Coop gör storförlust igen

MATPRISER. Var tredje hushåll kämpar med att få ekonomin att gå ihop och varannan ensamstående förälder med lägre inkomst har inte råd att sätta näringsrik mat på bordet. Samtidigt gör matjättarna gigantiska vinster, det meddelade S-ledaren Magdalena Andersson med flera socialdemokrater som tycker att EU ska sätta press på företagen och se till att vanligt folk kan handla mat, enligt Socialdemokraternas hemsida.

Varför knäcker inte Coop de elaka kapitalisterna ICAnders?

Socialdemokraternas förslag är:

  • Matpriskommission i EU
  • Gör upp med marknadsmisslyckanden och stoppa skadliga sammanslagningar
  • Krav på ökad transparens om livsmedelsföretagens kostnader och vinster
  • Säkra livsmedelsbutiker på landsbygden
  • EU måste leverera på de lagförslag som utlovats om att stärka livsmedelssystemen

-Pettersson noterar att Socialdemokraternas ”egen” butikskedja inte gör några gigantiska vinster. Tvärtom, för andra året i rad gjorde dagligvarubolaget Coop en förlust på över 700 miljoner kronor och fortsätter tappa marknadsandelar till konkurrenterna, rapporterar Dagens Nyheter.

Coop har gått från att vara Nordens största företag med 80.000 anställda till att vara ett företag vars framtid är är tveksam. Att inte ”Rörelsen” tar tag i saken och använder de enorma vinsterna på maten till att konkurrera ut de privat alternativen. Sänk priserna, öppna butiker på landsbygden, låt EU besluta, osv.

Magdalena, S och LO tillsammans vet hur man driver företag, knäck kapitalisterna med lägre priser, högre kvalité, mer miljövänligt, högre löner, kortare arbetstid, visa ICAander hur en slipsten ska dras…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Coop gör storförlust igen

  1. Nu kommer det nog att rätta till sig för COOP, de har i sin reklam också börjat visa upp idealfamiljen, med blond kvinna och svart man. De vill tydligen inte ha Svenska män och Svenska familjer som kunder. Vi gör som de vill och handlar inte på COOP.

    14
    • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
      messkalle skriver:

      Helt rätt. Herr och fru Svensson är inte dumma. De sparsamma handlar på Lidl. Många handlar på ICA och deras handlare tjänar klöver.

      • messkalle, Lidl ökar omsättningen kraftigt med gör fortfarande en lien förlust. Det kan bero på att de öppnar nya butiker hela tiden och det kostar pengar.

        De flesta ICA-handlarna tjänar pengar, men inte alla. Vinsten brukar ligga på 2-4 procent av omsättningen och det kan inte anses vara en hög vinst, men några få ICA-handlare omsätter närmare en miljard och då blir 3 procent 30 miljoner i vinst.

        Många butiker tjänar mycket pengar, det är dem vi hör om på nyheterna, men flera hundra dagligvaruhandlare går med förlust, bland dem ICA Maxi Bromma som går med drygt 20 miljoner i förlust.

        Var femte ICA NÄRA går med förlust.

        https://www.dagligvarunytt.se/ekonomi/kartlaggningar/ekonomiska-smallen-tva-av-tio-ica-nara-butiker-gar-med-forlust/

  2. Anders Sundström var VD på Swedbank han vart VD för Folksam .Han värvade Jens Henriksson som VD för Folksam. Nu är Jens Henriksson på Swedbank och Anders Sundström var på Coop men inte längre. Gemensamma nämnaren i denna härva är Göran Persson. tror det finns intressanta saker om mankollar dessa herrar närmare. Göran Persson har väl gått ur styrelsen Hybrit tyckte jag mig läst. Tyder väl på som man säger råttorna lämnar det sjunkande skeppet först.Anders Sundström köpte aktier i en gruva för Folksam pengar den gick i konkurs senare Northland hette det projektet. Känns som gruvor i norrland har kostat mycket pengar.

    11
  3. Så talar en sann socialdemokrat med rötter i Ryssland. Hade varit bättre att inte stänga kärnkraftverk, då hade vi billig el. Inte så mycket straffskatt på drivmedel, då hade frakt och kommunikation varit billigare. Och framför allt inte sån gigantisk invandring av bidragsturister, det kostar multum. Men , det fattar naturligtvis inte en sosse.

