Alice Bah Kuhnke tycker att reduktionsplikten slog fel

EU-VALET. Det var fel att låta landsbygden drabbas av höjda drivmedelspriser när reduktionsplikten infördes – i stället borde den extra kostnaden ha lagts på storstadsbor som tar bilen trots en utbyggd kollektivtrafik. Det säger Alice Bah Kuhnke, Miljöpartiets toppkandidat inför EU-valet, i Ekots lördagsintervju.

Alice Bah Kuhnkes arbetsrum när hon var demokratiminister 2014-2019.

Om partiet får chansen att införa reduktionsplikten på nytt kommer den att se annorlunda ut än tidigare, säger Bah Kuhnke. Partiet behöver också hitta nya sätt att kompensera de jordbrukare som påverkas negativt av klimatomställningen. – Det vi måste bli ännu bättre på är att se verkligheten och arbeta fram politik som faktiskt är mer rättvis, och sedan försöka nå ut med den.

-Pettersson noterar att Alice ”Bolibomba” Bah Kuhnke har kommit på att det är EU-val söndagen den 9 juni 2024 och tycker det är viktigt att tycka att SD:s politik att med att minska reduktionsplikten inte var så dumt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Alice Bah Kuhnke tycker att reduktionsplikten slog fel

  1. Farlig clown med begränsade intelektuella resurser som gett dårfinkarna o bolibompadraken ett ansikte. Mest tragiskt att tillräckligt många naivkorkade väljare röstat på hennes parti.. med full fart mot avdemokratisering o avgrund med dessa

    28
    1
  2. Hörde intervjun, är detta det bästa vi har att sända till Eu. En förvirrad lekledare som säger att reduktions plikten var fel. Hur dj… dum kan man vara. samma pris på diesel i Norrland inland som Stockholm innerstad. Klart folk blir förbannade, men så är det när hjärnan sitter närmast stolsitsen

    26
    1
  3. Disney-klubbens bidrag till det havererade Sverige. Ger sken av att spela rollen som en oförarglig clown, men är nog en av landets farligaste personer. En huggorm förklädd till pajas. Hon och hennes kumpaner firade med tårta när Ringhals fimpades, p.g.a. MP:s dribblande. När hon verkade i regeringen styrde hon medias propaganda genom att öka på presstödet till de regeringstrogna blaskorna. Men gjorde sitt yttersta för att avveckla stödet till de som kritiserade regeringen. Sådant förfarande brukar man kunna bevittna i sunkiga diktaturer. Hon är även kompis med Pär Holmgren, som också förespråkar diktaturfasoner. En mycket lurig kärring !

    40
    1
  4. Så bor jag centralt i karlstad och jobbar fyra mil utanför centrum skall jag betala högre bensinskatt.
    Bor jag fyra mil utanför karlstad och jobbar i centrum skall jag få lägre bensinskatt.
    Logik enligt Mp
    Av någon anledning vill Mp inte att man skall bo i tätort och äga en bil.
    Finns mängder med boende i våra tätorter med intressen utanför stadsgränsen där kollektivtrafik inte är ett fungerande alternativ.
    Dessa vill Mp av någon anledning bestraffa med höga skatter förbud och tvång tills man ger upp friheten att äga en bil eller lämnar sitt centrala boende.

    Tro inte att elbilen kommer göra någon skillnad då det känns som att det är själva bilen man är emot. Kostnaderna man vill införa på fossilbilar kommer givetvis flyttas hundra procent till elbilarna.
    Och alla avstängda gator och minskade p-ytor kommer också att bestå oavsett drivmedel på bilarna i framtiden.

    Enligt visionen skall våra städer bara bebos av människor som är nöjda med fritidssysselsättning inom cykelavstånd och övriga tvingas flytta ut på landsbygden vare sig man vill eller inte.

    37
    1
  5. Va,
    Skall Bolibompa uttala sig?
    Hon som flyger fram och tillbaka till Bryssels största dagis för leksugna föredettingar.
    Dessa egotrippade typer behöver vi inte.
    Swexit helst i år!

    48
    1
  6. Dags att komma med det nu? När landsbygden lidit och betalat dumheterna.
    Och vad har det kostat producenten som tvingades tillverka soporna.
    Och samhället som tvingats leva med skiten
    Usch för MP. Jag glömmer aldrig kråkans utstyrsel på Nobel-middagen.
    Det finns mycket som TIDÖ tvingas rätta till, för att få fattig-Sverige på fötter

    45
    1
  7. ”Visst behöver vi en kulturrevolution nu” säger ganska mycket om den gröna politiken. Även Alice Bah Kuhnke kan sägas vara Don Quixotes avkomma. Kampen mot klimatförändringarna där koldioxiden har utsetts till den stora boven ligger som en våt filt över västvärlden. När skall upplysningstiden få en renässans.

    34
    1

KommenteraAvbryt svar