Turkiet inför tre månaders undantagstillstånd

ISLAM. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har utlyst ett tre månader långt undantagstillstånd efter helgens kuppförsök. Åtgärden behövs ”för att avlägsna det här hotet så snabbt som möjligt”, sa han i ett direktsänt tal från presidentpalatset i Ankara sent på onsdagskvällen, rapporterar BBC.

Samtidigt hyllade han dem som dödades i kampen mot kuppmakarna och kallade dem ”martyrer”.

Undantagstillståndet gör det lättare för presidenten och regeringen att stifta lagar som begränsar medborgarnas rättigheter och rörelsefrihet. Också lokala makthavare kan få utökade befogenheter.

Men Erdogan lovade att kompromisslöst skydda den demokrati som råder i Turkiet.

Och trots att omkring 60 000 personer redan är gripna eller avskedade eller på annat sätt drabbade i jakten på kuppmakare, finns mer att göra för att utrota det virus som Erdogan kallar Fethullah Gülen-rörelsen, som han anser ligger bakom kuppen.

Erdogan påstår helt riktigt att Frankrike också har infört undantagstillstånd men jag tror inte fransmännen avskedar lärare  och domare på löpande band, eller att de stänger tidningar, Tv-stationer, 600 skolor osv.

-Pettersson och många andra tror att sultan Erdogan vill införa en islamsk stat byggd på sharialagar och att sultanen drömmer om att  återupprätta det Osmanska imperiet. Han har många tentakler i Sverige, Islam ska ta över världen, inte med svärd, utan med hjälp av infiltration. Risken är att Erdogans stormakts och islamska ambitioner kastar in Turkiet i ett inbördeskrig och då får vi och Europa verkligt stora problem.

Osmanska_riket_1683

 

10 thoughts on “Turkiet inför tre månaders undantagstillstånd

    • Om Absurdistans styrande inte fullständigt saknat förstånd,skulle man kunna misstänka,att det är p.g.a. detta som man avskaffat vårt landets försvarsmakt ! 🙂

    • Såg en uppgift på SVT:s textnyheter att Frankrike har för avsikt att skapa ett Nationalgarde. Således en helt militär insatsstyrka som kommer att agera som krig kräver. – Bara att kopiera i EU:s länder.

  1. Det verkar som att införa undantagstillstånd är den nya modellen att kunna föra in världen i en global socialistislamistisk världsordning.
    Detta (undantagstillstånd) varnas det för i USA och Frankrike.
    Det skulle inte förvåna mig att detta är vad Bilderbergarna har planerat.

  2. Sverige har ju tack o. lov inte något större antal turkar slagit sig ner.(ännu)
    I gengäld har vi begåvats av kurder.Annat är det sedan mer än 50 år i Tyskland.Här importerade man efter kriget tusentals Anatolier/Osmaner,för att arbeta i tyngre typer av arbeten, i t,ex. gruvorna.
    Nu får dagens generationer bära problemen eftersom dessa 100.000 turkar har förmerat sig till i dag 4 miljoner,spridda över stora delar av f.d. Västtyskland.
    Vidare har Berlin på så vis blivit Turkiets tredje största stad invånarmässigt.Med uppskattningsvis 300.000 osmanen.Hela stadsdelar och gator behärskas av detta folkslag.Basarer finns,och gatuhandel liksom i Orienten,sker i bl.a Neukölln och delar av Kreuzberg.För er som är allergiska mot dessa orientaler,är också stadsdelen Wedding att avråda från.
    Nu befarar de styrande och ordningsmakten,att dessa kan komma att innebära en stor fara för staden.
    Dagligen sker sedan Erdogan självutnämnde sig till Diktator,nu stora demonstrationer.På ena sidan Kalifens folk (som tydligen utgör en majoritet) och på andra sidan alla de som flytt landet just p.g.a. hans agerande.
    De sistnämnda främst ur opposition,och folk från kurdområdena,

KommenteraAvbryt svar