Nordkorea bygger murar mot Sydkorea

UTRIKES. Nordkorea bygger något som ser ut att vara en mur på flera platser nära gränsen till Sydkorea, visar nya satellitbilder enligt BBC.

Bilderna visar flera sektioner där barriärer har uppförts nära den demilitariserade zonen (DMZ), och sträcker sig totalt cirka en kilometer nära den östra änden av gränsen.

Murväggarna är runt två till tre meter höga och har byggts någon gång sedan november 2023. Aktiviteten anses vara ovanlig enligt flera experter som det brittiska public service-företaget har pratat med.

Satellitbilderna visar även att Nordkorea har röjt undan skog längs gränsen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Nordkorea bygger murar mot Sydkorea

  1. Sundsvalls Tidning:
    ”Hur kunde den socialdemokratiska regeringen under Olof Palme så aningslöst erkänna en regelrätt diktatur som Nordkorea?”
    I boken ”Ambassaden i paradiset”, skildrar journalisten Lovisa Lamm ett skamligt kapitel i svensk nutidshistoria, manifesterat av statsminister Göran Perssons besök i landet i början av millenniet, och som blev den förste politiske ledaren från någon västlig demokrati som besökt Nordkorea.
    (hela artikeln):
    https://www.st.nu/artikel/ett-skamligt-kapitel-svensk-nutidshistoria

    Tidningen Klassiker: ”Volvo 144 i Pyongyang, Nordkorea”
    ”Lovisa Lamm tecknar bilden av hur utrikeshandeln mellan Sverige och Nordkorea tog fart under den första halvan av 1970-talet. Bland annat fick Atlas Copco, Asea och Kockums stora order. Och så Volvo, som fick en beställning på 1 000 enheter av 144-modellen. 1975 började de svenska företagens fordringar på Nordkorea förfalla till betalning. Med ränta hade skulden år 2010 växt till 2,6 miljarder kronor.”
    (hela artikeln):
    https://www.klassiker.nu/reportage/volvo-144-i-pyongyang-nordkorea

    …och för 7 månader sedan skrev bilsajten Carup.se om Nordkoreas jätteskuld till Sverige, vilken med ränta på ränta nu uppgår till 3,2 miljarder kronor. Två gånger om året får Nordkorea påminnelse av Sverige om skulden, vilken de vägrar att betala. Samtidigt fortsätter Volvo 144:orna som de aldrig har betalat för att göra tjänst i landet, t.ex. som taxi.

    16
  2. Du kan vara lugn, Kim Jung Dum. Ingen vill ta sig in i ditt land frivilligt. Det största hotet mot ditt land är du själv. Ett hjärntvättat folk lyder förvisso, men tankeverksamheten är lika urvattnad som ledarens brist på självinsikt.

    28
    2

KommenteraAvbryt svar