Ukraina får använda USA-vapen över gränsen

UKRAINA. USA tillåter Ukraina att använda amerikanska vapen mot ryska styrkor på den ryska sidan av gränsen i allt större utsträckning, rapporterar amerikanska medier.

Pat Ryder

Tidigare i veckan uppgav Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan att vapnen får användas ”varsomhelst där ryska styrkor passerar den ryska gränsen över till den ukrainska sidan för att försöka ta ytterligare ukrainskt territorium”.

Denna hållning bekräftades på torsdagen av Pentagons talesperson Pat Ryder. Men han understryker att USA inte har gjort någon positionsförflyttning i frågan.

I ett läge där ryska styrkor skjuter över gränsen handlar Ukrainas förmåga att slå tillbaka med ammunition från USA om självförsvar och därför är det logiskt för dem att kunna göra det, sade Ryder vid en pressträff.

-Pettersson tycker det är självklart att Ukraina ska få använda de vapen de har var och när de vill…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ukraina får använda USA-vapen över gränsen

  1. Japp då är det bara skjuta in sig på Kreml.
    Hoppas Ukraina utnyttjar möjligheten och straffar Ryssland för all ondska dom utövat mot Ukraina.
    Hoppas Ukraina kommer agera likadant som Ryssland gjort sedan invasionen av Ryssland.
    För snart har dom ju förutsättningarna vapenmässigt.

    21
    14
    • USA släpper aldrig in krig i sitt territorium , ”huvudvärken” blir vår och knappast någon annan drabbas !

      Nu när Sverige kan räknas till Skara v länder med kärnvapen så kan vi stolt säga att vi är ett av de primära målen för andras kärnvapen om det skiter sig rejält framöver !

      Låt oss säga att Putte (-fnask) ska attackera Sverig med atombomber , kanske han varnar en stund innan så att Sverige hinner reagera och mång springer ner i tunnelbanan i Stockholm . .

      Puttes gubbar är förstås medveten om det radioaktiva molnet som uppstår och som kan dra in över Ryssland . .

      Då spränger de bomben i Östersjöns djup utanför Stockholm och utanför alla andra kustnära städerna så det blir enorma tsunamis som förstör städerna SAMT dränker många som sökt skydd i T-banan i Stockholm ! (?)

      Ps: Det stod i slaskmedia att Putte verkar förbereda en bunker att gömma sig i . . Det vore passande om Putte gör en ”Adolf Hitler” ifall detta är sant. 🤔

      7
      11
      • ”Nu när Sverige kan räknas till Skara v länder med kärnvapen så kan vi stolt säga att vi är ett av de primära målen för andras kärnvapen om det skiter sig rejält framöver ! ”

        Så samma som tidigare då. Ingen skillnad med andra ord eftersom Moskvas krigsplaner för Sverige alltid inleddes med kärnvapenanfall mot utvalda mål i riket.

        Eller är du en av de idioterna som tror på ”fredsföreningarnas” lögner om att ifall inte vi har kärnvapen så kommer ingen attackera oss med kärnvapen?

        ”Då spränger de bomben i Östersjöns djup utanför Stockholm och utanför alla andra kustnära städerna så det blir enorma tsunamis som förstör städerna SAMT dränker många som sökt skydd i T-banan i Stockholm ! (?) ”

        LOL…. vilken serietidning har du läst det i??!?
        Skulle Putte bränna av en av sina 1550 strategiska kärnvapenstridsspetsar under vattnet utanför Stockholm så kommer resultatet bli en jättestor vattenpelare upp i luften och massor av död fisk. Stockholmsborna skulle inte nämnvärt märka av det bland resten av oväsendet som förs i den stan.

        Jag noterar att du har uppenbarligen inte en aning om hur kärnvapen fungerar i verkligheten utan istället köpt Kremls 80-tals propaganda helt och hållet.

        1
        3

KommenteraAvbryt svar