvarligt att statsminister Stefan Löfven uttalade sig. ”Det viktigaste nu är att alla tar avstånd från det här”, sa han. ”Jag vill samtidigt berömma dem som varit ute och gett de drabbade sitt stöd. I Sverige ska ingen behöva vara rädd när man utövar sin religion”. Mohamed Omar förmodar att Löfven med ”religion” även menade den kristna religionen, men att det ändå är tyst från regeringen när en kyrka attackeras.

  Inga vänsteraktivister har ”kärleksbombat” vare sig Kristus Konungens kyrka i Göteborg (som fick altaret vandaliserat och inredning skadad), eller Sankt Nikolai kyrka i Ystad (då stenar kastades genom ett fönster och nästan träffade en kvinna). ”Jag tänker också på en händelse som ägde rum i Sverige under den islamiska fastemånaden ramadan”, skriver Mohamed Omar. En man attackerade Sankt Pauli kyrka i Malmö. Han slog sönder saker och skrek ”Allahu akbar”.”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk, – enligt Malmöpolisen var han ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”

  Vi vet, skriver Omar, att om en moské hade vandaliserats, hade det fått stor uppmärksamhet i medierna. Politiker hade lovat krafttag mot islamofobin. Aktivister och företrädare för olika skattefinansierade organisationer hade krävt mer pengar för att bekämpa rasismen.

  Vi vet dock att på grund av islamisk massinvandring till Sverige sprider sig den islamiska ”kristofobin” även här. Den så kallade antirasistiska rörelsen, som tagit sig an den skattefinansierade ”kampen mot islamofobin”, struntar dock helt i denna islamiska ”kristofobi”.

  https://detgodasamhallet.com/2020/11/17/mohamed-omar-de-sa-kallade-antirasisterna-har-tagit-sig-an-den-skattefinansierade-kampen-mot-islamofobin-struntar-i-hatet-mot-kristna-iska-kristofobi/

 2. Branden i Malmö moskén kunde inte lösas på grund av det fanns 2 personer som hade nyckel till dörren.
  Branden startade inne och dören var låst från utsidan och inga fönster sönderslagna?
  Kanske en varning av alla.

 3. ”Saknar m o t i v ” ,skriver utredaren ovan !!
  Det finns ju skogen full med bevis,vilka som ligger bakom attentaten.
  Innan man började importera den underutvecklade varelsen från Islam-länderna,förkom sällan eller aldrig några övergrepp,på Kyrkor o. Kyrkogårdar.
  De sistnämndas förstörelse och stölder delas lika mellan Islamister o. Zigenare !!
  För detta behövs enbart en enkel folkskola,för att utreda.
  Skicka hem packet,och det blir åter lugn o. ro……

  • Ni som jämt trycker ”tummen ner” måste vara de skyldiga,när vi öppet talar om allt elände,som ni förorsakat vårt tidigare sköna o fredliga land.
   Gör oss en tjänst,åk hem till era Moskeér o- kameler…..

 4. Islamister Hatar väldigt mycket. Hatet yttrar sig ofta med våldsamheter som följd. T.ex. hatar dom Hundar, Grisar, Västerlänningar men också andra islamister med en annan religiös uppfattning. De Hatar Kristna men framför allt så HATAR de JUDAR !!! Kanske inte så konstigt att synagogorna i Malmö-området fått ta extra mycket stryk. Sen påståendet att s. k. högerextremister ligger bakom är ju bara inövade fraser och gissningar. Gäller även påståendet att det bara handlar om en ökad Anmälnings-benägenhet. Skulle tro att förhållandet är det rakt motsatta ; nämligen att gemene man gett upp hoppet på rättvisan och därför inte ser någon mening med att anmäla. Därför är det Antalet brott som har ökat.

 5. ”… ofta saknas… motiv”

  Det krävs inte speciellt mycket att lista ut vad som är skillnaden idag jämfört med för 30 år sedan.
  En massinvandring av muslimer. Alla hatattacker på kyrkor i Sverige där gärningshenen är kända har varit muslimer de senaste årtiondena. Kristna är den största förföljda och förtryckta gruppen i världen, även i socialistiska länder som Sverige där den socialistiska staten ser mellan fingrarna på förföljelsen av dess mest hatade institution, den kristna kyrkan.
  Nu är det inte socialister som attackerar kyrkorna utan det görs vanligtvis av muslimer som ser det som sin plikt att göra detta. Det är vad koranen säger att de ska göra.
  Det är samma mönster som upprepar sig över hela världen; i Bosnien, i Nigeria, i Irak, i Pakistan, i Turkiet, i Indonesien, i Frankrike, i Belgien, osv.

 6. Så länge vi har denna sorgliga Ledning med Ärkebiskopen
  i spetsen kommer vi att få se fler skändningar, för dom reagerar
  inte, men dom är väldigt snabba att reagera när någon säger
  något ont om en muslim? Då rycker dom ut till försvar!

  Meningen att skilja kyrkan från staten var inte att kyrkan skulle
  bli en tummelplats för vänstervridna, dom bara förstör.
  Det är bara att gå till dom gamla Östländerna och se hur
  kommunisterna förstörde kyrkorna, nu när dom blivit av med
  dessa skadedjur rustas gamla kyrkor upp med kärleksfull
  omsorg. Kyrkor är ett kulturarv från gångna generationer
  och borde skyddas från vandaler från både dom röda och
  andra religioner!

 7. Ring P1 i morse en inringare antydde islamister bakom attentaten. Men då protesterade programledaren. Inringaren borde ha anklagat högerextremister då hade han fått hålla låda. Det går över stövelskaften!

 8. Tänk om det hade varit samma statistik mot muslimska tillhåll, då hade det inte ens funnits tid och ork för våra journalister att skriva om valet före och efter Trumps avgång.

 9. Noterade i Måndagens Aktuellt att det är så kallade Nationella grupper som utför dåden, sen när blev Islamistiska grupperingar nationella Svenska nationalister ???

 10. Svensk förfall när det är som bäst. Det handlar alltid om korruption, inkvotering och andra pajaskonster. Kyrkan, politiken och myndigheter. Samma.

  • En attack på vårt kulturarv! Medvetet! Tyst från överheten. Tänk om det fanns någon politiker som offentligt stod upp, i TV, i artikel i dagstidning etc. för detta kulturarv och fördömde attackerna. Skulle kanske få folk att vakna lite grann. Om vi hade en ärkebiskop värd namnet skulle också denna/denne personen kunna ta upp problemet.
   Polisen har inga spår. Jag har vissa aningar om vilka det är men det går ej att framföra offentligt.

   • Det finns bara en gruppering i värden som hyser agg mot den kristna tron och dess monument och kultur och det är den ”fredliga” religionen Islam !

Kommentera