Rebellerna i Syrien har halshuggit ”10-åring”

Nu riskerar rebellerna att förlora sitt stöd från USA i vad som betecknas som ett ”misstag” av dem.  Svårt att se ålder på gossen men enligt CNN ser han ut att vara runt 10 år. En rädd pojke som rebellerna påstod tillhörde al-Quds –  en grupp pro regim melis som består av mestadels Palestinier i Syrien.

cnn

Pojken plockades upp i ett flyktingläger norr om Aleppo. Al-Quds påstår sig inte känna till pojken – han kommer inte från oss. Spelar ingen roll , man halshugger inte ett barn. Rebellgruppen Nour al-Din Zenky som var inblandad i denna ”incident” kallar det för ett isolerat misstag.  Misstag?? Inte en chans, inte med ett barn.

Brett McGurk,  USA: s sändebud för anti IS koalitionen säger att situationen är  samvetslös i Aleppo. Rebellerna som strider mot Assadregimen  har gått över gränsen för vad som är ”acceptabelt” i krig. Andra högt uppsatta sändebud säger att det hela är som en hemsk charad.

Amnesty säger att halshuggningen av pojken var en motbjudande signal att vissa sådana grupper genomför allvarliga kränkningar ostraffat. ”

CNN

Varning     Längre ned på denna sida finns filmen.

5 thoughts on “Rebellerna i Syrien har halshuggit ”10-åring”

  1. Inbördeskrig, halshuggningar, flyktingar ,terrorism ,,tre hela länder och samhällen i spillror (Irak afgh och syrien)bara för att Usa inte fick dra en pipeline från Saudi till Europa ,,alla som sa nej störtas en efter en och man skiter fullständigt i konsekvenserna ,,Baron Rothschild sitter och myser i sitt eget fett medans människor dör .B,Rs förmögenhet uppgår till 500 triljoner dollar (Jordens halva tillgångar) Men ännu är man inte nöjd
    Usa har skapat och finansierat ISIS enda från start,Usa är ansvarig för flykting eländet

  2. Brett Gurka och hans Usa bryr sig inte det minsta om att barn dör i krig.

    Det Usa har att göra nu är att skicka in sin storslagna krigsmakt och göra processen kort med allt som ens andas araber, dra upp ogräset med rötterna och verkligheten lära sig hur man bekämpar gerillagrupper som ohyringarna i den vedervärdiga videon.
    Jag skulle mycket gärna få se med egna ögon om Usa klarar av det.
    Jag tvivlar.

KommenteraAvbryt svar