Åtal för synnerligen grov misshandel av advokat i Norrköping

BROTTSLIGHET. Åklagaren har i dag väckt åtal mot en man i 65-årsåldern, hemmahörande i Eksjö, som misstänks för synnerligen grov misshandel av en advokat, hemmahörande och verksam i Norrköping.

Den 12 april överfölls en kvinnlig advokat av en man som misshandlade henne i trappuppgången till hennes bostad i Norrköping. Kvinnan vårdades på sjukhus och har fått allvarliga och permanenta skador av misshandeln. Mannen har suttit frihetsberövad sedan dagen efter misshandeln, då han överlämnade sig till polisen.

Huvudförhandlingen kommer att hållas under vecka 27 (1–5 juli). Det är tingsrätten som sätter ut datum för rättegången.

Målnummer i Norrköpings tingsrätt: B 1583–24.

Ur åtalet: Markku Pellikka har misshandlat Marie-Louise Landberg genom att utdela flertalet slag och sparkar mot hennes ansikte, huvud och kropp såväl när hon stått upp som efter det att han fällt henne till golvet. Markku Pellikka har därtill med stor kraft tryckt sina tummar in i Marie-Landbergs ögon samt hållit för henne näsa och mun vilket förorsakat andnöd. Det hände den 12 april 2024 på Skepparegatan 48, Norrköping, Norrköpings kommun. Marie-Louise Landberg förorsakades underhudsblödningar, hudblödningar och
mjukdelssvullnader i hårbotten, nacken, ansiktet, halsen, armarna, händerna, ryggen, buken och benen samt sårskador samt sår skador i ansiktet, hudblödningar och hudskador i hårbotten. Marie-Louise Landberg
förorsakades även skador på ögonens inre strukturer, mest omfattande på höger öga med förlorad syn och förlorat öga. Våldet har orsakat Marie-Louise smärta. Brottet bör bedömas som synnerligen grovt eftersom skadan på höger öga är bestående, gärningen har orsakat synnerligt lidande för Marie-Louise Landberg och Markku Pellikka genom sitt agerande visat synnerlig hänsynslöshet. Markku Pellikka begick gärningen med uppsåt.

-Pettersson tycker det verkar som tre syskon var osams om ett arv och advokaten försökte ordna oenigheten på ett korrekt sätt, vilket inte Markku uppskattade…

Jag tycker det är dags att kalla in…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare, borde kallas in lite oftare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Åtal för synnerligen grov misshandel av advokat i Norrköping

  1. Återinför Hammurabis lag, ”Codex Hammurabi”:
    ”Om en människa förstör en annan människas öga, då skall de förstöra hans öga. Om någon bryter sönder en människas ben, då skall de bryta hans ben”, osv”. Med andra ord, den som gör sig skyldig till ett grovt brott skall bestraffas med samma typ av handling. Straffet skall så exakt som möjligt motsvara lagöverträdelsen.
    ”Den skyldige måste plikta”
    https://www.svd.se/a/65379320-0ca9-3c3d-b77a-678834052a68/den-skyldige-maste-plikta

    13
    2
  2. Han har tydligen erkänt gärningen men förnekar brott. Alltså i hans värld så är det inget brott att halvt slå ihjäl någon. Man tar sig för pannan.

    26
    1
  3. Den åtalade i fråga, enligt många på Flashback, ska tillhöra en folkgrupp som utvandrade från Rajasthan i norra Indien under 900- eller 1000-talet.

    20
    1
    • Bergman – Stockholm – Utan tvivel är man inte klok "Det var storm och nöd och kamp i en enda veva: det var gäckad längtan och fåfäng glöd och små glimtar i molnens reva. Jag är så glad att jag fått leva."
      Bergman skriver:

      Nja alltså, det är nog ganska svårt att nå honom. Han har ju inget telefonabonnemang längre. Men giljotinen, som han använde, ligger väl nedpackad någonstans. Jag vet att den stod fullt uppmonterad i gamla polishuset i Stockholm i slutet av 50-talet – för syns skull

      17
      3

KommenteraAvbryt svar