Ryska atleter förlorade mot IOK

De ryska atleternas vädjan och överklagan hjälpte inte. De får inte tävla i OS.- Även om vi ser att våra regler gäller så är det inte en dag av triumf, säger Sebastian Coe, president vid IAAF.( Internationella friidrottsförbundet)-Vi är inte till för att hindra idrottsmän att tävla. Vi är till för att främja och se till så att sporten är ren och villkoren är lika för alla.

elena

Stavhopperskan Jelena Isinbajeva, tidernas främsta, är en av de drabbade atleterna som inte får ställa upp i OS. Hur det blir med dem som redan fått löfte sedan tidigare vet man inte. Personligen tror jag inte att detta är färdigdiskuterat innan 5 aug, det kan säkert hända saker innan dess.

Rysslands president Vladimir Putin säger att han fördömer fuskarna och skall rensa upp i detta systematiska fusk. Svårt att tro men inte omöjligt att han inget vetat om detta. Nu återstår att se om alla ryssar blir stoppade eller endast friidrottarna. Det är så nära inpå så det vore svårt att stoppa de övriga.

Däremot om man skulle upptäcka omfattande fusk i ett tidigt skede av OS så vet man inte vad som kan hända.  Problemet är att Kina får tävla som har samma typ av program, det har bara inte gått att bevisa eller få någon atlet att ”gola”.

Rena atleter som CNN intervjuat tycker att man skall ha mycket hårdare straff. 2 år är för lite. Antingen 5 års avstängning första gången och livstid andra men några andra  tycker att livstid direkt skulle få effekt.  Får de bara 2 år så kan de komma tillbaka mycket lättare samtidigt som det visat sig att de ofta återfaller i jakten på comeback.

Personligen har jag inget till övers för dopare. Kommer ni ihåg årets svensk? Ludmila Enqvist. Först åkte hon fast i Ryssland med 2 års avstängning. Blev ”svensk”, fick bröstcanver men lyckades bli OS mästare i 100 m häck . Blev årets svensk. Bytte till BOB och dopade sig igen.  Snacka om att håna en hel nation.

De finska skidåkarna som åkte fast för några år sedan kom tillbaka och låtsades som ingenting. Nej-låt dem inte komma tillbaka, en gång fuskare…………..

16 thoughts on “Ryska atleter förlorade mot IOK

  1. Någon av er som läst stora svarta rubriker idag,kring 98 ”idrottare”,som nu upptäckts vara dopade 2008 och 2012 ?Enl. tyska uppgifter skall dessa ha erövrat ett 25-tal medaljer.Vidare skall hela 8 nationer vara inblandade i fallen.
    Konstigt att inte PK-pressen går ut med vilka dessa nationer är !
    Utgår ifrån att de alla i motsats till Ryssland,är vänligt sinnade från USA o.Västsidan sett ! ;(

  2. Det här har inget med doping eller sport att göra. Det är frågan om ren rysshat som används i politiska syfte av de som har pengar och makt.
    Affärsmän i USA trosse, när Sovjetunionen föll, att de skulle komma åt alla ryska naturtillgångar men så blev det inte. Putin har hela tiden kört linjen att naturtillgångarna i Ryssland skall förbli i ryskt ägo. Det är detta comm det handlar om, inget annat. Sport och ”doping” används bara som slagträ.
    Voi alla vet ju att länder som Norge, (hur är det möjligt att alla norska idrottare lider av väldigt svår astma?) afrikanska länder som numera vinner samtliga långdistanstävlingar, USA, Jamaica, jaa, samtliga länder använder doping ty det är viktigt att kunna visa att ”våra idrottare är världens bästa i sina gren”.

    • Visst är det så. USA har en enorm makt. Och kräver Obama arr ryssarna ska uteslutas så blir det så. Och det tror jag han gjort, för han är fortfarande förbannad på ryssarna för att han inte fick bomba Syrien. Och hela NATO plus några skitländer (inkluderat Sverige) hetsar mot Ryssland och Obama kommer inte att dra sig för att starta krig mot Ryssland. Jag tycker att det är synd och skamligt av de olika förbunden att böja sig för USA, med tanke på alla de dopningsfall som USA haft.

