Ett år sedan moskébranden – när kommer ursäkten?

INRIKES. Idag, på juldagen för ett år sedan ödelades Dawamoskén i Eskilstuna i en kraftig brand. Branden bröt ut på juldagens eftermiddag och brandförloppet var mycket snabbt.

Det talades om ett attentat, och fanns vittnesuppgifter som gjort gällande att någon eller några skulle ha kastat in något i moskén innan branden startade.

Hatmedia och PK-Sverige gick igång på alla cylindrar. Det var ett rasistiskt, islamofobiskt hatbrott utfört av Sverigedemokrater eller andra extremister, det ordnades demonstrationer mot främlingsfientlighet och moskén kärleksbombades.

Svenska Dagbladet – http://www.svd.se/…/eskilstuna-kraftsamlar-efter-moskebrand…

SVT – http://www.svt.se/…/re…/ostnytt/visade-sitt-stod-med-hjartan

Dagens Nyheter – http://www.dn.se/…/de-som-gjort-det-har-kommer-inte-att-se…/

Aftonbladet – http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20076695.ab

Metro – http://www.metro.se/…/sapo-ut…/Hdznlz!Tfid7GS9DIzLZ@26jpJKw/

Sydsvenskan – http://www.sydsvenskan.se/…/bildextra-attackerad-moske-kar…/

Ganska snart stod det klart att polisen drog öronen åt sig och blev försiktiga med att prata om ett attentat. Det pratades i stället om en fritös.

Den 13 mars 2015 gick polisen ut med att brottsutredningen skulle läggas ner. Polisen ansåg att det inte fanns någonting som styrkte brott och enligt brandutredningen startade branden i en hög med kläder inne i moskén. Enligt en sakkunnig i brandutredningen fanns det underlag som talade för att branden startat genom ”lek med eld, anläggning eller våda”. Och när det gällde vittnesuppgifterna om att något skulle ha kastats in i moskén så avfärdades de av polisen.

Saneringen av den utbrunna lokalen tog lång tid på grund av de omfattande brandskadorna. – Men nu är saneringen avslutad, säger Anette Autio, regionchef på Graflunds som äger fastigheten.

Hon berättar att det inte finns någon ny hyresgäst ännu, men att diskussioner förs med en ny intressent men det är inte aktuellt att Dawamoskén flyttar tillbaka. 

 

-Pettersson tycker moskébranden i mångt och mycket påminner om de påstått anlagda bränderna i asylboenden runt om i landet. Det är samma sak där, många av dessa börjar också på insidan av ovarsamhet, slarv eller anlagda av de boende och hatmedia reagerar likadant med att skyll på rasistiska, främlingsfientliga, islamofober, Sverigedemokrater och alternativa bloggar och vi lär inte få någon ursäkt nu heller…

Tillsammans för Eskilstuna demonstrerade och det är samma typ av människor som Tillsammans för Strängnäs där det demonstreras mot rasism när asylsökande våldtar svenska kvinnor…

Medias_rapportering

 

8 thoughts on “Ett år sedan moskébranden – när kommer ursäkten?

  1. Denna pk-anda som 7-klövern och pk-median bedriver förstör bara landet. All hyckleri och bensärandet för vissa avarter kommer att få förödande konsekvenser. Vi är redan på väg mot avgrunden.

    Vidare när det gäller branden i moskén så anser jag att den var anlagd för att skapa uppståndelse, alternativt så förelåg det brister i handhavandet avseende fritösen.

    Pk-isterna var snabba med att klandra svenskarna med påståenden såsom hat, islamofobi etc. när dom istället borde råda all muhammedansk mosképersonal att gå en ”fritös- kurs” för att lära sig fritera.

  2. Detta är vad etablissemanget vill säga med sitt agerande:

    ”Vi är så trygga i oss själva att vi kan vara precis hur djävla hjärndöda som helst. Vi kan aldrig få sparken eller bli av med våra privilegier hur ofattbara dumma i huvudet vi än är. Det är vår uppgift att plundra och förstöra Sverige och vi jobbar på det varenda dag tills målet har uppnåtts!”

    Mona Sahlin skulle kunna skriva under på det. Samt alla andra kändiskräk.

  3. MEDIA LJUGER OM ALLT OCH SÄRSKILT SVT, IGÅR ETT LITET INSLAG OM ATT SVERIGE FÅR 300MILJONER AV EU SOM GÅR TILL INTEGRATIONSVERKET – INGENTING, INTE ETT ORD OM VAD EU KOSTAR SVERIGE!
    DETTA ÄR ETT EXEMPEL PÅ POLITISKT KORREKT PROPAGANDA SAMT LÖGNERNA OM BRÄNDER.

Kommentera