Stiftelse för utsatta unga, ger lägenheter till anställdas barn

KORRUPTION. En hemlig bostadskö och en lägenhetspolicy som gynnar anställdas barn. Den statliga stiftelsen Allmänna Barnhuset slutade lämna lägenheter till bostadskön och skapade en gräddfil rakt in i Stockholms innerstad för sina närstående. Bland hyresgästerna finns generalsekreterarens son som fått en tvåa på 68 kvadratmeter, rapporterar Hem & Hyra.

År 2004 hamnade Stiftelsen Allmänna Barnhuset i blåsväder efter avslöjandet att flera S-politiker fått attraktiva lägenheter i Stockholm. En av dem som fått en lägenhet utan att behöva köa var dåvarande bostadsminister Lars-Erik Lövdén.

Hem & Hyra hittar sammantaget åtta personer som är barn eller nära släktingar till anställda och tidigare anställda på stiftelsen. Utöver det hittar vi ytterligare två personer som har en annan tydlig koppling till stiftelsen. Hur attraktiva lägenheterna är blir ­tydligt vid en genomgång av statistiken för hur lång tid det tar att få en ­lägenhet genom Bostadsförmedlingen i Stockholm. År 2023 fick den som ville ha en etta i Vasastan köa i 12–27 år.

Men när vi söker stiftelsens ledning vägrar de svara på hur deras barn och släktingar fick de attraktiva lägenheterna.

Det finns många stiftelser som hyr ut lägenheter, det är inget konstigt i sig. En stiftelses verksamhet styrs av stadgarna. Men den här stiftelsen är speciell eftersom den grundades med pengar från staten och regeringen utser styrelsen. Stiftelsen har också ett samarbete med regeringen och har genom åren fått flera miljoner för att genomföra olika uppdrag åt staten.

Läs hela artikeln på Hem & Hyra…

Stiftelsen Allmänna Barnhuset

-Pettersson säger att korruption med lägenheter är en gammal socialdemokratisk paradgren men även andra partier har haft fingrarna i syltburken.

Ordförande Anne Marie Brodén är moderat.

Anna Johansson-Visborgs-skandalen handlade om att stugor avsedda för att hyras ut till behövande LO-kvinnor även hade gått till fackliga styrelseledamöter.

Vi har en hel rad med politiker som inte varit rumsrena, Ulf Kristersson, Håkan Juholt, Margot Wallström, Stefan Löfven fick en central tvåa när han fick jobb på IF Metall i Stockholm. Han hade kvar kontraktet en tid som partiledare osv.

Socialdemokraternas nuvarande partisekreterare Tobias Baudin fick en paradvåning av fackförbundet Kommunal på 116 kvm i samma fastighet där kommunal har festvåning och stripklubb med priser så en kommunalarbetare garanterat inte har råd att göra ett besök. Den ligger på Sveavägen 77, granne med Socialdemokraternas partihögkvarter Sveavägen 68. Baudin har numera flyttat därifrån.

Den moraliska rötan i rörelsen del 1 – 8, är en hel del inte helt färska berättelser ur verkligheten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Stiftelse för utsatta unga, ger lägenheter till anställdas barn

  1. Det är beklämmande att se namn på borgerliga politiker, i raden av korrumperade socialdemokrater. Får för mig, att en jäkla massa mygel mellan de olika ingående partiföreträdarna, bl.a är orsak till att den socialdemokratiska korruptionen inte kommer upp i dagen. Alla är medvetna om att den är enorm, men det verkar som att ”motståndarlaget” inte vågar publicera den.
    När ovanstående situation uppstår i ett land, försvinner respekten för demokratin successivt.
    Ska Kristersson ha en chans att göra avtryck måste han rensa i mygelträsket.
    Vågar han??

    17
  2. Bara normalt socialdemokratiskt svineri. Vår statsminister som är moderat håller ungefär samma nivå inom denna disciplin.

    32
  3. Det var ju likadant med stadsmissionen lägenheter i Stockholm för några år sedan. De gick till helt andra som de inte var avsedda för.

    37
  4. Om pengar delas ut från staten och om stiftelsen inte uppfyller gällande regler skall bidraget omedelbart dras in.
    En stiftelse har ju ingen/samma insyn (som t ex ett aktiebolag). Det är bl a en av orsakerna till varför man ”skapar” en stiftelse. Självklart finns det ju andra (seriösa) anledningar.

    41
    • Skulle precis säga att det ju är väldigt praktiskt för såna här verksamheter att stiftelser har en nycket högre grad av insynsskydd och lägre redosivningsplikt än andra bolagsformer.

      Men du hann före.

      24
  5. Ja vad är det som är konstigt med det ??? Hela sammhället är genomkorrumperat.
    Även om tanken var god från eldsjälarna så tar ”medelmänniskan” över alla verksamheter förr eller senare där det finns fördelar att inhämta för sina egna behov grupp. Se bara till politiker som alldrig går att bli av med oavsett hur allmänheten röstar !!!

    56

KommenteraAvbryt svar