De tyngsta strider sedan andra världskriget för USA:s flotta

UTRIKES. Striderna mot Huthirebellerna i Jemen har utvecklats till de tyngsta som den amerikanska flottan utkämpat sedan andra världskriget, uppger flera källor och experter för AP News. – Jag tror inte folk förstår vilket blodigt allvar det är och hur stort hotet mot våra fartyg är, säger befälhavaren Eric Blomberg på krigsfartyget USS Laboon.

USS Laboon

Huthierna avfyrar drönare eller robotar nästan dagligen, upp till ett tjugotal på samma gång. USA:s flotta har ibland bara sekunder på sig att sätta in motåtgärder. På ett av fartygen har färgen bränts bort på däck av alla luftvärnsrobotar som avfyrats.

Enligt Bryan Clark vid tankesmedjan Hudson Institute är det bara en tidsfråga innan huthierna växer sig så starka att USA inte kan slå tillbaka alla deras attacker.

Nyligen skadades en besättningsmedlem allvarligt när ett ukrainskt fartyg lastat med virke på väg till Italien attackerades.

-Pettersson är inte militär men jag antar att antingen får Huthierna med hjälp av Iran samt Ryssland och Kina växa sig starkare eller också måste de slås ut…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “De tyngsta strider sedan andra världskriget för USA:s flotta

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Snart står det amerikanska trupper i Jemen igen. De kan se fram mot ett nytt VietNahm. Saudierna har länge fört krig mot Jemen, men utan att lyckas segra. Islam sluter ingen fred och enligt Koranen är alla fredsfördrag täckmantel för vapenstillestånd. Så snart nya soldater är födda, startar krigen igen.

    12
    2

KommenteraAvbryt svar