Nyanlända vill ha betald semester

Som nyanländ bidragsförsörjd invandrare skall man för att uppfylla kraven för etableringsstödet delta i aktiviteter som främjar anställningsbarheten. Nu beklagar sig hundratals nyanlända i Norrköping över att de inte också får semester på skattebetalarnas bekostnad.

I två år har Maarva Baket varit i Sverige och levt på bidrag. Maarva tycker att det har var väldigt jobbigt.

– Alla som jobbar har semester, men inte vi. Vi behöver också vila oss.

Maarva tycker att det är orättvist – inte att svenskar arbetar år efter år för att försörja sig själva och henne – utan att hon inte får semester från de skattefinansierade förmåner som samhället också bjuder på i form av utbildning och annat.

Hon vill heller inte ta av de skattepengar hon fick när hon kom till Sverige i form av retroaktiv föräldrapenning. Hon vill vara ledig med skattefinansierat etableringsstöd och spara föräldradagarna.

Maarva Baket är dock inte mer ansträngd än att hon ligger bakom en protestaktion som tycker att nyanlända ska slippa deltaga i aktiviteter på sommaren men ändå ha betalt…

NT   Läs HÄR om hur tufft nyanlända kan ha det.

15 thoughts on “Nyanlända vill ha betald semester

  1. Leva gratis utan att betala skatt och arbeta, är ju målet, eller hur… Men varför skatt för oss svenskar, kan man ju fråga sig. Vi borde starta ett uppror mot detta. För vad har VI att tjäna på detta usla samhälle, va… INGENTING!!!

    Bra sagt Lena99:

    ”Till min stora förtvivlan verkar de allra flesta i Sverige inte ha några som som helst problem med att vara korkade, de verkar korkat omedvetna om hur hur korkade de är !” 🙂

    • mari : Till min stora förtvivlan verkar de allra flesta i Sverige inte ha några som som helst problem med att vara korkade, de verkar korkat omedvetna om hur hur korkade de är !

    • Hon är väl smart! Hon kommer till Sverige som öppnar kranarna för menafolk och överöser dem med bidrag utan krav på motprestation!

  2. Nu fattar England beslutet att minska på bidragen till de som inte försörjer sig själva. Vad gäller bidrag för barn har man satt ett tak på två barn per socialbidragstagande familj. Skaffar de fler – inga mer pengar.

      • Man hoppas att åtgärden skall vara ”självreglerande” att föräldrar som inte har råd att försörja sina barn inte ska skaffa fler. Men det lär väl dyka upp kyrkor och vänsterorganisationer som ställer upp och hjälper till att föda dem.

      • Till Pica pica : Du och jag och många andra västerlänningar hoppas och tror så, ack så naiva vi är, dessa oansvariga har inget som heter moral, ansvar och etik i den tomma skallen , de har som våra politiker endast PROFIT mellan öronen !

    • UK flyttade /flydde 2003, en större misär än UK får du leta efter i västvärlden. För första gången i mitt liv så såg jag vad segregering, klassskillnad betyder för gemene man, nu skriver jag om ”vita” engelsmän. Ett i mina ögon vidrigt samhälle där det verkligen spottades på arbetarna, de som stod längst ner i samhället, för de var dessutom väldigt ensamma. Alla invandrare fanns i klaner och levde i sin egen värld och där levde de gott ! ( De vita i misären kan vi väl kalla ”white trash”, så kolossalt sorgligt).

  3. Genom uttalande som detta skapar nysvenskar själva vrede hos övriga hårt arbetande eller studerande svenskar. Det finns ett gammalt uttryck: den som inte arbetar ska inte äta. Dags att införa hårdare regler för hur kommunerna använder våra skattepengar. Bidrag för max fyra barn, har du fler får du skaffa jobb för att försörja dem. Se över nivån på bidragen. Har nysvenskar råd att skicka tusentals kronor till släkten i hemlandet, ska bidragen sänkas. Bidraget är inte till för att försörja familjer i utlandet utan de som bor i kommunen. Sätt gräns på att nysvenskar ska kunna prata och skriva svenska inom fem år. Om inte, ska alla bidrag dras in.
    Vi övriga ska helst jobba tills vi är sjuttio. Skola, vård ochomsorg är underbemannade. Våra ungdomar kan inte flytta hemifrån då det saknas lägenheter. När ska svenska folket fatta att det saknas pengar till det viktigaste för att så många invandrare inte bidrar till skattekassan genom arbete. De kostar enorma pengar i bostadsbidrag, socialbidrag, barnbidrag, äldrepensioner, mm. Ändå har de mage att kräva semester!
    Nu får det fan i mej vara nog.

  4. Fräckheten tar sig bisarra uttryck, och med förstånds handikappade
    beslutsfattare förvånar det inte om hennes krav kommer att
    tillgodoses. Bidrager gärna till hennes resa om biljetten är vägen
    ut ur landet med förbjuden återkomst för all framtid!

KommenteraAvbryt svar