S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

SOCIALDEMOKRATER & ISLAM. – Petterssons blogg har i många år kritiserat islam och de krafter som tillåter islam att breda ut sig i Sverige. Socialdemokraterna har i en skriven överenskommelse lovat Sveriges muslimska råd, SMR, att få in muslimer på riksdagslistor, landstingslistor och kommunala fullmäktigelistor som vi publicerat flera gånger tidigare men gärna påminner om. 

I det  skriftliga dokumentet finns också specificerat vilka politiska frågor som S-föreningen Tro och solidaritet ska hjälpa SMR att få igenom – bland annat lagstiftade:

Medlemmar i socialdemokratin är där för att de är socialdemokrater. Då kan man inte ha en politisk utgångspunkt som är religiöst avsnävad. Man kan inte var islamist och socialdemokrat, precis som man inte kan vara kristdemokrat och socialdemokrat, sade Peter Weiderud, ordförande i Tro och Solidaritet, företrädare till Ulf Bjereld då.

Men det finns en överenskommelse mellan Tro och solidaritet och Sveriges muslimska råd, SMR, som skrevs redan 1999.

I dokumentet framgår det tydligt att Tro och Solidaritet ska hjälpa Sveriges muslimska råd att få inflytande över svensk politik. Man anger ett detaljerat mål för hur många listor över förtroendevalda Socialdemokrater som ska innehålla muslimer.

I överenskommelsen står det: “Under kommande mandatperiod ska muslimers delaktighet i socialdemokratin utvecklas så att: 2002 ska bland socialdemokratiska förtroendevalda finnas muslimer på 15 kommunala fullmäktigelistor, 5 landstingslistor och på riksdagslistorna i minst fem län.”

De bägge parterna skriver också i dokumentet att man ska “aktivt föra fram muslimer för uppdrag i styrelser och nämnder”.

En av de värsta islamkramarna är Bjereld (S), ordförande i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet.

Bjereld har trots att han knappast kan kallas opartisk arbetat åt den socialdemokratiska regeringen som utredare om skattebidrag för religionsutövning. Som exempel kan nämnas att Jehovas vittnen inte får en krona medan olika muslimska församlingar får miljoner.

Socialdemokrater för tro och solidaritet hette tidigare “Broderskapsrörelsen kristna socialdemokrater”, namnbytet öppnade upp för fler trosinriktningar. Ni får själva gissa vilken/vilka.

– När Broderskapsrörelsen grundades förekom inte muslimer i den svenska religionsstatistiken, men successivt har vårt land blivit mer likt världen i stort. Det finns 200 000 muslimer i Sverige, fastslog förbundsordförande Peter Weiderud, företrädare till Ulf Bjereld. Märkligt nog har det inte varit aktuellt med namnbyte tidigare trots att judarna funnits längre än socialdemokraterna i Sverige.

Nåväl, det har säkert inget med att muslimer till 70 % röstar på S och att elaka tungor påstår att mussarna har svårt att skilja på socialdemokrat och socialbidrag.

Ännu mycket värre var att det i den kristna jämlikhetsparagrafen i Broderskapsrörelsen stod det att ”Vi strävar efter en värld […] utan ojämlikhet på grund av kön eller sexuell läggning”, men i det muslimska manifestet är ”sexuell läggning” borttaget.

Vi måste ge muslimerna tid säger Socialdemokrater för tro och solidaritet. Likadant låter det från många håll om runt om i världen, vi måste ge islamisterna tid i Egypten, Tunisien, Iran, Jemen osv. 1400 år är tydligen inte tillräckligt.

Om Bjereld kan man säga mycket. På hans blogg kan vi läsa att han är starkt emot den restriktiva flyktingpolitik hans eget part infört. Socialdemokratiska Ledarsidorna beskriver Bjereld som en person som tittar bort när muslimska förbundsstyrelsekamrater hänger sig åt antisemitism. Bjereld tillsattes nyligen som ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet. I sitt öppningstal på Tro & Solidaritets förbundsårsmöte sa Bjereld bl.a. följande:

”Vårt förbund har gått i täten i motståndet mot en restriktiv flyktingpolitik – och vi tänker fortsätta att göra det…//…se till att den restriktiva politiken avvecklas så snart som möjligt…//…vi säger ja till en stark asylrätt och till en inkluderande flyktingpolitik…

…//…de hatiska männen – de som påstår sig värna kvinnor…//…Rasistiska medborgargarden som tar till våld…//…Därför säger vi nej till islamofobi och rasism – vi säger ja till feminism och kamp för kvinnors lika rättigheter…

…//…Det är inte feminism att förvägra en kvinna att uttrycka sin religion, till exempel genom att bära hijab. Det är tvärtom förtryckande och inskränkt…

…//…Vi ser en förvridning av debatten där argsinta, auktoritära, populistiska röster – från Donald Trump i USA till Sverigedemokraterna i Sverige – vill vrida klockan tillbaka…//…Rasismens fula tryne dyker upp igen – i form av antisemitism, islamofobi och hat mot människor med annan hudfärg eller mot de människor som sitter på gatorna och ber om pengar.”