    • Har de sista 25 åren insett att alla länder sysslar med doping…Detta är ett politiskt beslut,liksom skedde mot Katrin Krabbe i början av 90-talet.Sedan dess har jag förstått att OS/WM regleras/styrs av Coca Cola och Ankeborg…..
      Ni som fortfarande tror,att dessa guldmedaljvinnare är rena ärliga idrottsmän/kvinnor,kan fortsätta drömma.. 🙂

    • Ossie:
      Vill bara informerar dig om,att det är en tysk ”frilandsjournalist” som funnit sitt kall,i att spionera speciellt mot f.d. östländerna.
      Denna linslus framträder ofta i TV,och mottager stora ovationer från sina uppdragsgivare i väst.Om han betalas av NIKE,Adidas eller PUMA,har jag aldrig riktigt funnit ut.
      Tala om korruption liksom inom FIFA !

  3. Sporten ges allt för stort utrymme, näst intill fanatism! Ett fotbollsmål t.e.x. visas inte bara en gång utan femtioelva gånger från alla möjliga vinklar, vanlig speed och i slow motion, man blir yr i skallen, inte bara av bilderna utan även av gallskrikandet.
    Utbudet är enormt och slår ut precis allt annat som är inplanerat, sporten har högsta prioritet och visas och hörs i radio och TV dygnet runt och tidningarna är till 50% fyllda med sport och dom andra 50% med multikulturella lögner och propaganda!
    Det finns naturligtvis ett skäl till allt detta! Skälet är att vi skall förledas att tro att allt är precis som vanligt och normalt i vårt samhälle, inga problem alls. Likheterna med Titanics undergång är slående, ju närmare katastrofen desto mer och högre muslik beordrades från kaptenen! Här ska vi alltså nu i god tro vara helt lugna, regimen har allt under kontroll och Sverige går med enorm vinst och välfärden har aldrig varit högre än i dag, samtidigt som brottsligheten sjunker och dom t.o.m. försöker inbilla oss att invandringen minskar! Slitsnack, det är precis tvärt om, brottsligheten och våldet har aldrig varit värre än i dag samtidigt som invandringen ökar mer än vanligt men det är inget som vi skall få veta, därför påstår dom att det kommer färre än normalt och Sverige har nu Europas hårdaste krav för invandring. Ja, vad hjälper tomma ord och bestämmelser på ett papper när det ändå inte efterlevs? Helt värdelöst. Propaganda, propaganda och åter propaganda, upprepas en lögn nog många gången så upplevs den till slut som en sanning!
    Janne

    • Etablissemanget gör ALLT som står i deras makt för att Svenska folket skall bli underhållna och därmed slipper att bruka sina hjärnor. Det finns snart inte något på någon TV kanal som inte går ut på trams och flams. Det måste till en megakris för att få folket att förstå att livet är ingen barnlek som många nu tycks tro.

    • Janne:
      Vill bara tillägga,att (som i allt) det är US-dollar som reglerar det hela.Nu kan ankorna framstå som världens bästa,och få stora mängder medaljer med sig hem,när motståndet saknas !
      Multikoncerner får ensamrätt till reklam,och som du skriver är det dessa budskap som skall stå i centrum. 🙁

  4. Cyklisten Lance Armstromg är väl en av historiens värsta dopare. Ben Johnson, en annan.
    Visste USA:s dåvarande president om det? Apropå kommentaren om Putin.
    Nej, det här är fullständigt politiskt motiverat av USA. Handlar inte om något annat!

      • Till skillnad från USA så DDR finns inte längre.
        Sedan handlar inte det här överhuvudtaget om vilket ”lag” man kanske hejar på.

      • Ossie:
        Du tror kanske att jag ensidigt lastar några nationer för doping,men så är det inte.Skulle kunna namnge flera
        ”västtyska idrottsmän/kvinnor” som tagit OS-guld,och efteråt upptäckts dopade.Det mest iögonfallande var den som råkade få i sig verksamma medel ”via tandkrämen” och på detta sätt,blev korad till hjälte.
        Men det finns flera tyskar från Bundesrepubliken som råkat dricka ”energidryck” ,i såväl vinter som sommarspelen !!! Skillnaden är,när dessa avslöjas skrives inga stora svarta rubriker. Varför får var och en söka finna ut.

  5. Att dopade skall åka fast och uteslutas är helt klart.
    Det måste finnas idrottare i Ryssland som är ”rena”!
    Att utesluta en hel nation ”luktar” lite!
    Undrar hur mycket bojkotten iscensatt av USA och EU spelar roll?

KommenteraAvbryt svar