Lasse & Lenin

INRIKES. Lasse Diding är f.d. hotellägare och kommunist i Varberg. Mellan 1987 och 2018 drev han Hotell Gästis i Varberg och från öppnandet 2013 till 2018 även Hotell Havanna i samma stad. Hotell Gästis är känt för sina många böcker och speciella inredning men kanske framför allt för det beryktade Leninbadet i hotellets källare. Hotell Havanna har ett konsekvent genomfört Kuba-tema. 2007 utnämndes Lasse Diding till Årets företagare i Varberg.

Utöver ett Leninbad och Leninpriset har Lasse Diding försökt få till en namnändring av Påskbergsvallen till Leninstadion[8] och under sin medverkan i realityserien Svenska miljonärer drev han frågan om att döpa om Engelska parken i Varberg till Leninparken. 2017 medverkade Lasse Diding i dokumentären Revolution: 100 Years Young, som producerades av Russia Today.

Diding är eller har varit pensionerad hotelldirektör, kleptoman, narcissist, provokatör, alkoholist och kommunist, trots att han äger flera hundra miljoner. Att dela med sig till sin personal har tydligen inte varit aktuellt.

Varje år delar Lasse Diding ut Leninpriset på 100 000 kr till ”en i Sverige verksam författare eller konstnär som verkar i en samhällskritisk och upprorisk vänstertradition” och Robespierrepriset på 25 000 kronor till ”en yngre svensk skribent eller konstnär som arbetar i en maktkritisk anda”.

Nåväl, i går avtäckte Lasse Diding en staty över diktatorn och massmördaren Lenin, som egentligen hette Vladimir Uljanov, i sin trädgård.

-Pettersson är övertygad om att en staty på Hitler hade myndigheterna satt stopp för och om inte hade AFA rivit skiten på tio minuter.

Ska du bygga ett garage eller en altan finns cm-regler på hur det ska utföras, men vad bygglovsreglerna säger om en åtta meter hög staty föreställande en av historiens värsta mördare vet jag inte.

Mitt förslag är att Lasse Didings kapital och fastigheter förstatligas och att han placeras i ett arbetskollektiv på en av Kubas sockerplantager…

Utan Lenin och hans kommunister hade troligen dagens Ryssland sett helt annorlunda ut, vi hade sluppit några hundra miljoner döda och Vladimir Putin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Lasse & Lenin

  1. Skulle gissa på att grunden för hans många miljoner är skattepengar som han fått från socialisterna i Varberg när de suttit vid makten.

  2. På Bok och Biblioteksmässan hade Lasse Diding, ”Lenins barnhörna”,
    och följer ordspråket ”det ska böjs i tid, det som krokigt ska bli”:
    Gratis till alla barn!
    Leninballonger
    Leninkarameller
    Leninmask
    och Lenin stämplad på handen
    https://i.pinimg.com/originals/9e/64/83/9e6483dcdb6147db12fcf05b18a90001.jpg

    ”Lek med tanken att någon förmögen excentrisk nazist skulle ha köpt monterplats för ett ”Hitlers lekland” och ponera hur reaktionerna från den samlade tyckareliten skulle ha blivit. Det är uppenbarligen fortfarande så att vissa totalitära massmordsideologier är mer politiskt korrekta än andra i det här landet”,
    kommenterar Lars Anders Johansson, som bloggar om kultur och svensk kulturpolitik, (ur ett längre inlägg):
    https://www.larsandersjohansson.se/?p=2263

KommenteraAvbryt svar