6500 anställda på GU stöttar inte Palestina-extremisterna

EXTREMISM. Fler än 200 forskare, lärare och anställda vid Göteborgs universitet (GU) har skickat ett öppet brev till skolans ledning där man uttrycker stöd för studenternas protester för Gaza utanför universitetet, rapporterar Göteborgs-Posten. Göteborgs Universitet har 6700 anställda.

Helena Lindholm, professor i freds- och utvecklingsforskning, är en av de som skrivit under brevet. – Som akademiker tycker jag nästan det är mer problematiskt att inte ta ställning i en situation där Israel anklagas för att begå ett folkmord, säger Lindholm.

Helena Lindholm, professor i freds- och utvecklingsforskning vid Göteborgs universitet samt Palestinaaktivist. Bild: Göteborgs universitet

GU:s rektor Malin Broberg välkomnar att både anställda och studenter nyttjar sin yttrandefrihet. Men tilläger att universitetet, som är en myndighet, inte kan ta ställning i utrikesfrågor.

-Pettersson noterar inte att Helena Lindholm med flera nämner den 7 oktober 2023 då Hamas började den nuvarande delen av kriget eller att Hamas också anklagas för krigsbrott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “6500 anställda på GU stöttar inte Palestina-extremisterna

  1. För det första tycks Göteborgs universitet ha för många anställda och för det andra vill jag inte att mina pengar skall avlöna antisemiter. De här ”forskarna” ägnar sig åt att stödja samma krafter som nazisterna och deras arabiska samarbetspartners bl a stormuftin av Jerusalem.

    5
    1
  2. Bedrövligt när Sveriges”elit”är totalt okunnig i Historia,utrikespolitik och en mängd andra ämnen.
    Sedan vi fick in kvinnor i ledande positioner,politik,skolan,utbildning krymper hjärnor och bara känslor får styra.
    Detta blir västvärldens undergång.

    4
    1
  3. Det bör vara dags att införa ett ”bäst före datum” för professorer. Inom många discipliner synes den aktiva tiden bli kort.

    14
  4. ”Helena Lindholm, professor i freds- och utvecklingsforskning, är en av de som skrivit under brevet. – Som akademiker tycker jag nästan det är mer problematiskt att inte ta ställning i en situation där Israel anklagas för att begå ett folkmord, säger Lindholm.”
    Någon anklagas och är automatiskt skyldig enligt Lindholm…
    Jag anklagar Lindholm för att vara nazist då hon stöder en organisation som har samma mål som nazisterna, att utplåna judarna.
    Är hon då automatiskt en nazist?

    23

KommenteraAvbryt svar