General: Försvaret saknar 30 miljarder till 2020

FÖRSVAR. Försvarsmakten saknar upp till åtta miljarder om året för att kunna genomföra den nuvarande försvarsuppgörelsen i tid, totalt runt 30 miljarder inom den innevarande försvarsperioden 2016–2020. Det hävdar Anders Carell, brigadgeneral och chef inom Försvarets Materielverk, FMV, med 40 års erfarenhet inom försvaret.

Enligt Anders Carell stod det klart redan från början att försvarsbeslutet var ekonomiskt otillräckligt. Försvarsmaktens budget för 2017 omfattar totalt 46 miljarder, varav tio miljarder redovisas som kostnader för anskaffning av materiel och anläggningar, skriver SvD.

-Pettersson konstaterar att riksdagen beslutar om det ena och det andra som försvaret ska klara men de skickar inte med några pengar och då är inte försvarsbesluten värda ett dugg.

Däremot var det inga problem att ge Migrationsverket drygt 60 miljarder EXTRA för 2016 och 2017 samt ge Arbetsförmedlingen som tar hand om de lättplacerade babbarna 80 miljarder om året, vad skola, sjukvård, socialbidrag med mera kostar vet jag inte men försvarets behov borde vara som en piss i Mississippi i jämförelse.

Moderaterna verkar dock ha kommit på lösningen för det försvar de varit med om att slakta. På DN Debatt argumenterar Moderaterna för att anslaget till försvaret bör höjas med 500 miljoner kronor i vårbudgeten. ”För att möta ett oroligt omvärldsläge behöver Sveriges försvarsförmåga stärkas”, skriver partiföreträdarna, däribland M-ledaren Anna Kinberg Batra.

-Pettersson ser klart och tydligt vad M och de andra i sjuklövern prioriterar…

8 thoughts on “General: Försvaret saknar 30 miljarder till 2020

  1. Med tanke på de senaste decenniernas försvarspolitik och den i alla avseende skamligt obefintliga försvarsbudgeten, samt den överstatliga förtryckarindustri som möjliggjort den fientliga invasionen, har man svårt för att upptäcka någon som helst seriositet. Hade det funnits en normal vilja att beskydda nationen från fientliga angrepp, hade man varken monterat ned det svenska försvaret eller accepterat landets förvandling till ett rättslöshetens kaos där anarkins destruktiva estetik dikterar verkligheten.
    Andreas.

  2. Bara i förbigående kan jag berätta för er att Rumäniens nya regering har redan tänkt en masa bra åtgärder – två av dem är: ingen skatt på pensioner (fr o m februari 2017) och förstärkning av landets position inom NATO först och sen blir det inom EU.

  3. Försvarsmakten tillsammans med landets naiva feministregering vill inte begripa att vi redan utsetts för en lömsk invasion av en religiös dysfunktionell stormakt som leds av en profet som levde för 1600 år sedan. Hög tid att ta av sig foliehattarna och värna om det svenska samhället.

  4. …babla ert försvar hit o dit duger inte… Ni är bara NATOskojare.stöd ryssarna som är våra sista vänner mot islam.
    Jag vaknade nyss med 10 minus;bakis o frusen.
    Undrar om ruinfedt har nåra frusna hemlösa svenskar i sina garage?…
    Undrar hurmånga hemlösa rövfen har öppnat för i sina hus?
    Alla svenskar kan råka illa ut i deras värld.
    där värst o kriminellast o mest utländsk vinner.
    När det är så här kallt vill jag öppna mitt cykelförråd istället för o låsa…– knarkare förstör i regel mest för sig själva o samhället är med o skapa deras öde. men dom borde fan inte frysa ihjäl medans muhammed får allt..ju vidrigare han är.
    Alla kan bli knarkare o A-lagare o bli knäppa i detta samhälle.
    Det är bara tur att du o jag
    inte är där o fryser ihjäl
    När ska vi Svenskar prioritera våra egna framför parasiter som inte har här o göra????

KommenteraAvbryt svar