    16
  4. Har tröttnat på ICA. De är bara så dyra. City gross är lugnt och skönt, men de har inte riktigt det man vill ha där, lite varor som försvunnit ur sortimentet. Tänkte testa Coop. Så kommer detta. Men de kan väl inte försvinna, för man hämtar ju post där.

    6
    2
  5. Varför i h-e ska EU behöva ta tag i våra höga matpriser? Det kan alla politiker ordna på egen hand, sänk skatterna så får folk mer pengar i plånboken. Jag undrar om våra dyra politiker alldeles handlingsförlamade när det gäller att se om sitt eget hus dvs Sverige, eller vad är det för fel på dem?
    Ska de springa till Usla von Leyen och be om lov framöver?

    27
  6. 1987 hade COOP och ICA 30% vardera i marknadsandelar. Nu har COOP 20% och ICA 50%. Inte så konstigt! COOP har lagt ner butiker minskat sortimentet och framförallt bytt namn stup i ett, som en dålig lösning på problemet. Eget företagande är framgångsrikt, där är den stora skillnaden!

    25
  7. Orsaken till de höga matpriserna beror delvis på att EU tvingar bönderna att lägga mark i träda. Dessutom vill EU att bönderna halveras, med stora demonstrationer med traktorer i Bryssel som följd. EU skriver avtal med Brasilien om mat till Europa, så Brasilien skövlar regnskogen för att odla mat till Europa. Tant Brun har inte en aning om jordbruk och priser. Att COOP inte fungerar beror på att sossar kan inte driva annat än systembolag.
    Dessutom har Sverige världens högsta skatter och inte att förglömma avgifter.

    35
    • Evert…

      Det kostar en hunka på Coop som medlem, går du ur så får du den tillbaka..

      Att det inte är billigt är en annan sak, prova ICA nära som förslag på landsbygden, då j….ar…

      Men dirrarna på Coop ska ha sitt först innan de fattar vem som står för fiolerna?

      Över 50 år sen Konsum var för folket…

      11
  8. Det händer att jag handlar på Coop om de har extrapris för ”medlemmar” på något gott. Sedan handlar jag resten av maten i en annan affär,
    haha.

    18
    1
  9. En gång i tiden gjorde Kooperationen skillnad för vanligt småfolk när de handlade. Så är det inte längre.

    Jämför gärna med (S) som också övergett vanligt småfolk till att istället gynna islamismen..

    65
  10. ”KONSUMENTÄGT..” my *ss
    De blå dunsterna hör hemma 50+ år sedan – när de flesta fårskallar köpte (!) lögnen.
    OCH samlade kvitton..!!
    – Låt skorven Consum sjunka.
    Det vore en välgärning för alla.

    39
    1
  11. Har både ica och copp ca 1-2 mil ifrån mig men handlar på coop inte pga idelogi utan pga atmosfären i butiken dock bara småhandling då det blir billigare att köra 7 mil och storhandla för 1 månad i stan än 2 veckor på coop elr ica.
    Då är även bensinen inräknad i resan till stan.

    24
    2
  12. Så arga Anderssonskans plan är att genomföra vad fabror Hitler genomförde i Tredje Riket på 1930-talet. Priskontroll på livsmedel från produktion till bord.
    Det fungerade jättebra i Tredje Riket, tills pengarna tog slut och fabror Hitler fick starta ett krig för få saker att gå runt.

    Den gamla regeln gäller fortfarande: socialism fungerar bara så länge någon annan betalar.

    56
    1
    • Vem bryr dog Coop det är ju facket dom står för pengarna . Man skiter filsyändigt kapital flödet .
      Nä här är det drågan om en sill tunna och elaka bruks patroner. Som driver en lanthandel nu mera kallat ica. Elaka kapitalister

  13. Inte det minsta förvånad, Konsum iden var god, men så fort första generationens eldsjälar försvinner från prochekten så träder inkompetensens generation in, så är det i princip med alla föreningar och idiella system som skall gynna almänheten eller grupper !!!

    46
    • Varför inte sälja skiten till Willys. Som citygros dom kompenserar varandra dyrt och dåligh mot dyrt och bra. Det blir ju knappast billigt i alla fall

KommenteraAvbryt svar