15 poliser och flera civila dödade i terror i Dagestan

TERRORISM. Över 15 poliser och flera civila dödades i söndagens misstänkta terrorattacker i ryska Dagestan, säger guvernören Sergej Melikov. – Detta är en tragisk dag för Dagestan och hela Ryssland, säger han i ett uttalande som publicerades på Telegram tidigt på måndagsmorgonen, enligt Reuters.

Bland dödsoffren finns även Nikolai Kotelnikov, präst för den rysk-ortodoxa kyrkan i Derbent sedan över 40 år, enligt Moscow Times. Sex gärningsmän har dödats, men ingen organisation har ännu tagit på sig dåden.

-Pettersson misstänker att Putin kan få större problem än han redan har. I Kaukasus finns Tjetjenien, Dagestan, Ingusjien, Nordossetien, Kabardinien-Balkarien, Karatjajen-Tjerkessien och Adygeiska republiken, områden med muslimsk majoritet där det i hundratals år varit oroligt och funnits krav på självständighet. I Ryssland uppskattas det finnas 20 miljoner muslimer och det finns garanterat flera grupper som IS som vill ha inbördeskrig i området.

Om Dagestan på bloggen…

Groznyj, huvudstad i Tjetjenien, granne till Dagestan. Tjetjenerna ville ha självstyre men Vladimir Putin beslöt att krossa ”terroristbaserna” 1999-2000.

***

TIDIGARE 2024-06-23 Skott mot synagoga och kyrka i Ryssland – två poliser döda

RYSSLAND. Skott har avlossats mot en synagoga och en kyrka i staden Derbent i den ryska delrepubliken Dagestan, uppger statliga ryska medier enligt oberoende Moscow Times.

Dagestan

En präst och en vakt ska ha dödats i skjutningen vid kyrkan, uppger nyhetsbyrån RIA enligt Reuters.

Synagogan uppges stå i brand.

Två poliser ska ha dödats och ytterligare sex personer ska vara skadade, skriver Reuters.

-Pettersson säger att i Dagestan som ligger i södra Ryssland är majoriteten muslimer och där är det är våldsamt då och då.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “15 poliser och flera civila dödade i terror i Dagestan

  1. Man får hoppas att Ryssen trots allt kan eliminera så många Islamtroende som möjligt trots att de är upptagna med att terrorisera Ukraina.

  2. Detta är början till slutet för Ryssland.
    Döds rykningar för Ryssland en ny revolution hämnden på överheten som bryter sönder av sin egen onska. Gorbatjov misslyckande att neutralisera arvet av Stalin och nazisterna .
    Det stora problemet är att går det riktigt illa får vi det värre. Om islam skulle gå segrande ur detta. Det är problemet när man inte kan skilja på kommunismen och islam

    11
    5

KommenteraAvbryt svar