Vi ser alltså en ordförande för socialdemokratiska Tro & Solidaritet som verkar ha svårt att se baksidorna med islam och som på fullt allvar hävdar att muslimska kvinnor bär heltäckande för att de själva valt det som ett inslag i deras självbild. Socialdemokraten Bjereld är alltså tillsatt att utreda statliga bidrag till muslimska organisationer och detta är väl ett lika illa val som när Mona Sahlin valdes till att utreda extremism.

Om Ulf Bjereld på bloggen

Pressmeddelande från regeringen: Utredning tillsatt för att utreda statens stöd till trossamfunden (2016)

En socialdemokrat, eller rättare sagt före detta socialdemokrat är den före detta riksdagsledamoten Carina Hägg (S), från Värnamo, hon har varnat för islamisternas inflytande i Sverige i flera år. – De finns i alla partier, på universiteten, studieförbunden och i kyrkan. Det är en liten grupp av islamister som vill bygga ett kalifat i förorterna, säger hon.

Carina Hägg fick betala ett högt pris när hon varnade för att extremister hade letat sig in i Socialdemokraterna.

Hon var öppet kritisk till att Omar Mustafa i Islamiska Förbundet valts in i partistyrelsen hos Socialdemokraterna. Han hade, enligt Hägg, bjudit in antisemiter och homofober till konferenser.

Det ledde till att hon blev utsparkad från riksdagslistan av sitt parti i länet inför valet 2014. Carina Hägg hade suttit i riksdagen sedan 1995, men till slut valde hon själv att lämna politiken.

Numera driver Carina Hägg en tankesmedja ihop med terroristforskaren Magnus Norell och kulturskribenten Johan Lundberg.

De jobbar bland annat med ämnen som rör politisk islam, eller islamism.

Carina Hägg menar att det är en grupp av islamister med koppling till Muslimska brödraskapet som försöker få inflytande i Sverige via politiken. – Jag känner igen de här personerna och organisationerna, jag har mött flera av dem. Muslimska brödraskapet är en centralstyrd rörelse med samma strategi i hela världen, man är där makten är, förklarar hon.

– Den svenska grenen av Muslimska brödraskapet har hög status i Europa. I Sverige söker man sig till föreningsliv och politiska partier för att bygga nätverk och få inflytande. Det är en liten grupp som fått ett stort utrymme.

I Sverige kan man nu sett att islamistiska krafter kräver separata badtider för män och kvinnor i simhallar. Och att muslimska kvinnor knappt kan röra sig utomhus i vissa förorter om de inte döljer håret, enligt Carina Hägg.

– Muslimska brödraskapets mål i Sverige är att jobba långsiktigt för att införa kalifat och sharialagar i förorterna. Men redan nu väljer de ut vissa ideologiska frågor som de vet att de kan driva i Sverige, som separata badtider, menar Carina Hägg.

Läs mer på VN.se och om Carina Hägg tidigare på bloggen HÄR.

För att det är inlägger inte ska bli tjockt som en bok får den intresserade följa länkarna:

Läs mer om Sveriges Muslimska råd på bloggen…

Om Muslimska brödraskapet på bloggen…

Och kanske det mest intressanta ett samarbetsavtal från 1999 mellan Socialdemokraterna och Sveriges Muslimska råd. Läs hela Sveriges Kristna socialdemokrater, Broderskapsrörelsen och Sveriges muslimska råd. Rapport 4/99. 

-Pettersson säger bara att om ni vill att islam ska breda ut sig ännu mer i Sverige så rösta på S och Stefan Löfven i höstens val. Själv tycker jag att de muslimer som inte kan hålla sin ideologi privat ska flytta till något av de drygt 50 muslimska länderna…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

 1. Tack Pettersson för att du sammanställer många åsikter!

  Hoppas at5 det stora arbete du gör kommer att ha betydelse
  för Vårt Fosterlands framtid!

  //age

  11
 2. Detta måste vara det värsta LANDSFÖRRÄDERIET
  i modern tid!

  Hur kan detta få pågå år efter år?
  Var finns alla jurister?
  Var finns alla domstolar?
  Var finns ”Me Too”?
  Var finns alla domare?
  Var finns Sverigedemokraterna?
  Varför är det bara vi, här på Petterssons blogg,
  som uppmärksammar LANDSFÖRRÄDERIET?

  14
 3. Pettersson, ännu en gång!

  tack ! Tack ! TACK !

