Kvarlevor stulna från kyrka

KYRKSTÖLD. Kyrksilvret försvann vid ett inbrott i en kyrka i Falkenberg – och med det två urnor med stoftet efter två avlidna personer, klara för gravsättning. Tjuven eller tjuvarna bröt sig någon gång mellan söndagen och måndagen in i sakristian, och tog därifrån med sig ett säkerhetsskåp som innehöll både silver och kvarlevor.

”Tjuven eller tjuvarna visste troligen inte vad skåpet innehöll och jag hoppas verkligen att vi kan lösa det här och behöver därför hjälp av allmänheten med iakttagelser som kan sättas i samband med inbrottet”, säger polisen Stefan Jarlhage, utredningsansvarig i Falkenberg, i ett pressmeddelande.

Så kan det gå snickarjävel – mängder av kyrkor och kyrkogårdar vandaliseras men PK är tysta.

HN

13 thoughts on “Kvarlevor stulna från kyrka

    • Vilka namn du sätter på olika grupper är inte viktigt, i multikultisamhällen världen över så sker en polarisering.
      De flesta människor trivs där de känner sig hemma. Där man känner igen traditioner och kultur.
      Sverige och de nordiska länderna har tidigare varit förskonade från ”kulturer” med annan uppfattning vilket även har fört våra samhällen framåt.

  1. Synd att vi inte har lagstiftningen från 1600-talet kvar, då hade de djävlarna blivit straffade ordentligt! Sno kyrksilvret, det är tveksamt om de kommit undan med livet i behåll!

  2. Lågprioriterat.
    Polisen måste i första hand vakta moskéer och synagogor så att inte politikerna stöter sig med de som betyder något för deras image.

  3. OT
    Tittar just nu på en fransk nyhetssändning, många unga franska kvinnor och män gör tjänst som ”reservister”och som volontärer i räddningstjänst / brandkår. De är alla väl utbildade och allt sker frivilligt, jag tror att de har tröttnat på socialister och liberaler.

  4. Då får man väl hoppas litet på att de som tror på det ockulta har rätt. Dvs att invånarna i urnorna går igen och ger slöddret rejält på tafsen.

Kommentera