Polisen vägrar skydda kronofogden när de jagar islamist som bor i ett farligt område

BROTTSLIGHET. En gång var Sverige en nation men det var länge sedan, frågan är om vi ens kan kallas stat längre eftersom godkända stater ska ha kontroll över sitt territorium och det har inte vi.

Tjänstemän från Kronofogden begärde skydd av polisen när de skulle göra hembesök hos en utpekad extremist som bodde i Gottsunda, Uppsala men fick nej. Anledningen: Mannen bodde i ett ”farligt område”.

Sedan förra året samarbetar bland annat Säpo, Skatteverket och Kronofogden mot extremister som misstänks vara inblandade i terrorfinansiering. Deras ekonomi hårdgranskas och myndigheterna letar efter bland annat svarta pengar. Projektet kallas Snowball.

Skatteverkets utredning visade att mannen hanterat stora summor svarta pengar.

– I det här fallet så bottnar det i att Skatteverket har fattat ett beslut och vi är osäkra på om vi ska få betalt för den skatten, säger Pia Bergman på Skatteverket som leder Snowballprojektet.

– Vi har begärt av Kronofogden att dom ska åka ut och säkra pengarna. Just när det gäller att säkra pengar så är det viktigt att det sker ganska snabbt. Annars kommer de bara försvinna, säger Bergman till SVT:s Uppdrag granskning.

Eftersom mannen, enligt Säpo, har kopplingar till terrorism vände sig Kronofogden till polisen i Uppsala för att få skydd vid hembesöket. De anställda är obeväpnade och det är därför rutin att polisen ska skydda dem vid farliga situationer.

SVT Nyheter har nu tagit del av flera interna mejl från Kronofogden och Skatteverket som avslöjar vad som hände med begäran om polisskydd.

En tjänsteman på Kronofogden skriver: ”Jag begärde biträde via fax till vakthavande befäl. Tror det var 2 dagar innan förrättningen. Hade telefonkontakt ett par ggr med honom (minns ej namnet) då han berättade att de skulle ta upp min begäran på något chefsmöte. Han sa att hans chefer bestämt att de inte skulle biträda oss.”

I ett annat kritiskt mejl skriver en anställd på Skatteverket: ”Polisen i Uppsala har dock lämnat ett negativt svar och sagt att de inte kommer att assistera Kronofogden eftersom adressen X är skriven på är belägen i ett farligt område och att det förekommer stenkastning mot polisen i området. Resultatet blev att Kronofogdens personal fått göra hembesöket själva. De är, till skillnad från polisen i Uppsala, inte så lättskrämda.”

Skatteverkets Pia Bergman är kritisk till polisens hantering av ärendet. – Det här är jätteallvarligt, om vi inte kan lita på varandra. Så kan vi inte ha det och det tror jag också att polisen inser, säger hon.

Andrew Tomkinson vid polisen i Uppsala bekräftar att polisen sa nej till tjänstemännens begäran. Men han håller inte med om att det beror på rädsla. – Vi skickar in våra medarbetare i precis alla situationer och de hanterar det. Nej, man är inte lättskrämd här.

Samtidigt står det i mejlet att Kronofogdens personal har fått göra hembesöket själva. Att ”de är, till skillnad från polisen i Uppsala, inte så lättskrämda.” Vad säger du om det?

– Då kanske han ska åka med något pass med oss, och se att vår personal inte är lättskrämd, säger Andrew Tomkinson.

Samtidigt berättar han att det några dagar innan den planerade betalningssäkringen förekommit stenkastning och bilbränder i Gottsunda. Rädslan för att upploppen skulle blossa upp igen gjorde att polisen inte ville åka dit just då, säger Andrew Tomkinson.

-Pettersson ser att polisen ljuger, vi har skrivit om Eliassons elittrupper bortskrämda med brandbomber och stenar i Uppsala

 

17 thoughts on “Polisen vägrar skydda kronofogden när de jagar islamist som bor i ett farligt område

  1. Tillkalla den store Reinfeldt så ordnar han upp i området.
    Han såg ju så självsäker ut i TV.
    Är man stor, duktig och har självförtroende så klarar man sådant.
    Alltså Reinfeldt är lösningen på alla problem!

  2. Det låter som ”lag och ordning” har gett upp, i varje fall har de kriminella vunnit över myndigheterna i förorterna.
    Och någon bättring verkar inte vara att vänta, besparingar har blivit viktigare.

  3. Eri virkelig kommet så langt ud i tovene. Det er på¨tiden at svenslerne vågner op til dåd og afsætter den siddende regering og lader Sverigesdemokraterne komme til regeringsmagten- I Danmark bliver vi igen ledet af en kup-regering, som ikke er valgt, Det gør v i også oprør imod. Hvorfor skal vi lønne politikerne når du kun sørger for sig selv ?

  4. Militären får enl svensk lag inte sättas in I civila sammanhang.
    Detta efter dödsskjutningarna I Ådalen 1931.
    Då nån med ett kliande pekfinger skjöt ihjäl vanliga svenskar I en protestmarsch. Även detta verkar många ha glömt, men med nya lagar och en modern militär doktrin borde kunna dämpa oroligheter med trupp.

    Tyvärr har vi idag bara en sketen skolpolis som tar fartsyndare o folk som inte blinkar I rondeller. Det blir snabba cash I statskassan.
    Dessutom har vi massor av poliser som inte har klarat vapenprovet.som ska utföras med ett visst intervall.
    Dessa ska då INTE få bära ett skjutvapen enl reglementet.
    ÄNDÅ gör dom det.
    Förmodligen skulle de inte träffa en ladugårdsvägg ens om de stog inne I den.
    Fega snutjävlar, de är va de är!

  5. Om inga andra törs ta åt sig jobbet, så borde det vara dags att kalla in insatsstyrkan eller militären. Annars kan man inte kalla Sverige för en rättsstat längre. Eller hur Stefan Löfven?

  6. Är inte det nerlagt, militären! Åklagaren kan väl tala med de etniska svenskarna som tvingas bo kvar i dessa NO go zoner. De kanske kan pressas till ännu mer, inte bara försörja invällarna utan riskera sin boende miljö ännu mer.

    • Man kanske skall kalla No go zonerna för Reinfeldtområden? Han sa på Skavlan att han ägnat sitt liv åt att detta ska ske, utan att låtsas om no go zonerna. Lite olustiga rysningar fick jag, så det var förmodligen bra att han blev bortröstad när det begav sig.
      En av de många ouppklarade ”utmaningarna”, som måste städas upp efter ”öppna hjärtats katastrofpolitik” i Jeanders tappning.
      http://jeanders-bilder.blogspot.se/2016/12/vadda-bostadsbrist.html

KommenteraAvbryt svar