  Vi Sverigevänner kan bara hoppas
  att din fina blogg ska kunna bidra
  till att rädda Vårt Fosterland från den
  kommande islamkatasrtofen.

  Jag är övertygad om att vi, som förstår
  hotet lever med skräcken.
  //age

  13
 4. Tack, tack, tack Pettersson än en gång!

  Hoppas att ALLA Sverigevänner kopierar hela artikeln och
  delar med sig av kunskapen till vänner, bekanta och
  grannar.

  Vi har ännu en liten chans att rädda Vårt Fosterland!
  Detta trots att våra LANDSFÖRRÄDARE, socialdemokraterna,
  har förstört de flesta möjligheterna.

  Vi ska naturligtvis, i rättvisans namn, även klassa in moderaterna
  i LANDSFÖRRÄDARNA.
  De skänkte bort större delen av vårt försvar och drog in värnplikten.
  De kunde då visa upp en, skenbart, väldigt bra ekonomi för Sverige.

  => Återstår: Sverigedemokraterna som de enda som försöker
  rädda Vårt Fosterland.

  11
 5. Men om nu Trump bedömer Muslimska brödraskapet som en terrororgansiation? Det har ju lovat Egyptens president Al-Sisi. Vad händer då?

  • Se då till att dina AFS vänner och du inte slösar röster på ett parti som i dags läge inte kan få så många % …Rösta rätt ,SD kommer att göra skillnad vi behöver för Sverige… Och mycket mer……Vänta tills vi kommer in…

 6. Det bevisas gång på gång: Socialdemokraterna är ett mycket farligt och synnerligen opålitligt parti.

 7. Beträffande:

  “Socialdemokraternas tidigare partisekreterare Carin Jämtin föreslog att en muslimsk helgdag med ”helgdagarna borde spegla att vi är olika”. Men fick sedan backa”

  Filippinerna med c:a 92 % kristna och c:a 5 procent av invånarna är muslimer.

  Som en gest av försoning har den Filippinska administrationen givit efter och tillmötesgått muslimernas krav på muslimska helgdagar. Dessa två muslimska helgdagar finns nu införda i Filippinernas kalender.

  Friday June 15 Eid’l Fitr The Feast of Ramadan *)

  Eid’l Adha – Movable Date (To be Announced) *)

  https://kittelsoncarpo.com/labor-employment/national-official-nonworking-holidays/

  Men det blev varken försoning eller fred mellan d religiösa grupperna i Filippinerna. De islamistiska Moro Islamic Liberation Front (MILF) och Abu Sayyaf (som svurit trohet till IS) fortsätter att ofta begå vedervärdiga terrorattacker där oskyldiga civila människor skjuts till döds eller sprängs i luften med bilbomber … den senaste för bara c:a en vecka sedan.

  Militants detonated a car bomb at a military checkpoint on Tuesday in the southern Philippine island of Basilan, killing at least 10 people.

  https://www.nytimes.com/2018/07/30/world/asia/philippines-bombing-abu-sayyaf.html

  Se vad de våldsbejakande och livsfarliga islamisterna gör världen runt. Stoppa islamiseringen av Sverige.

 8. Man trodde ju en gång att sossarna (majoriteten, i alla fall) var ateister.
  Men nu inser man att de är anti-kristna.
  Att man som sosse ska samarbeta med muslimerna är en självklarhet idag!
  Muslimerna är ju också anti-kristna…

 9. MItt blodtryck stiger!
  Att muslimer ska få styra vårt fosterland tar mig mycket hårt.
  Dags att gå till vårdcentralen och få ökad dos blodtryckssänkande medicin.
  Är jag ensam att reagera så?

  Fantastiska Pettersson håller oss med viktig information. Tack!

 10. Islam är inte en religion utan en ideologi. Lika förhatlig som socialism, nazism, kommunism, kapitalism. Nu har kompisarna åter hittat varandra. Ta bort alla offentliga bidrag till organisationer/föreninga som representerar dessa ideologier. Rösta bort 7 Klövern vid valet den 9 september

 11. Noterat att vita europeer har tröttnat på multikulti och det rejält.
  Vita män som kvinnor undviker kontakt med MENA-folk och det sker inte längre i smyg.
  https://voiceofeurope.com/2018/08/british-mep-if-we-import-the-third-world-we-get-third-world-problems/
  De vita som får sin lön för att förstöra våra samhällen de visar med sitt kroppsspråk något annat än vad som kommer ur deras tränade munnar från många år av hjärntvätt.

 12. Men är detta aktuellt nu sedan (s) fått sig en del läxor om flyktingpolitik (verkligheten 2015), om muslimer i regeringen, repatriering av Nalim Pekgul och lite annat som faktiskt har hänt under senare åren.
  Alltså, vet vi att det avtal som Expressen uppmärksammade 2014 verkligen gäller?

Kommentera