Maldivernas klimatminister arresterad misstänkt för svart magi

UTRIKES. Fathimath Shamnaz Ali Saleem, statens minister för miljö, klimatförändringar och energi, greps på söndagen tillsammans med två andra i Malé, uppgav polisen på torsdagen (27 juni). Hon har häktats i sju dagar i väntan på ytterligare utredning.

Fathimath Shamnaz Ali Saleem till vänster och Maldivernas president Mohamed Muizzu

Polisen har inte avslöjat anledningen till gripandet men har inte förnekat lokala mediarapporter som hävdar att anklagelsen gäller svart magi, rapporterar India Today .

Maldiverna med muslimsk majoritet befinner sig i frontlinjen av klimatkrisen. Utmaningar som stigande havsnivåer hotar dess beboelighet i slutet av seklet.

Trots att trolldom inte är ett brott enligt den nationella strafflagen kan det resultera i sex månaders fängelse enligt islamisk lag.

Traditionella ceremonier praktiseras i stor utsträckning över hela övärlden, som av många tros påverka tjänster eller förbanna motståndare.

En 62-årig kvinna mördades i april 2023 av tre grannar på Manadhoo, som anklagade henne för att använda svart magi. En polisutredning fann inga bevis som stöder påståendena.

Maldiverna har en historia av incidenter som involverar påstådd svart magi. 2012 avbröt polisen ett politiskt oppositionsmöte och anklagade arrangörerna för att kasta en ”förbannad tupp” på tjänstemän under en razzia.

-Pettersson är övertygad om att svart magi och trolldom förekommer på Maldiverna för enligt vetenskapen, FN och andra skulle Maldiverna ha försvunnit under det stigande havet för många år sedan.

Det är märkligt att det byggs och satsas på Maldiverna, i åratal har vi hört att ögruppen ska försvinna under stigande havsnivå. Maldiverna är världens lägst liggande land och deras dagar är räknadeskriver SVT.

När det gäller just havsnivån och huruvida detta får Maldiverna att hamna under vatten och försvinna, så finns det en svensk forskare vid namn Nils-Axel Mörner (Stockholm Universitet). Han har med sin forskning försökt slå hål på alla myter om att Maldiverna sjunker. Han är nämligen inte alls orolig för att Maldiverna försvinner.

Nils-Axel har studerat havsnivå och vattennivåmätningar grundligt. Resultatet visade att någon havsnivåhöjning inte visat sig på de senaste 30 åren kring Maldiverna. Studierna visade att havsnivån steg som mest under 1600-talet (cirka 50 centimeter). För att sedan faktiskt sjunka cirka 20 centimeter under 1970-talet. Och sedan dess har havsnivån varit stabil, enligt denna studie.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Maldivernas klimatminister arresterad misstänkt för svart magi

  1. Varför stiger inte havet runt Seychellerna och Mauritius ?
    Dom ligger ju i samma hav .
    Det kan väl ändå inte ha med Islamister att göra som behöver gratis pengar ?
    Många som anslöt sig till ISIS kom från Maldiverna som består av nära 100% Muslimer .

    21
  2. För lång tid sedan var det något tiotal år tills Maldiverna skulle har spolats bort.
    Vilket leder till två möjligheter.
    1. Man ljög om hur illa läget var för 30 talet år sedan.
    2. Åtgärderna som man tar till runt om i världen fungerar. Så därmed borde det vara en lögn hur nära undergången vi är just nu.

    Så det verkar inte som att vi behöver sluta åka på semester, bli veganer, eller ge upp shoppandet ovsett vilket av alternativen som är närmast sanningen

    12

KommenteraAvbryt svar