Kyrka från 1100-talet stängs efter vandalisering


BROTTSLIGHET. Heliga Kors Kyrka i Ronneby, Blekinge med anor från 1100-talet, stängdes tidigare i veckan efter flera fall av skadegörelse under september månad. – Man har brutit sönder träkorset på altaret och brutit av armarna på Jesusfiguren på korset, spridit sand över altaret, säger Stefan Petersson, administrativ chef på Ronneby pastorat.

Det är inte första gången kyrkan utsätts för vandalism. Redan för fyra år sedan stängde kyrkan efter liknande skadegörelse.

– Vi tycker det är jättetråkigt att man inte ska kunna ha en kyrka öppen. Att ett kyrkorum inte ska kunna va helgat.

Stefan Petersson berättar att händelsen är polisanmäld men att man inte vet säkert vad motivet kan vara.

Det är ännu inte bestämt hur länge kyrkan kommer hålla stängt, men Stefan Petersson säger att man diskuterar möjligheten att be om hjälp att patrullera från Ronneby kommun.

Sveriges Radio

-Pettersson har inte sett något i riksnyheterna om detta och inte hört om några planer på kärleksbombning heller…

Nåväl, jag har ingen aning om vilka som gjort detta men vi har skrivit en hel del om utvecklingen i Ronneby på bloggen…

Så kan det gå snickarjävel – mängder av kyrkor och kyrkogårdar vandaliseras men PK är tysta.


11 responses to “Kyrka från 1100-talet stängs efter vandalisering

 • Stenbock

  Första preliminära röstsiffror har nu sipprat ut.Vi i SD lyckades inte riktigt fördubbla röstsiffrorna från 2013.Nu stannade vi med knappa 10 % likväl bra.I Lunds stift t.o.m. kom SD på andra plats,efter socialisterna.Här fick SD hela 16,57 % ! Detta är ju ett fint resultat med tanke på,att många SD-väljare lämnat kyrkan eller inte varit medlemmar.Alltså gott mod inför 2018.

  Gilla

 • Stenbock

  Ni som lyssnat på SVT`s propaganda har detta islamska dåd,nämnts i deras nyheter ?
  Nja det var i sig en dum fråga…

  Gilla

 • Stenbock

  PK-pressen och SVT-propagandaorgan har nog skrämt upp alla,som aldrig tidigare intresserat sig för kyrkovalet.I min lokal fanns kort efter middagspausen en,c:a 25 meter lång kö !! Detta föranledde mig redan i dörren att utbrista.
  ‘Aha det var därför de var så få vid högmässan !
  Fick i varje en stor del att dra på munnen. 🙂

  Gilla

 • Suzie

  Vi upplysta vet vilka som hatar och förnekar Jesus och korset och därför begår krigshandlingar här i vårt eget land då de vandaliserar,skändar Guds hus /våra kyrkor som är vårt kristna kulturarv.Detta sataniska beteende förekom icke i vårt kristna land innan socialistjuntan började massimportera barbarer hit för att skända oss och utplåna oss, dessa av socialistjuntan inbjudna vettvillingar och våldsverkare från världens värsta klankulturer med satanisk ideologi.Det som händer i Ronneby mfl städer/samhällen kommer att ske i hela landet,vi kommer få se fler kyrkor
  vandaliserade/ eldhärjade och frågan är inte om utan när den första svenska prästen får halsen avskuren som skedde med en präst i Frankrike förra året.Kom ihåg att det muhammedanska inflödet i Sverige fortsätter i stort antal ända tills svenska folket gör uppror eller tills folket är utbytt/flytt landet/ har gått under. Det är mycket ondskefulla politikerhelven som skapat detta hlevetiska inferno vi tvingas leva i och dessa satans lakejer vet precis vad dem gör emot oss.
  Svenska folket betalar villigt och lydigt sin egen och sina barn och barnbarns undergång.

  Liked by 1 person

 • whatthefeng

  Kanske något att tänka på för alla som röstar i kyrkovalet idag…

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Ett oerhört sakrilegium, vars upphovsmän tveklöst står att finna bland den forcerade kriminalimport den svenska marionettregimen satt i system att vidmakthålla, på svenska folkets och det oskattbara kulturarvets bekostnad. I sedvanlig ordning tiger den prostituerade pressen still om de oerhörda kränkningar som nu utspelas.

  En av alla de krigshandlingar som oavbrutet begås av de fientligt sinnade styrkor den politiserade Svenska Kyrkan och dess kulturmarxistiska infiltratörer under ledning av den kätterska ärkebiskop Jackelén tagit under sina demoniska vingars beskydd.

  Det val som under dagen avgör vår kyrkas fortsatta inriktning är ett ödesdigert val mellan de krafter som ivrar för dess transformation till en islamistinfekterad institution där de kristna emblemen berövats all dignitet, och de rakryggade Kristi tjänare som önskar rädda det som räddas kan av det kyrkorum vi känner och älskar och gärna delar med de som hyser tillbörlig respekt för det.

  Andreas, värdekonservativ nationalist och troende kristen.

  Liked by 1 person

 • Tomas

  Valmyndigheten visar att 80% i Ronneby Centrum har röstat för ett muhammedanskt Sverige.
  http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/10/81/0101/index.html
  Förr var Ronneby en trevlig stad.
  Tomas.

  Gilla

  • naimlap

   En redig svensking, skiter högaktningsfullt i tidigare generationers strävande för ett bättre liv för sina efterkommande liksom de ger fullständigt fan i sina barns och barnbarns framtid. Så allvarligt talat. Har sådana figurer utan kurage egentligen något existensberättigande?

   Gilla

  • Stenbock

   Jo,men folket kanske nyktrat till under 4 år som gått ! 2014 var ju före den stora invasionen och folk kände inte till vad som väntade.

   Gilla

 • angelicaplacet

  Koret med den praktfulla altaruppsatsen från år 1652

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: