Anders Lindberg bakom förtalskampanj mot Fredrik Reinfeldt

INRIKES. Källor till Bulletin uppger att Aftonbladets nuvarande politiska chefredaktör Anders Lindberg var en av personerna bakom en förtalskampanj med anonyma mejl om förre M-ledaren Fredrik Reinfeldt under 2006 års valkampanj, rapporterar Bulletin.

Den 22 februari valåret 2006 rapporterade Dagens Nyheter att en anonym förtalskampanj mot den dåvarande M-ledaren Fredrik Reinfeldt kom från det socialdemokratiska partihögkvarteret på Sveavägen 68.

Kampanjen bestod av en rad mejl som skickats från en anonym hotmail-adress till journalister, insändarredaktioner och Reinfeldt själv.

I mejlen påstods bland annat att Reinfeldt satt i system att utnyttja billiga lettiska barnflickor, betalat svart för hantverkare och inte redovisat sidoinkomster.

Enligt Moderaternas partisekreterare Sven Otto Littorin lyckades Moderaternas IT-avdelning spåra mejlen till S partikansli genom IP-adressen. – Vi kan bara utgå från vad våra datorexperter säger, sade Littorin till DN.

Inledningsvis nekade Socialdemokraterna genom sin presschef Manuel Ferrer till att mejlen kom från någon av partikansliets cirka 40 datorer. – Experterna har tittat igenom loggar och annat och sett att breven inte skickats från någon av dessa datorer. Och datorerna har heller inte varit ute externt vid de tidpunkter som breven skickats, sade Ferrer till DN.

”Jag gjorde det för att tipsa journalister om rykten”

Två dagar senare medgav Marita Ulvskog till Dagens Nyheter att mejlen kommit från partikansliet, och pekade ut ”en medarbetare på partiexpeditionen”, som ska ha avslöjats efter att partiets IT-avdelning till sist lyckats spåra mejlen.

Ulvskog ville inte uppge till DN vilken ställning medabetaren hade eller ifall han skulle få arbeta kvar, men redan samma eftermiddag meddelade opinionsstrategen Mats Lindström i ett inlägg på den socialdemokratiska sajten S-info att han låg bakom mejlen om Reinfeldt.

”Jag gjorde det för att tipsa journalister om rykten jag snappat upp, det skulle jag naturligtvis inte ha gjort. Detta var mitt eget initiativ och jag gjorde det på eget bevåg” skrev Lindström, som även uppgav att han sade upp sig från sin anställning.

Uppgifter: Även Anders Lindberg bakom förtalsmejl

Nu erfar Bulletin att Lindström inte var den enda personen bakom mejlen. Enligt källor med insyn i socialdemokratin låg även den dåvarande S-medarbetaren Anders Lindberg, numera Aftonbladets politiska chefredaktör, bakom förtalskampanjen mot Fredrik Reinfeldt.

Läs hela artikeln på Bulletin…

-Pettersson säger att det är några år sedan 2006, men Anders Lindberg brukar gilla att ta upp 1930-talet när det gäller SD och han håller fortfarande på att sprider desinformation och lögner.

Är Anders Lindberg Sverige fräckaste och största troll?

Det finns mycket om Anders Lindberg på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Anders Lindberg bakom förtalskampanj mot Fredrik Reinfeldt

  1. Och demokratin överlevde den gången också. SDs fjantkonton uppges ju hota demokratin. Trovärdigheten brister något. Mejl och trams på nätet hotar ingen demokrati.

  2. Rädda vad som räddas kan .
    Nu handlar alla TV4as nyhetsrapporter om den påhittade Trollfabriken.
    Noterar att åsiktsfriheten och Föreningsfriheten I SVERIGE är helt bortblåst .
    Det Facken sysslar med nu i sin iver att knäcka TEZLA borde vara olagligt och bör anmälas till EU .
    SNACKA OM ATT MISSBRUKA SIN MAKT .

    10
    1
  3. Är det värre att skriva att Anders Lindberg är en idiot , anonymt , än att lura Svenska Folket att vi aldrig ska gå med i NATO ,och sedan skriva på en ansökan .
    Vad är värst . Rita en karikatyr av Magdalena eller lura Svenska folket att EUROPA destabiliseras om vi går med i NATO och sedan skicka in en ansökan .
    Vilket är värst . Att säga att invandringen är ett problem för SVERIGE eller förstöra SVENSKA pensionerna .
    Är det värre att driva med Sossarna än att förstöra SVENSKA ENERGISYSTEMET .
    Men ett vet jag . Det är värre att inte vilja ha ett kollektivavtal än att skjuta ihjäl en Persson.
    Allt Enligt den Socialdemokratiska moralen .

  4. Någon som är förvånad ??
    Att Anders Lindberg är ett troll är väl inget nytt.
    Detta är nog så sant som det är sagt.
    Anders Lindbergs inneboende hat mot högra sidan är ju allmänt känt, han skräder ju aldrig orden om dom borgerliga.
    Men återigen tycker väl han och Socialdemokraterna att han inte gör några fel……om någon annan gjort samma sak har alla röda lampor tänts hos Lindberg Baudin Hultqvist och Magdalena Andersson mfl.
    Vad är skillnaden ?? När ex. Sverigedemokraterna gör något liknande.

    59
  5. …och i tidningen Dagens Samhälle 2013:

    ”I vår tid sprids lögner snabbt i medierna och på nätet. En som aktivt sprider oriktiga påståenden är ledarskribenten Anders Lindberg på Aftonbladet. Texterna skummar av ideologisk fradga, urvalet är skevt och helheten ointressant. Han problematiserar inte, går aldrig på djupet. Det tragiska med Anders Lindberg som skribent är att han medvetet underblåser hat och fördomar. Det finns inget “pr-maskineri” som vi är en del av. Förtalet är grovt, och måste därför bemötas”.
    https://www.dagenssamhalle.se/styrning-och-beslut/demokrati/om-sanningen-ska-fram-behovs-inte-aftonbladet/

    50

KommenteraAvbryt svar