Islamska Dawa centret fortsätter lögnen om moskébranden


ISLAM. Från Eskilstunas islamska Dawa center och deras Facebooksida. Kopierat den 9 mars 2015 men inlägget är postat den 26 december 2014 (delat från tillsammans för Eskilstuna). Alltså dagen efter branden och ännu inte ändrad trots alla lögner om attentatet. 

2015-03-09_2109

”Vi vill tacka alla människor som idag kom till Nyfors och kärleksbombade den nedbrunna moskén. Genom att göra det visade vi stöd för de människor som befann sig i lokalen och praktiserade sin tro när branden anlades, för de människor som befann sig i byggnaden när de utsattes för försök till grov mordbrand och för alla troende muslimer som har rätt att praktisera sin tro i trygghet.

Genom att reagera snabbt på denna odemokratiska attack stod vi även upp för varandra och för det samhälle vi vill leva i. Ett samhälle där vi kan leva tillsammans, som vi är, på lika villkor.

Tyvärr är moskéattacker inte något ovanligt. Det här året har cirka en moské i månaden blivit attackerad och oavsett motiv bakom brandattentatet på moskén här i Eskilstuna igår är det därför viktigt att vi uppmärksammar den ökande islamofobin i vårt samhälle som i sin tur eldar på hatbrotten. Det är väldigt viktigt att vi fortsätter prata om vad vi kan göra för att öka tryggheten i Eskilstuna, och Tillsammans för Eskilstuna kommer fortsätta vara en del av det arbetet.

I Eskilstuna håller vi ihop och står upp för demokrati, religionsfrihet, ett samhälle fritt från våld och självklart allas vår rätt att leva på lika villkor. Tack för att ni alla visade det idag.

Vår aktion har fått stor spridning i media, nedan kan läsa flera av artiklarna:”

Svenska Dagbladet – http://www.svd.se/…/eskilstuna-kraftsamlar-efter-moskebrand…

SVT – http://www.svt.se/…/re…/ostnytt/visade-sitt-stod-med-hjartan

Dagens Nyheter – http://www.dn.se/…/de-som-gjort-det-har-kommer-inte-att-se…/

Aftonbladet – http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20076695.ab

Metro – http://www.metro.se/…/sapo-ut…/Hdznlz!Tfid7GS9DIzLZ@26jpJKw/

Sydsvenskan – http://www.sydsvenskan.se/…/bildextra-attackerad-moske-kar…/

Skärmdump

2015-03-09_2117


15 responses to “Islamska Dawa centret fortsätter lögnen om moskébranden

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: