50 gravstenar välta på kyrkogård i Kattarp – polisen har inte tid och lust att undersöka

BROTTSLIGHET. Ett femtiotal gravstenar har välts, minneslunden har vandaliserats och blommor och gravlyktor har kastats på kyrkan på Kattarps kyrkogård utanför Helsingborg. Enligt polisanmälan är skadegörelsen omfattande med ett femtiotal välta gravstenar och gravlyktor som har kastats på kyrkan. Under helgen har förtroendevalda funnits på plats på kyrkogården för att svara på frågor från besökarna.

 

Polisen hade vid lunchtid på söndagen inte varit på plats på kyrkogården trots att anmälan kom in på lördag förmiddag.

– Vi har dokumenterat skadorna på telefon, vi skulle i så fall ha åkt dit för att säkra spår och det kan bli svårt, det hade varit en annan sak om det var ett pågående brott, säger Kim Hild, informatör på polisen.

Någon förundersökning är inte inledd, men kan när som helst tas upp om det kommer in nya uppgifter.

– Man har beslutat att inte inleda en förundersökning, baserat på att man inte har några spår, säger Kim Hild.

-Pettersson undrar om det inte är polisens sak att leta spår och prata med eventuella vittnen? Nu har de inga spår för att de sitter på kontoret och de besöker inte brottsplatsen för att de inte har några spår, och eftersom de inte har några spår så lägger de ned och kan fortsätta sitta på kontoret.

En retorisk fråga är om polisen är lika lata när ett attentat händer på en moské eller liknande eller hade riksmedier och halva poliskåren varit på plats och skrikit hatbrott, rasism, nazism och jävla Sverigedemokrater…ni behöver inte svara…

 

SVT Nyheter

Så kan det gå snickarjävel – mängder av kyrkor och kyrkogårdar vandaliseras men PK är tysta.

20 thoughts on “50 gravstenar välta på kyrkogård i Kattarp – polisen har inte tid och lust att undersöka

 1. Nonchalansen, respektlösheten och snedprioriteringen representerar ett enda stort polisiärt förakt mot de berörda, vilka tvingats upptäcka de i lag hägnade grifterna skändade. Att dessutom svikas av samhället i denna prövningens stund är inget mindre än att drabbas av ännu en brottslig handling.

  I en kommentar läser man vidare om ett begravningsfölje som råkat ut för stenkastning, och den fråga man ställer sig är vilka motåtgärder ordningsmakten ämnar vidtaga för att stävja dessa oerhörda brott som specifikt riktats mot svenska folket och därmed borde rubriceras som renodlat hatbrott.

  Det finns i nuläget all anledning att misstänka att ingenting av vikt kommer att genomföras då det rör sig om den etniska delen av befolkningen som per automatik exkluderas från den förbannade värdegrunden och det ”humanistiska” stormaktstänkandet.
  Andreas.

 2. Polisens första uppgift är att förhindra brott. Men eftersom man ytterst sällan ser en polis utomhus, lär det vara svårt för dem. Att lägga ner undersökningen för att man inte har några spår, förklarar i stora delar varför polisen klarar upp så få brott. Det är väl för h-e deras uppgift att själva söka efter spår. Där fanns säkert skoavtryck. Som kunde ha säkrats. Men då gäller det naturligtvis att säfå ändan ur vagnen. Inte komma några dagar senare, när allmänheten sprungit runt där. Det inte allmänheten, som skall leka Kalle Blomqvist. Men deras agerande är antagligen helt enligt deras store boss, rikspolischefen Dan Eliasson!

 3. Det kompakta betonghäckssyndromet hos helsingborgspolisen och ointresset för Kattarp beror kanske på att SD fick över 30% där.
  Inte ens som död får man numera vara i fred i dårarnas paradis.

 4. Som jag skrev i en kommentar igår,är denna typ av vandalisering inte den första i Helsingborg.På gamla K-märkta kyrkogården i centrala delen av staden,skedde liknande i våras.HD låter sig inte skämmas,då de vid detta tillfälle ville göra gällande ” att det varit några överförfriskade”..
  Ännu ett PK-uttryck för importerat islamskt slödder ! Bilden från den förra förstörelsen ur HD:
  https://www.hd.se/images/462kRhkwlw5RlCPxy8KfIvd_l14.jpeg
  Som framgår av bilden,har man bl.a. gjort sig mödan att krossa de gamla järnkorsen.

  • Du har alldeles rätt i det du skriver. Jag tänker på Fleninge kyrkogård som ligger knappt 5 km från Kattarp. Båda mina föräldrar ligger på den kyrkogården.

  • Måste rätta mig själv..Dådet i Helsingborg skedde vid samma tidpunkt förra året ! Nu min fråga firar islamisterna någon speciell gravskändardag i slutet av Juli ? En fråga om ingen annan,som Ali kunde besvara åt oss.

 5. Däremot har polisen med stor insats, med hundar, letat narkotika på Emmabodafestivalen. Då finns det resurser minsann!

  Samma sak gjordes på Ölands roots, som funnits i dryga 20 år och aldrig haft ett enda våldsbrott, än mindre våldtäkt.

  En stor polisstyrka gick in med hundar för att leta hasch och annat ”livsfarligt”.

  Varför finns det poliser till sådan ”cherry picking” , men inte till annat?
  Varför plockas aldrig någon vid stenkastning mot blåljuspersonal?
  Varför plockas aldrig någon vid raketskjutning?

  Är det också bara ”pojkstreck”..?

 6. Jag läste om det på Text-TV.
  Någon uttryckte sig att han inte kunde förstå hur människor kunde göra så. Då kanske vederbörande börjar vakna.
  Vi har fått in mängder med Muslimer som har som uppgift att döda de kristna och ta över vårt land.

 7. Häng opp några grisöron runt kyrkogården så törs nog inte spökena in på området!
  Janne

 8. Den s.k. polisen kommer inte ens när de unga muslimkräken kastar sten på deltagare i kristna begravningar!!!!! Polisen stänger ner över hela Sverige, den nya adeln har fritt fram.
  MEN dessa landsförrädare kommer att få en svår chock de lata ryggradslösa bruntungorna….

  • Det blir en svår chock för de ryggradslösa karriäristerna i valet 2018!!!

 9. Hur skulle polisen komma först till platsen ..
  1) någon kastar en sten på en moské
  2) Någon från NSF står och delar flygblad vid samma dörr

  • Larmet har gått från korvmojen om att deras beställningar är redo för hämtning. Då blir det blåljusutryckning.

 10. Polisen: ”Pojkstreck”…
  Kyrkan: ”Suck…”
  Kyrkogårdsförvaltningen: ”Det var det vi sa, gravstenarna är inte ordentligt förankrade i marken. Tänk om någon av ungdomarna skadat sig på en fallande gravsten, då hade gravrättsinnehavaren blivit ansvarig och skadeståndsskyldig.

  Om det vore en muslimsk begravningsplats, hade riksmedia stått där med sina fackeltåg och kärleksbomber – och lyst på vilket hot högerextremismen är mot landet, därför måste SD förbjudas.

  • Nej skylla från sig känner vi väl till….
   F.ö. kostar det drygt 5.000:-/st,att förankra dessa stenar.I fallet från Kattarp,skulle detta innebära kostnader från de 50 vandaliserade gravarna om c:a 250.000:- !

 11. Är det inte sådana som svenska kyrkan försvarar?
  Har full förståelse att polisen inte vill rycka ut på självförvållad förstörelse.

 12. Klart dom inte har tid med sådant ”bus” det är ju ”bara” vissa av dom som byggt upp samhället dom nu rensat 😨

Kommentera